Ухвала
від 10.02.2017 по справі 711/1094/17
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкаси

Справа № 711/1094/17

Провадження № 1-кс/711/441/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 лютого 2017 року м. Черкаси

Слідчий суддя Придніпровського районного суду м. Черкаси ОСОБА_1 ,

при секретарі судових засідань - ОСОБА_2 ,

за участю слідчого - ОСОБА_3 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду м. Черкаси клопотання старшого слідчого СУ ГУ НП в Черкаській області ОСОБА_3 , погодженого прокурором відділу прокуратури Черкаської області ОСОБА_4 , винесеного у кримінальному провадженні №12016250260000546 від 16 грудня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 296 ч. 4 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку,-

в с т а н о в и в:

Старший слідчий СУ ГУ Національної поліції в Черкаській області ОСОБА_3 , в провадженні якого перебуває кримінальне провадження, звернувся до Придніпровського районного суду м. Черкаси з клопотанням, за погодженням з прокурором відділу прокуратури Черкаської області ОСОБА_4 , винесеного у кримінальному провадженні №12016250260000546 від 16 грудня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 296 ч. 4 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку службового кабінету у приміщенні за місцем знаходження Христинівського виробничого управління житлово-комунального господарства (код ЄДРПОУ 03356996) за адресою: Черкаська область м. Христинівка, вул. Стадіонна, 2, з метою відшукання і вилучення речей (предметів, документів), які мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами під час судового розгляду.

Клопотання мотивовано тим, що в провадженні СУ Головного управління Національної поліції в Черкаській області перебуває кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016250260000546 від 16 грудня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 296 ч. 4 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 16.12.2016 в період часу з 15 години 25 хвилин до 16 години 40 хвилин, невстановлені особи, перебуваючи у громадському місці - на території паркувального майданчика ресторану «Карасі», що розташований за адресою: м. Христинівка, вул. Івана Богуна, 77, Черкаської області, здійснили два спарених постріли з гладкоствольної двохствольної рушниці в лобове скло автомобілю марки «Аudi» моделі «Q7», д.н.з. НОМЕР_1 , що перебував на вищевказаного майданчика і знаходився під керуванням громадянина ОСОБА_5 , чим грубо порушили громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю.

16.12.2016 Христинівським ВП Уманського ВП ГУ Національної поліції в Черкаській області за даним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016250260000546 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 296 ч. 4 КК України. В подальшому кримінальне провадження прийняте до провадження СУ ГУ Національної поліції в Черкаській області.

Проведеними під час досудового розслідування слідчими діями та оперативно - розшуковими заходами було встановлено, що до вчинення вищевказаного кримінального правопорушення може бути причетним громадянин ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець с.Нерубайка Новоархангельського району Кіровоградської області, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст. 121 КК України, і який незадовго до вчинення вищевказаного злочину, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, разом з іншими особами, висловлював погрози потерпілому ОСОБА_5 фізичною розправою.

Проведеним розслідуванням встановлено, що ОСОБА_6 на даний час є заступником керівника Христинівського виробничого управління ЖКГ, що знаходиться за адресою м. Христинівка, вул.. Стадіонна, 2.

Зазначено, що у слідства достатньо підстав вважати, що за адресою: Черкаська область м. Христинівка, вул. Стадіонна, 2 у службовому кабінеті ОСОБА_6 можуть знаходитися речі та документи, які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і, які необхідно вилучити шляхом проведення обшуку, а саме: знаряддя вчинення злочину; мобільні телефони та інші засоби зв`язку, за допомогою яких підтримувався зв`язок між фігурантами; одяг, в який вони були вдягнені під час вчинення злочину та інші речі (документи, електронні носії інформації), які містять відомості про обставини вчинення злочину, тому орган досудового розслідування звернувся до суду із клопотанням про отримання дозволу на проведення обшуку.

В судовому засіданні слідчий підтримав подане клопотання та просив його задовольнити.

Згідно із нормами ч. 1 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Заслухавши доводи слідчого, в провадженні якого перебуває кримінальне провадження, який наполягав на задоволенні поданого клопотання, враховуючи відомості Інформаційної довідки №79931815 від 09.02.2017 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, за даними якої власником вказаного приміщення є ПП «Райсількомунгосп», показів потерпілого, вивчивши матеріали кримінального провадження та поданого клопотання, з метою відшукання знаряддя вчинення кримінального правопорушення, а також інших речей і предметів, які матимуть значення речових доказів у вказаному кримінальному провадженні, враховуючи неможливість отримати необхідні відомості в інший спосіб, а також той факт, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий суддя вважає, що клопотання, як обґрунтоване підлягає до задоволення.

Відповідно до ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Статтею 234 КПК України передбачено, що, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно із ч. 5, 6 ст. 236 КПК України обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку. За рішенням слідчого чи прокурора може бути проведено обшук осіб, які перебувають в житлі чи іншому володінні, якщо є достатні підстави вважати, що вони переховують при собі предмети або документи, які мають значення для кримінального провадження. Слідчий під час проведення обшуку має право відкривати закриті приміщення, сховища, речі, якщо особа, присутня при обшуку відмовляється їх відкрити або обшук здійснюється за відсутності особи, яка володіє житлом чи іншим володінням.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 3, 93, 166, 233-235, 309, 372 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в:

Клопотання старшого слідчого СУ ГУ НП в Черкаській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку, задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому СУ ГУ НП в Черкаській області ОСОБА_3 на проведення обшуку у службовому кабінеті ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання і вилучення речей (предметів, документів), які мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами під час судового розгляду., а саме:

-знаряддя вчинення злочину: гладкоствольної мисливської зброї 16 калібру; -мобільних телефонів та інших засобів зв`язку (радіостанцій), за допомогою яких підтримувався зв`язок між фігурантами; -одягу, в який вони були вдягнені під час вчинення злочину; -та інших речей (фотокарток, документів, електронних носіїв інформації), які містять відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення або мотиви його вчинення.

Виготовити дві копії ухвали та направити їх слідчому для виконання, одну з яких слід приєднати до матеріалів справи, а іншу для вручення особі, яка володіє житлом чи присутня при обшуку, роз`яснивши про те, що вказана ухвала надає право проникнути до житла чи іншого приміщення особи лише один раз.

Строк дії ухвали становить один місяць з дня її постановлення.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудПридніпровський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення10.02.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу64767751
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —711/1094/17

Ухвала від 10.02.2017

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Позарецька С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні