Ухвала
від 15.02.2017 по справі 127/3272/17
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/3272/17

Провадження №1-кс/127/1292/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 лютого 2017 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі: слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у судовому засідання клопотання начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області полковника податкової міліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку за місцем реєстрації та проживання гр. ОСОБА_4 адресою: АДРЕСА_1 ,-

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді звернувся начальник другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області полковник податкової міліції ОСОБА_3 із клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку за місцем реєстрації та проживання гр. ОСОБА_4 адресою: АДРЕСА_1 .

Клопотання мотивоване тим, що слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Вінницькій області здійснюється досудове розслідування по кримінальному провадженню №42016020110000096, внесеному до ЄРДР 21.07.2016 за фактом фіктивного підприємництва ТОВ «Автокомфорт плюс» (код ЄДРПОУ 38963435), за попередньою кваліфікацією кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України.

Відповідно до клопотання, в 2013 році невідомі особи, з метою прикриття незаконної діяльності, створили суб`єкт підприємницької діяльності (юридичну особу) - ТОВ «Автокомфорт плюс» (код ЄДРПОУ 38963435, м. Вінниця, площа Героїв Чорнобиля /раніше Жовтнева/, буд. № 1, офіс 816), в результаті чого здійснено фіктивну підприємницьку діяльність, в тому числі - по нібито наданню товарно-матеріальних цінностей (робіт, послуг) у проведенні капітального ремонту дорожнього покриття на території м. Бар Вінницької області, за що отримано державні кошти в сумі 4 709,8 тис. грн.

Будучи допитаним в якості свідка ОСОБА_5 засновник, директор, головний бухгалтер ТОВ «Автокомфорт плюс» надав покази про те, що фінансово-господарською діяльністю вказаного Товариства він взагалі не займався та не займається. Придбання товарно-матеріальних цінностей він не здійснював. Ніяких товарів, робіт, послуг не надавав та не проводив. Фінансово-господарських документів по проведених господарських операціях він не підписував. На початку 2015 року, на проханням невідомого чоловіка, за грошову винагороду, без мети здійснення господарської діяльності, переоформив на себе ТОВ «Автокомфорт плюс». Після того, відкрив рахунки в банківських установах. Відкривши рахунки він передав усі статутні, реєстраційні документи та печатку вказаного Товариства цьому невідомому чоловіку. Грошові кошти в банківських установах він не знімав. При відкритті банківських рахунків він поставив свій підпис в грошових чеках та передав їх останньому. Документів податкової звітності ТОВ «Автокомфорт плюс» до податкового органу не надавав.

По даному кримінальному провадженню, 31.01.2017 на підставі ухвали слідчого судді Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_6 від 04.01.2017 проведено обшук за адресою: АДРЕСА_2 (магазину з надбудовами та прибудованими офісними приміщеннями загальною площею 624,3 кв.м., володільцем яких є ОСОБА_7 , де зареєстроване та здійснює підприємницьку діяльність ПП «Інтехсервіс-В» (код ЄДРПОУ 20081348), під час якого виявлено та вилучено: реєстри видачі відправлень: №112-07296259 (2 шт.); №112-07016234; №112-07188048; витяг з реєстру №112-06401527 (розпочинається з «№46» та закінчується «№72»; витяг з реєстру №112-06401527 (розпочинається з «№127» та закінчується «№153»; з відділення ТОВ «Нової пошти» за адресою: м. Вінниця, вул. Зодчих, 16, в яких вказано, що «Одержувачем» товарно-матеріальних цінностей - є ТОВ «Автокомфорт плюс», «Контактна особа» - ОСОБА_8 (паспортні дані НОМЕР_1 ), яка є представником Одержувача. «Номер телефону 380730376724».

Під час допиту в якості свідка ОСОБА_8 надала покази про те, що її мама ОСОБА_9 зареєстрована фізичною особою підприємцем та фактично остання орендує приміщення за адресою: АДРЕСА_2 , де власниками є сім`я ОСОБА_10 , які являються їх родичами. Близько останніх шести місяців з її матір`ю терміном на один місяць готовляться договори про укладення цивільно-правових відносин для ведення господарської діяльності спільно з нею, у звязку з чим вона допомагає матері пакувати косметичні товари у пакеки, або коробки «Нової пошти», які іноді після пакування вона відносить до відділення №6, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Зодчих, 16. Щодо Товариства ТОВ «Автокомфорт плюс» остання нічого не пояснила, вказавши лише, що на вказаному Товаристві не працює, довіреності представляти інтереси вказаного Товариства від службових осіб цього Товариства не отримувала. Печатки ТОВ «Автокомфорт плюс» не мала, і її у неї ніколи не було. Службових осіб, засновників вказаного Товариства вона не знає. З ОСОБА_5 не знайома. Щодо вилучених під час обшуку 31 січня 2017 року у кімнаті, яку орендує її мама реєстрів видачі відправлень пошти з відділення «Нової пошти» для ТОВ «Автокомфорт плюс» нічого не пояснила, пояснивши про те, що звідки вказані реєстри відправлень їй невідомо.

В свою чергу, будучи допитаною в якості свідка ОСОБА_9 надавати покази відмовилась з посиланням на ст. 63 Конституції України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що саме ОСОБА_9 на даний час та раніше підтримувала відносини з ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , які займались організацією реєстрації та перереєстрації суб`єкта підприємницької діяльності з ознаками фіктивності, а саме: ПВП «Система» (м. Вінниця).

Також встановлено, що ОСОБА_9 та ОСОБА_4 особи мають відношення до організації реєстрації, перереєстрації та здійснення нібито господарської діяльності суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Автокомфорт плюс» (м. Вінниця), що підтверджується вилученими у ОСОБА_12 за адресою: АДРЕСА_2 , реєстрами видачі відправлень від імені ТОВ «Автокомфорт плюс», а саме - як представника вказаного Товариства.

Враховуючи викладене, у слідства є підстави вважати, що документи податкової звітності ТОВ «Автокомфорт плюс» в паперовому вигляді, в тому числі документи податкової звітності ТОВ «Автокомфорт плюс» в електронному вигляді сформовані на комп`ютерній техніці та інших носіях інформації (флеш-накопичувачі, DVD-R носії та подібне), фінансово-господарські документи ТОВ «Автокомфорт плюс» з контрагентами за період з 04.11.2013 по теперішній час, на підставі яких формувались документи податкової звітності знаходяться за місцем реєстрації та проживання гр. ОСОБА_13 за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно володільцямиквартири розміром 1/3 частки за адресою: АДРЕСА_1 , - є ОСОБА_4 , ОСОБА_14 та ОСОБА_15 .

Тому, слідчий просив слідчого суддю надати дозвіл на проведення обшуку за місцем реєстрації та проживання гр. ОСОБА_4 адресою: АДРЕСА_1 , володільцями якої розміром 1/3 частки - є ОСОБА_4 , ОСОБА_14 та ОСОБА_15 .

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Слідчий суддя, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання слідчого, дійшов до наступного висновку.

Стаття 233 КПК України передбачає, що ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якої метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті. Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення.

Ч. 1 ст. 234 КПК України встановлено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що є достатні підстави для надання дозволу на проведення обшуку за місцем реєстрації та проживання гр. ОСОБА_4 адресою: АДРЕСА_1 , володільцями якої розміром 1/3 частки - є ОСОБА_4 , ОСОБА_14 та ОСОБА_15 , з метою відшукання та вилучення документів податкової звітності ТОВ «Автокомфорт плюс» в паперовому вигляді, в тому числі документів податкової звітності ТОВ «Автокомфорт плюс» в електронному вигляді сформованих на комп`ютерній техніці та інших носіях інформації (флеш-накопичувачі, DVD-R носії та подібне), фінансово-господарських документів ТОВ «Автокомфорт плюс» з контрагентами за період з 04.11.2013 по теперішній час, в тому числі: договорів (угод), додатків до них, актів прийому передачі, накладних, податкових накладних, товарно-транспортних накладних; чекових книжок вказаного Товариства, комп`ютерної техніки та носіїв інформації, чорнових записів про ведення господарської діяльності, печаток, штампів, в тому числі інших фіктивних підприємств та інших речей і предметів, які мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні.

Таким чином, слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого мотивоване, а тому підлягає задоволенню.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 110, 233, 234, 235, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за місцем реєстрації та проживання гр. ОСОБА_4 адресою: АДРЕСА_1 , володільцями якої розміром 1/3 частки - є ОСОБА_4 , ОСОБА_14 та ОСОБА_15 , з метою відшукання та вилучення документів податкової звітності ТОВ «Автокомфорт плюс» в паперовому вигляді, в тому числі документів податкової звітності ТОВ «Автокомфорт плюс» в електронному вигляді сформованих на комп`ютерній техніці та інших носіях інформації (флеш-накопичувачі, DVD-R носії та подібне), фінансово-господарських документів ТОВ «Автокомфорт плюс» з контрагентами за період з 04.11.2013 по теперішній час, в тому числі: договорів (угод), додатків до них, актів прийому передачі, накладних, податкових накладних, товарно-транспортних накладних; чекових книжок вказаного Товариства, комп`ютерної техніки та носіїв інформації, чорнових записів про ведення господарської діяльності, печаток, штампів, в тому числі інших фіктивних підприємств та інших речей і предметів, які мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні.

Ухвала слідчого судді є остаточною та оскарженню не підлягає.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення15.02.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу64743896
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку за місцем реєстрації та проживання гр. ОСОБА_4 адресою: АДРЕСА_1

Судовий реєстр по справі —127/3272/17

Ухвала від 15.02.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Вишар І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні