Постанова
від 11.02.2011 по справі 2а/2570/330/2011
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а/2570/330/2011

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 лютого 2011 р. м. Чернігів

Чернігівський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді Клопот С.Л.,

при секретарі Крук О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду справу за адміністративним позовом першого заступника прокурора м. Чернігова в інтересах територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Чернігівській області до Приватного підприємства Торнадо-Люкс про стягнення фінансової санкції, -

В С Т А Н О В И В:

Перший заступник прокурора м. Чернігова звернувся до суду в інтересах територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Чернігівській області з адміністративним позовом до Приватного підприємства Торнадо-Люкс (далі -ПП Торнадо-Люкс ) про стягнення фінансової санкції в розмірі 1700 грн. Свої вимоги обґрунтовує тим, що в результаті перевірки транспортного засобу Фольсваген, номерний знак НОМЕР_1, що належить ПП Торнадо-Люкс складено акт від 01.06.2010 року, в якому зафіксовано, що при наданні послуг з нерегулярних пасажирських перевезень по маршруту Чернігів-Київ-Чернігів , про що свідчить запис у дорожньому листі не оформлена ліцензійна картка, договір із замовником транспортних послуг. За надання послуг з перевезень пасажирів та вантажів без оформлення документів, перелік яких визначений статтями 39 та 48 цього Закону України Про автомобільний транспорт на автомобільного перевізника накладається штраф у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а тому 14.07.2010 року начальником ТУ Головавтотрансінспекції було винесено постанову № 101448 про застосування фінансових санкцій до ПП Торнадо-Люкс в сумі 1700 гривень, яку відповідач в добровільному порядку не сплатив.

В судове засідання представник прокуратури та представник територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Чернігівській області не з'явились, про дату, час та місце судового розгляду повідомлені належним чином, від представника позивача надійшла заява про розгляд справи за його відсутності.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, про дату, час та місце судового розгляду повідомлявся в установленому порядку, причини неявки суду не повідомив.

Розглянувши подані сторонами документи і матеріали, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

ПП Торнадо-Люкс (ідентифікаційний код 32016357) зареєстроване виконавчим комітетом Чернігівської міської ради 05.06.2002 року та місцезнаходження підприємства станом на 26.01.2011 року є: вул. Бойова, 1/137, м. Чернігів, що підтверджується, наявною в матеріалах справи, довідкою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців.

Відповідно до ст. 6 Закону України Про автомобільний транспорт державний контроль на автомобільному транспорті здійснюється посадовими особами органу державного контролю шляхом проведення планових, позапланових та рейдових перевірок.

Автомобільний перевізник, згідно зі статтею 34 Закону України Про автомобільний транспорт повинен забезпечувати водіїв відповідною документацією на перевезення пасажирів.

На підставі завдання на перевірку № 029755 від 31.05.2010 року, державними інспекторами територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в м. Києві проведено перевірку транспортного засобу Фольсваген, номерний знак НОМЕР_1, що належить ПП Торнадо-Люкс , за результатами якої складено акт від 01.06.2010 року, в якому зафіксовано, що при наданні послуг з нерегулярних пасажирських перевезень по маршруту Чернігів-Київ-Чернігів у водія відсутня ліцензійна картка, договір із замовником транспортних послуг.

Відповідно до ст. 39 Закону України Про автомобільний транспорт автомобільні перевізники, водії, пасажири повинні мати і пред'являти особам, які уповноважені здійснювати контроль на автомобільному транспорті та у сфері безпеки дорожнього руху, документи, на підставі яких виконуються пасажирські перевезення. Документи для нерегулярних пасажирських перевезень: для автомобільного перевізника - ліцензія, документ, що засвідчує використання автобуса на законних підставах, інші документи, передбачені законодавством України; для водія автобуса - посвідчення водія відповідної категорії, реєстраційні документи на транспортний засіб, ліцензійна картка, дорожній лист, договір із замовником транспортних послуг, документ, що засвідчує оплату транспортних послуг, інші документи, передбачені законодавством України.

Згідно з пунктами 25-27 Порядку здійснення державного контролю на автомобільному транспорті, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.11.2006 року № 1567 справа про порушення розглядається посадовою особою органу державного контролю за місцезнаходженням суб'єкта господарювання або за місцем виявлення порушення (за письмовою заявою уповноваженої особи суб'єкта господарювання) не пізніше ніж протягом двох місяців з дня його виявлення. За наявності підстав керівник органу державного контролю або його заступник виносить постанову про застосування фінансових санкцій.

Відповідно абзац 3 ч. 1 ст. 60 Закону України Про автомобільний транспорт за надання послуг з перевезень пасажирів та вантажів без оформлення документів, перелік яких визначений статтями 39 та 48 цього Закону, до автомобільних перевізників застосовуються санкції - штраф у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Постановою начальника територіального управління Головавтотрансінспекції у Чернігівській області про застосування фінансових санкцій № 101448 від 14.07.2010 року до ПП Торнадо-Люкс застосовано фінансові санкції в сумі 1700 гривень. Вказану постанову відповідач в адміністративному порядку не оскаржував, однак штраф в добровільному порядку не сплатив.

Враховуючи вищевикладене, позовні вимоги першого заступника прокурора м. Чернігова в інтересах територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Чернігівській області до Приватного підприємства Торнадо-Люкс підлягають задоволенню, оскільки є законними та обґрунтованими, а фінансова санкція стягненню з відповідача в дохід державного бюджету.

Керуючись ст.ст. 122, 158 - 163, 167, Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов першого заступника прокурора м. Чернігова в інтересах територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Чернігівській області до Приватного підприємства Торнадо-Люкс - задовольнити в повному обсязі.

Стягнути з Приватного підприємства Торнадо-Люкс (ідентифікаційний код 32016357) фінансову санкцію в сумі 1700 (одна тисяча сімсот) грн. в дохід державного бюджету на р\р 31118106700002, код ЄДРПОУ 22825965 КБК 21081100, МФО 853592 УДК в м. Чернігові держбюджет .

Постанова набирає законної сили та може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду у порядок і строки, передбачені статтями 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя: Клопот С.Л.

СудЧернігівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.02.2011
Оприлюднено16.02.2017
Номер документу64742903
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/2570/330/2011

Постанова від 11.02.2011

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Клопот С.Л.

Ухвала від 18.01.2011

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Клопот С.Л.

Постанова від 11.02.2011

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Клопот С.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні