Ухвала
від 15.02.2017 по справі 712/1808/17
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа №712/1808/17

Провадження №1-кс/712/883/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 лютого 2017 року Слідчий суддя Соснівського районного суду Черкаської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 розглянув клопотання на проведення обшуку та додані до клопотання матеріали по кримінальному провадженню № 42017251010000006 від 13.01.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України,

В С Т А Н О В И В:

До Соснівського районного суду м. Черкаси надійшло клопотання прокурора Черкаської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про проведення обшуку за юридичною та фактичною адресою розташування департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради (код 33457208), а саме: місто Черкаси, вулиця Байди Вишневецького, будинок 36, з метою виявлення та вилучення речей та документів які пов`язані з вчиненням злочину, а саме: договору укладеного у 2016 році між ПП «Черкаси-Інтерстрой», департаментом житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради, департаментом економіки та розвитку Черкаської міської ради на роботи з капітального ремонту вулиці Небесної Сотні (від бул. Шевченка до вул. Благовісної) м. Черкаси із усіма змінами та додатками, дефектних актів, зведених кошторисних розрахунків, договірних цін, локальних кошторисів, відомостей ресурсів, розрахунків загальновиробничих витрат, актів прихованих робіт, графіків виконання робіт, експертних звітів щодо розгляду кошторисної частини проектної документації, всіх документів ПП «Черкаси-Інтерстрой», код 38646241, які стосуються участі у закупівлях робіт з капітального ремонту вулиці Небесної Сотні (від бул. Шевченка до вул. Благовісної) м. Черкаси у 2016 році, документації конкурсних торгів на закупівлю робіт з капітального ремонту вулиці Небесної Сотні (від бул. Шевченка до вул. Благовісної) в м. Черкаси у 2016 році у всіх редакціях (першопочаткова та зі змінами), протоколу розкриття пропозицій конкурсних торгів, цінових пропозицій, кваліфікаційних пропозицій, протоколу оцінки пропозицій конкурсних торгів, цінових пропозицій, звіту про результати проведення процедури закупівлі за вказаною закупівлею, інших речей та документів, що можуть мати доказове значення у даному кримінальному провадженні. Клопотання мотивовано тим, що слідчим відділом Черкаського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42017251010000006 від 13.01.2017 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 08.09.2016 департаментом економіки та розвитку Черкаської міської ради було проведено торги із закупівлі роботи з капітального ремонту вулиці Небесної Сотні (від бул. Шевченка до вул. Благовісної) м. Черкаси. Згідно звіту про результати проведення процедури відкритих торгів 24.10.2016 було укладено договір з переможцем торгів ПП «Черкаси-Інтерстрой» (директор ОСОБА_4 ), яке запропонувало найнижчу ціну 6 366 273 грн. Договір укладений зі сторони платника з боку житлово-комунального комплексу ЧМР. 14.11.2016 субпідряднику ТОВ «Дорожньо-будівельне управління», код 40702743 (керівник ОСОБА_5 ), згідно додаткової угоди №1 від 24.10.2016, був оплачений аванс на проведення капітального ремонту вищевказаного об`єкту в сумі 1 900 000 грн. Технагляд на вказаному об`єкту здійснювався ФОП ОСОБА_6 . Акт виконаних робіт по закриттю вищевказаного авансу був підписаний 20.12.2016, однак роботи виконанні частково, із значним відхиленням від проекту та завищенням фактичної вартості робіт. За попередніми розрахунками внаслідок незаконних, умисних дій вищевказаних осіб - місцевому бюджету завдано збитків на суму 530 тис. грн.

Досудовим розслідуванням встановлено, що всі документи ПП «Черкаси-Інтерстрой», код 38646241, які стосуються участі у закупівлях робіт з капітального ремонту вулиці Небесної Сотні (від бул. Шевченка до вул. Благовісної) м. Черкаси у 2016 році, знаходяться за юридичною адресою розташування департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради (код 33457208), а саме: місто Черкаси, вулиця Байди Вишневецького, будинок 36.

Нежитлова будівля за адресою: м. Черкаси, вул. Вишневецького Байди, будинок 36, відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно № 79935427 від 09.02.2017, належить Черкаській міській раді, код 25212542.

З метою повного та неупередженого розслідування кримінального провадження, встановлення всіх обставин кримінального правопорушення, а також обставин використання бюджетних коштів, проведення судових експертиз (почеркознавчої, комплексної будівельно-економічної та товарознавчої, судово-бухгалтерської тощо), виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, та беручи до уваги те, що за фактичною адресою розташування департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради (код 33457208), а саме: місто Черкаси, вулиця Байди Вишневецького, будинок 36, можуть знаходитись речі та документи пов`язані з вчиненням злочину, а саме: договір укладений у 2016 році між ПП «Черкаси-Інтерстрой», департаментом житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради, департаментом економіки та розвитку Черкаської міської ради на роботи з капітального ремонту вулиці Небесної Сотні (від бул. Шевченка до вул. Благовісної) м. Черкаси із усіма змінами та додатками, дефектні акти, зведені кошторисні розрахунки, договірні ціни, локальні кошториси, відомості ресурсів, розрахунки загальновиробничих витрат, акти прихованих робіт, графіки виконання робіт, експертні звіти щодо розгляду кошторисної частини проектної документації, всі документи ПП «Черкаси-Інтерстрой», код 38646241, які стосуються участі у закупівлях робіт з капітального ремонту вулиці Небесної Сотні (від бул. Шевченка до вул. Благовісної) м. Черкаси у 2016 році, документація конкурсних торгів на закупівлю робіт з капітального ремонту вулиці Небесної Сотні (від бул. Шевченка до вул. Благовісної) в м. Черкаси у 2016 році у всіх редакціях (першопочаткова та зі змінами), протокол розкриття пропозицій конкурсних торгів, цінових пропозицій, кваліфікаційних пропозицій, протокол оцінки пропозицій конкурсних торгів, цінових пропозицій, звіт про результати проведення процедури закупівлі за вказаною закупівлею, інші речі та документи, що можуть мати доказове значення у даному кримінальному провадженні, на даний час виникла обґрунтована необхідність у проведенні обшуку за юридичною та фактичною адресою розташування департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради (код 33457208), а саме: місто Черкаси, вулиця Байди Вишневецького, будинок 36.

Вказані предмети та документи мають важливе значення для досудового розслідування, а відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Проведення вилучення зазначених документів та предметів в порядку тимчасового доступу до них на даному етапі розслідування кримінального провадження не доцільно, оскільки у слідства є достатні підстави вважати, що вказані предмети та документи під час тимчасового доступу до них можуть бути знищені або змінені з метою уникнення кримінальної відповідальності винних осіб.

Враховуючи вищевикладене вбачається, що іншим способом, ніж проведення обшуку за юридичною та фактичною адресою розташування департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради (код 33457208), а саме: місто Черкаси, вулиця Байди Вишневецького, будинок 36., не можливо зафіксувати сліди вчиненого злочину та виявити і вилучити предмети і документи, які в подальшому будуть використані як докази.

В судовому засіданні прокурор підтримав подане клопотання та просив його задовольнити.

Слідчий суддя заслухавши пояснення прокурора, дослідивши матеріали клопотання вважає наступне.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно із ч. 5 ст. 236 КПК України обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку.

Враховуючи викладене, заслухавши прокурора, вивчивши матеріали кримінального провадження та клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання обґрунтоване та підлягає до задоволення, оскільки є необхідність провести обшук за юридичною та фактичною адресою розташування департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради (код 33457208), а саме: місто Черкаси, вулиця Байди Вишневецького, будинок 36, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення особливо тяжкого кримінального правопорушення, передбаченого ст. 191 ч. 5 КК України, встановлення осіб, причетних до його скоєння, встановлення та вилучення необхідних для слідства предметів та документів кримінального правопорушення, враховуючи неможливість отримати необхідні відомості в інший спосіб, враховуючи, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 93, 166, 233-235, 372 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора Черкаської місцевої прокуратури ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за юридичною та фактичною адресою розташування департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради (код 33457208), а саме: місто Черкаси, вулиця Байди Вишневецького, будинок 36, з метою виявлення та вилучення речей та документів, які пов`язані з вчиненням злочину, а саме: договору, укладеного у 2016 році між ПП «Черкаси-Інтерстрой», департаментом житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради, департаментом економіки та розвитку Черкаської міської ради на роботи з капітального ремонту вулиці Небесної Сотні (від бул. Шевченка до вул. Благовісної) м. Черкаси із усіма змінами та додатками, дефектних актів, зведених кошторисних розрахунків, договірних цін, локальних кошторисів, відомостей ресурсів, розрахунків загальновиробничих витрат, актів прихованих робіт, графіків виконання робіт, експертних звітів щодо розгляду кошторисної частини проектної документації, всіх документів ПП «Черкаси-Інтерстрой», код 38646241, які стосуються участі у закупівлях робіт з капітального ремонту вулиці Небесної Сотні (від бул. Шевченка до вул. Благовісної) м. Черкаси у 2016 році, документації конкурсних торгів на закупівлю робіт з капітального ремонту вулиці Небесної Сотні (від бул. Шевченка до вул. Благовісної) в м. Черкаси у 2016 році у всіх редакціях (першопочаткова та зі змінами), протоколу розкриття пропозицій конкурсних торгів, цінових пропозицій, кваліфікаційних пропозицій, протоколу оцінки пропозицій конкурсних торгів, цінових пропозицій, звіту про результати проведення процедури закупівлі за вказаною закупівлею..

Виконання ухвали покласти на працівників слідчого відділу Черкаського відділу поліції Головного управління національної поліції в Черкаській області, прокурорів Черкаської місцевої прокуратури та оперативних працівників УЗЕ в Черкаській області ДЗЕ НП України.

Строк дії ухвали становить один місяць з дня її постановлення.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення.

Ухвала дозволяє проникнути до приміщення один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення15.02.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу64767750
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —712/1808/17

Ухвала від 15.02.2017

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Мельник І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні