Ухвала
від 13.02.2017 по справі 369/1540/17
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/1540/17

Провадження № 1-кс/369/305/17

УХВАЛА

Іменем України

13.02.2017 року м. Київ

Слідчий суддя Києво-Святошинського районного суду Київської області Ковальчук Л.М. при секретарі Рябець А.В., розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Києво-Святошинського ВП Головного управління Національної поліції в Київській області майора поліції Богданова О.Ю. про тимчасовий доступ до речей та документів, у кримінальному провадженні за № 12016110200004691 від 21.11.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

До суду звернувся старший слідчий СВ Києво-Святошинського ВП Головного управління Національної поліції в Київській області майор поліції Богданов О.Ю. з клопотанням, погодженим прокурором Києво-Святошинської місцевої прокуратури юристом 2 класу Сідашовим О.В., про тимчасовий доступ до речей і документів.

Свої вимоги слідчий мотивує тим, що слідчим відділом Києво-Святошинського ВП ГУНП в Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016110200004691 від 21.11.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України, а саме, розтрата чужого майна, яке було ввірено особі чи перебувало в її віданні, розпочатому за заявою ОСОБА_3 з приводу можливого розкрадання бюджетних коштів службовими особами Державного закладу Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій Барвінок Міністерства охорони здоров'я України .

Під час досудового розслідування допитаний в якості свідка ОСОБА_3, повідомив, що постачальниками продуктів харчування продукти вищого та першого ґатунку зазначені на момент підписання договорів у додатках- специфікаціях, за згодою керівництва закладу замінюються більш дешевими аналогами, а вершкове масло замінюється спредом.

Під час досудового розслідування встановлено, що згідно договору № 745 від 01.04.2016 Державним закладом Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій Барвінок Міністерства охорони здоров'я України (ідентифікаційний код 01981945, Київська область, Києво-Святошинський район, м. Боярка, вул. Хрещатик, 160) укладений договір про закупівлю товарів за державні кошти з Приватним підприємством Торгпродсервіс (ідентифікаційний код 30757072, м. Київ, провулок Квітневий, 1Б/37), згідно якого Приватне підприємство Торгпродсервіс зобов'язується у 2016 році поставити Державному закладу Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій Барвінок Міністерства охорони здоров'я України масло вершкове з умістом жиру не менше 72,5 % - 2500 кг, ціна договору 131925 грн. з ПДВ. Згідно додаткової угоди № 1 до договору № 745 від 01.04.2016, з 22.09.2016 збільшена ціна за одиницю виміру на даним договором на 10% та складає 58,04 грн. за 1 кг масла вершкового з умістом жиру не менше 72,5 %.

Згідно рапорту оперативного працівника, проведеним моніторингом інформації у всесвітній мережі Інтернет встановлено, що на момент проведення тендерних процедур в 2016 році складала 105 - 120 грн. за 1 кг., що суттєво перевищує ціну, заявлену постачальником - Приватним підприємством Торгпродсервіс .

Враховуючи вищевикладене, викликає сумнів якість продукції, яка поставляється до Державного закладу Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій Барвінок Міністерства охорони здоров'я України Приватним підприємством Торгпродсервіс за договором договору № 745 від 01.04.2016 та додаткової угоди № 1 до договору, та її відповідність маслу вершковому з умістом жиру не менше 72,5 %.

Таким чином в даний час виникла необхідність у проведенні відповідних експертиз матеріалів, речовин та виробів, а також товарознавчої експертизи, для проведення яких необхідний зразок поставленої Приватним підприємством Торгпродсервіс Державному закладу Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій Барвінок Міністерства охорони здоров'я України за договором від № 745 від 01.04.2016 продукції - масла вершкового з умістом жиру не менше 72,5 %.

На даний час з метою повного, всебічного та об'єктивного проведення досудового розслідування у даному кримінальному провадженні виникла необхідність в отриманні зразків поставленої продукції та тимчасовому доступі до оригіналів документів щодо придбання даної продукції, що перебувають у володінні Державного закладу Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій Барвінок Міністерства охорони здоров'я України за адресою: Київська область, Києво- Святошинський район, м. Боярка, вул. Хрещатик, 160.

Іншим способом, ніж вилучити зразок поставленої Приватним підприємством Торгпродсервіс Державному закладу Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій Барвінок Міністерства охорони здоров'я України за договором від № 745 від 01.04.2016 продукції - масла вершкового з умістом жиру не менше 72,5 %, неможливо довести обставин вчинення кримінального правопорушення, призначити та провести відповідні експертні дослідження, які можливо провести лише по зразках продукції, а також є необхідність в тимчасовому доступі до оригіналів документів Щодо доставки даної продукції з можливістю виготовлення їх належним чином завірених копій.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у слідства є підстави вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні та відомості, що містяться в даних документах, можуть бути використані як докази, тому просив суд надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів; що перебувають у володінні Державного закладу Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій Барвінок Міністерства охорони здоров'я України за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, м. Боярка, вул. Хрещатик, 160.

У відповідності до ч. 1 ст.107 КПК України фіксація судового засідання технічними засобами не здійснювалась.

Клопотання розглядалось у відсутність службових осіб/представників Державного закладу Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій Барвінок Міністерства охорони здоров'я України за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, м. Боярка, вул. Хрещатик, 160 з метою унеможливлення знищення або переховування вказаних у клопотанні речей та документів.

Вивчивши клопотання, документи, якими воно обґрунтовується, приходжу до переконання про обґрунтованість заявленого слідчим клопотання та необхідність його задоволення, оскільки слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що вказані ним речі та документи перебувають у володінні Державного закладу Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій Барвінок Міністерства охорони здоров'я України за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, м. Боярка, вул. Хрещатик, 160 в сукупності з іншими документами мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, відомості, що містяться в зазначених документах, можуть бути використані, як докази під час судового розгляду, а також неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою вказаних вище речей та документів.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 131, 132, 159-164,309 КПК України, слідчий суддя-

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому слідчого відділу Києво-Святошинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області майору поліції Богданову Олександру Юрійовичу дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, а саме: зразків поставленої Приватним підприємством Торгпродсервіс Державному закладу Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій Барвінок Міністерства охорони здоров'я України за договором від № 745 від 01.04.2016 продукції - масла вершкового з умістом жиру не менше 72,5 %, з можливістю вилучення зразків даної продукції (здійснення виїмки); належним чином завірені копії документів, які підтверджують поставки Приватним підприємством Торгпродсервіс Державному закладу Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій Барвінок Міністерства охорони здоров'я України за договором від № 745 від 01.04.2016 продукції - масла вершкового з умістом жиру не менше 72,5 %, на протязі 2016 року, щодо закупівлі даного товару за державні кошти в 2016 році, а саме договорів, додаткових угод, накладних на товар, сертифікатів відповідності на товар, висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи на товар, декларацій виробника на готову молочну продукцію, етикеток з найменуванням товару та його складом, з можливістю вилучення належним чином завірених копій даних документів; що перебувають у володінні Державного закладу Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій Барвінок Міністерства охорони здоров'я України за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, м. Боярка, вул. Хрещатик, 160.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів, слідчий суддя, суд, за клопотанням сторони кримінального провадження якій надано право на доступ до документів, має право на постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала діє протягом одного місяця.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Л.М. Ковальчук

Дата ухвалення рішення13.02.2017
Оприлюднено21.02.2017
Номер документу64754838
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів, у кримінальному провадженні за № 12016110200004691 від 21.11.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —369/1540/17

Ухвала від 13.02.2017

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Ковальчук Л. М.

Ухвала від 13.02.2017

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Ковальчук Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні