Постанова
від 02.02.2011 по справі 2а/2570/329/2011
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а/2570/329/2011

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 лютого 2011 р. м. Чернігів

Чернігівський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді Заяць О.В.,

при секретарі Сапоненко А.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду справу за адміністративним позовом першого заступника прокурора м. Чернігова в інтересах Головної державної інспекції на автомобільному транспорті та територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Чернігівській області до Приватного підприємства Торнадо-Люкс про стягнення фінансової санкції, -

В С Т А Н О В И В:

Перший заступник прокурора м. Чернігова звернувся до суду в інтересах Головної державної інспекції на автомобільному транспорті та територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Чернігівській області з адміністративним позовом до Приватного підприємства Торнадо-Люкс (далі - ПП Торнадо-Люкс ) про стягнення фінансової санкції в розмірі 1700 грн. Свої вимоги обґрунтовує тим, що в результаті перевірки транспортного засобу Мерседес, номерний знак НОМЕР_1, що належить ПП Торнадо-люкс складено акт від 09.06.2010 року, в якому зафіксовано, що при наданні послуг з перевезення пасажирів по маршруту Чернігів-Козелець-Київ в режимі не регулярних пасажирських перевезень, згідно запису в дорожньому листі, у водія не оформлена ліцензійна картка, договір із замовником транспортних послуг, документ про сплату транспортних послуг. За надання послуг з перевезень пасажирів та вантажів без оформлення документів, перелік яких визначений статтями 39 та 48 цього Закону України Про автомобільний транспорт на автомобільного перевізника накладається штраф у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а тому 14.07.2010 року начальником ТУ Головавтотрансінспекції було винесено постанову № 101447 про застосування фінансових санкцій до ПП Торнадо-Люкс в сумі 1700 гривень, яку відповідач в добровільному порядку не сплатив.

В судове засідання представник прокуратури та представник Головної державної інспекції на автомобільному транспорті та територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Чернігівській області не з'явились, про дату, час та місце судового розгляду повідомлені належним чином, надіслали заяви про розгляд справи за їх відсутності.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, про дату, час та місце судового розгляду повідомлявся в установленому порядку, причини неявки суду не повідомив.

Відповідно до ч. 1 ст. 41 Кодексу адміністративного судочинства України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося, в зв'язку з неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі.

Розглянувши подані сторонами документи і матеріали, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

ПП Торнадо-Люкс (ідентифікаційний код 32016357) зареєстроване виконавчим комітетом Чернігівської міської ради 05.06.2002 року та місцезнаходження підприємства станом на 26.01.2011 року є: вул. Бойова, 1/137, м. Чернігів, що підтверджується, наявною в матеріалах справи, довідкою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

Відповідно до ст. 6 Закону України Про автомобільний транспорт державний контроль на автомобільному транспорті здійснюється посадовими особами органу державного контролю шляхом проведення планових, позапланових та рейдових перевірок.

Автомобільний перевізник, згідно зі статтею 34 Закону України Про автомобільний транспорт повинен забезпечувати водіїв відповідною документацією на перевезення пасажирів.

Державними інспекторами територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в м. Києві проведено перевірку транспортного засобу Мерседес, номерний знак НОМЕР_1, що належить ПП Торнадо-Люкс , за результатами якої складено акт від 09.06.2010 року, в якому зафіксовано, що при наданні послуг з перевезення пасажирів по маршруту Чернігів-Козелець-Київ в режимі не регулярних пасажирських перевезень, згідно запису в дорожньому листі, у водія не оформлена ліцензійна картка, відсутній договір із замовником транспортних послуг, документ про сплату транспортних послуг.

Відповідно до ст. 39 Закону України Про автомобільний транспорт автомобільні перевізники, водії, пасажири повинні мати і пред'являти особам, які уповноважені здійснювати контроль на автомобільному транспорті та у сфері безпеки дорожнього руху, документи, на підставі яких виконуються пасажирські перевезення. Документи для нерегулярних пасажирських перевезень: для автомобільного перевізника - ліцензія, документ, що засвідчує використання автобуса на законних підставах, інші документи, передбачені законодавством України; для водія автобуса - посвідчення водія відповідної категорії, реєстраційні документи на транспортний засіб, ліцензійна картка, дорожній лист, договір із замовником транспортних послуг, документ, що засвідчує оплату транспортних послуг, інші документи, передбачені законодавством України.

Пунктом 55, 61 Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 18 лютого 1997 р. N 176 встановлено, що замовлення юридичною або фізичною особою автобуса для нерегулярних перевезень здійснюється шляхом укладення з перевізником письмового договору про замовлення транспортного засобу. Під час здійснення нерегулярних перевезень водій повинен мати копію договору перевізника із замовником послуг і копію договору обов'язкового особистого страхування від нещасних випадків на транспорті.

Згідно з пунктами 25-27 Порядку здійснення державного контролю на автомобільному транспорті, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.11.2006 року № 1567 справа про порушення розглядається посадовою особою органу державного контролю за місцезнаходженням суб'єкта господарювання або за місцем виявлення порушення (за письмовою заявою уповноваженої особи суб'єкта господарювання) не пізніше ніж протягом двох місяців з дня його виявлення. За наявності підстав керівник органу державного контролю або його заступник виносить постанову про застосування фінансових санкцій.

Відповідно абзац 3 ч. 1 ст. 60 Закону України Про автомобільний транспорт за надання послуг з перевезень пасажирів та вантажів без оформлення документів, перелік яких визначений статтями 39 та 48 цього Закону, до автомобільних перевізників застосовуються санкції - штраф у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Постановою начальника територіального управління Головавтотрансінспекції у Чернігівській області про застосування фінансових санкцій № 101447 від 14.07.2010 року до ПП Торнадо-Люкс застосовано фінансові санкції в сумі 1700 гривень. Вказану постанову відповідач в адміністративному порядку не оскаржував, однак штраф в добровільному порядку не сплатив.

Враховуючи вищевикладене, позовні вимоги першого заступника прокурора м. Чернігова в інтересах Головної державної інспекції на автомобільному транспорті та територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Чернігівській області до Приватного підприємства Торнадо-Люкс підлягають задоволенню, оскільки є законними та обґрунтованими, а фінансова санкція стягненню з відповідача в дохід державного бюджету.

Керуючись ст.ст. 122, 158 - 163, 167, Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов першого заступника прокурора м. Чернігова в інтересах Головної державної інспекції на автомобільному транспорті та територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Чернігівській області до Приватного підприємства Торнадо-Люкс - задовольнити в повному обсязі.

Стягнути з Приватного підприємства Торнадо-Люкс (ідентифікаційний код 32016357) фінансову санкцію в сумі 1700 (одна тисяча сімсот) грн. в дохід державного бюджету на р\р 31118106700002, код ЄДРПОУ 22825965 КБК 21081100, МФО 853592 УДК в м. Чернігові держбюджет .

Постанова набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Постанова може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі застосування судом частини третьої статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови, за правилами, встановленими ст. ст. 185-187 КАС України, шляхом подання через суд першої інстанції апеляційної скарги.

Суддя: Заяць О.В.

Дата ухвалення рішення02.02.2011
Оприлюднено20.02.2017
Номер документу64742910
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/2570/329/2011

Ухвала від 18.01.2011

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Заяць О.В.

Постанова від 02.02.2011

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Заяць О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні