Ухвала
від 02.02.2017 по справі 757/5688/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/5688/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 лютого 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Тарасюк К.Е., при секретарі Ксендзовій А.В., за участю сторони кримінального провадження - слідчого Дедусь М.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві провадження за клопотанням слідчого СУФР ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві Дедусь М.М. про тимчасовий доступ до речей та документів,-

В С Т А Н О В И В :

Слідчий СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві Дедусь М.М. звернувся до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва з клопотанням, погодженим із прокурором, про тимчасовий доступ до речей та документів.

В обґрунтування клопотання посилається на те, що СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві, здійснюється досудове розслідування по матеріалах кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за 32017100060000007 від 23.01.2017, за ознаками складу злочину (кримінального правопорушення), передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи державного підприємства ПАТ Одеський припортовий завод (код ЄДРПОУ 00206539), у період вересень - листопад 2014 року, за рахунок участі у ланцюгу постачання природного газу ТОВ Нафтогаз трейд ( код ЄДРПОУ 38464068) збільшили витрати коштів на придбання природного газу на 54 242 600 грн., що підтверджується аналітичним дослідженням ГУ ДФС у Одеській області № 223/15-32-16-02/00206539 від 21.09.2015, а також актом перевірки №56/28-08-41/00206539/27 від 03.11.2015 Про результати планової виїзної перевірки ПАТ Одеський припортовий завод (код ЄДРПОУ 00206539) з питань дотримання вимог податкового законодавства за період з 01.07.2012р. по 31.12.2014р., валютного та іншого законодавства за період з 01.07.2012р. по 31.12.2014р.

Також в ході досудового розслідування встановлено, що службові особи державного підприємства ПАТ Одеський припортовий завод (код ЄДРПОУ 00206539), починаючи з 2013 року уклали ряд договорів купівлі-продажу аміаку та карбаміду який виробляється ПАТ Одеський припортовий завод з рядом контрагентів, серед яких компанія EXPOTRADE GLOBAL LIMITED , Newscope Estates Limited , Antra GmbH , відповідно до яких ПАТ Одеський припортовий завод занижуючи вартість реалізованої продукції здійснили зменшення бази оподаткування податку на прибуток, платником якого є ПАТ Одеський припортовий завод , що в свою чергу призвело до фактичного ненадходження до Державного бюджету України податків від ПАТ Одеський припортовий завод .

У ході досудового розслідування виникла необхідність у вилученні та дослідженні низки копій документів, зокрема документи, які знаходяться у розпорядженні ПАТ Одеський припортовий завод (код ЄДРПОУ 00206539) мають значення для доказування безпідставності збільшення витрат коштів на придбання природного газу, а також заниження вартості реалізованої продукції (аміаку та карбаміду) шляхом зменшення бази оподаткування податку на прибуток та фактичного розміру завданої державі шкоди, визначення кола осіб, відповідальних за здійснення фінансово-господарських операцій, а також осіб причетних до вчинення кримінального правопорушення та необхідні для проведення відповідних судових експертиз, проведення ревізій з метою перевірки дотримання суб'єктами господарювання норм податкового законодавства.

Заслухавши пояснення слідчого, який підтримав клопотання, вивчивши клопотання та долучені до нього матеріали кримінального провадження, приходжу до наступного висновку.

Судовим розглядом встановлено, що СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у

м. Києві проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32017100060000007 від 23.01.2017 за фактами ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами ПАТ Одеський припортовий завод (код ЄДРПОУ 00206539) за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

У відповідності до положень ч. 1 ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, в якому мають обґрунтувати можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи обставини вчинення ймовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні слідчого, правове обґрунтування клопотання, яке відповідає вимогам ст. ст. ст. 160,161,162 КПК України, слідчий суддя приходить до висновку про обґрунтованість клопотання та наявність правових підстав для розкриття охоронюваної законом таємниці.

Разом з тим, необхідність вилучення оригіналів документів слідчий належним чином у клопотанні не обґрунтував, а відтак, клопотання підлягає частковому задоволенню.

На підставі викладеного і керуючись ст. 107, 160, 162, 163, 164, 166, 309, 376 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві Дедусь М.М. про тимчасовий доступ до речей та документів- задовольнити частково.

Надати старшому слідчому СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві Дедусь Максиму Миколайовичу у кримінальному провадженні №32017100060000007 тимчасовий доступ (з можливістю вилучення їх належним чином завірених копій), до документів, які містять охоронювану законом таємницю, що перебувають у володінні ПАТ Одеський припортовий завод (код ЄДРПОУ 00206539) (65481, Одеська область, місто Южне, вул. Заводська, буд. 3), а саме:

- контрактів разом з усіма додатками, специфікаціями, додатковими угодами, виписками з банківських установа, інвойсами, актами прийому-передачі; пояснювальної записки щодо обґрунтування контрактних цін/ ціновизначальних складових що стосуються контрактів та угод по продажу (реалізації) аміаку та карбаміду укладених Публічним акціонерним товариством Одеський припортовий завод з усіма контрагентами за період 2013-2015 року;

- акти ревізії Державної фінансової інспекції України або/та Державної фіскальної служби України щодо перевірки окремих питань фінансово-господарської діяльності ПАТ Одеський припортовий завод з реалізації карбаміду та аміаку за період 2015 року (з додатками);

- документи бухгалтерського обліку стосовно операцій з реалізації карбаміду та аміаку за період 2015 року;

- регістри бухгалтерського обліку стосовно операцій з реалізації карбаміду та аміаку за період 2015 року;

- фінансову звітність ПАТ Одеський припортовий завод за 2015 рік;

- податкову звітність ПАТ Одеський припортовий завод з податку на прибуток та з податку на додану вартість за 2015 рік;

- документів, які перебувають у ПАТ Одеський припортовий завод (код ЄДРПОУ 00206539) по взаємовідносинам з нерезидентом Ostchem Holding Limited (Кіпр, адреса Themistokli Dervi 48 Athienitis Building flat\office 101 PC 1066 Nicosia Cyprus), а саме: контрактів разом з усіма додатками, специфікаціями, додатковими угодами, виписками з банківських установа, інвойсами, актами прийому-передачі; пояснювальної записки щодо обґрунтування контрактних цін/ ціновизначальних складових що стосуються контрактів та угод по продажу природного газу;

- тендерну документацію на підставі якої нерезидент Ostchem Holding Limited став постачальником природного газу на ПАТ Одеський припортовий завод (код ЄДРПОУ 00206539), а саме: тендерна пропозиція, документація конкурсних торгів, пропозиція конкурсних торгів, технічна специфікація, протокол про розкриття конкурсних торгів (кваліфікаційних пропозицій, цінових пропозицій) з додаткам, повідомлення про акцепт пропозиції конкурсних торгів, протокол про розкриття пропозицій конкурсних торгів, повідомлення учасникам про результати процедури закупівлі, повідомлення про акцепт пропозиції конкурсних торгів, оголошення про проведення відкритих торгів, оголошення про результати проведення торгів, протокол засідання комітету з конкурсних торгів, реєстр отриманих пропозицій конкурсних торгів, протокол оцінки пропозицій конкурсних торгів, інструкції учасникам торгів щодо підготовки тендерної пропозиції, заявки на участь у тендері і форми кваліфікаційних характеристик, інвесторська кошторисна документація в письмовому та електронному вигляді, проекти договорів, реєстраційні документи учасників конкурсних торгів та інші документи), яка надавалась нерезидентом Ostchem Holding Limited та іншими учасниками торгів, де акцептовано пропозиції нерезидента Ostchem Holding Limited ;

тендерні пропозиції (заявка на участь у тендері, розрахунок ціни тендерної пропозиції із вказівкою вартості товарів, відомості про кваліфікацію і кваліфікаційні документи, графік виконання робіт, реєстраційні документи учасників конкурсних торгів та інші документи), які надавались іншими учасниками під час проведення тендеру, де акцептовано пропозиції нерезидента Ostchem Holding Limited ;

заявку профільного відділу Публічного акціонерного товариства Одеський припортовий завод (код ЄДРПОУ 00206539), про необхідність закупівлі ТМЦ, виконання робіт та надання послуг;

звіт профільного відділу про вивчення попиту та вартості на ТМЦ для продукції, виконання робіт та надання послуг з додатками до нього, яка придбалась або надавались у нерезидента Ostchem Holding Limited чи іншу документацію яка підтверджує законність вищевказаних правовідносин та інших документів з даного питання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

В іншій частині у задоволенні клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю 30 днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Слідчий суддя К.Е. Тарасюк

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 -в матеріали судового провадження

Примірник 2 - виданий старшому слідчому Дедусь М.М.

Слідчий суддя К.Е. Тарасюк

Дата ухвалення рішення02.02.2017
Оприлюднено21.02.2017
Номер документу64769374
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —757/5688/17-к

Ухвала від 02.02.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Тарасюк К. Е.

Ухвала від 02.02.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Тарасюк К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні