Ухвала
від 16.02.2017 по справі 161/2641/17
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/2641/17

Провадження № 1-кс/161/1418/17

ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи

16 лютого 2017 року м. Луцьк

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого СВ Луцького ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 про проведення обшуку в приміщенні службового кабінету №728 адміністративної будівлі Волинської обласної ради, що за адресою: місто Луцьк, вулиця Київський Майдан, 9,

за участю прокурора ОСОБА_4

слідчого ОСОБА_3 ,

В С Т А Н О В И В:

З клопотання вбачається, що в провадженні СВ Луцького ВП ГУНП у Волинській області знаходяться матеріали кримінального провадження за №12016030010004313 від 18 вересня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що Європейським Союзом, що представлений Європейською комісією (надалі - Контрастуючий орган) та Волинською обласною державною адміністрацією (надалі - Координатор), Волинським обласним управлінням водних ресурсів, Поліською дослідною станцією Національного наукового центру "Інститут ґрунтознавства та агрохімії ім. О.М. Соколовського" (код ЄДРПОУ 5539695, м. Луцьк, вул. Шевченка, 35), Волинською філією державної установи "Інститут охорони ґрунтів України" (код ЄДРПОУ 38517161, м. Луцьк, вул. Глушець, 49) (надалі - Партнер 1, 2, 3), укладено Грантовий Контракт 2014/345-900 (надалі - Грантовий контракт) на реалізацію проекту під назвою "Відновлення меліоративної мережі для сприяння економічного зростання сільських територій Волинської області" (далі - Проект).

Згідно розпорядження Голови Волинської ОДА від 23.06.2014 року №223 "Про координацію реалізації проекту Відновлення меліоративної мережі для сприяння економічному зростанню сільських територій Волинської області" відповідальною за координацію дій з реалізації Проекту призначено заступника начальника Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Волинської ОДА (надалі - Управління) ОСОБА_5 , яку уповноважено на укладання трудових угод з керівником Проекту, іншим адміністративним і технічним персоналом відповідно до чинного законодавства. Також між Управлінням, в особі ОСОБА_5 було укладено договір за №1-2015 від 27.07.2015 року з директором ТОВ "ПМК-77" про здійснення комплексу робіт з відновлення меліоративних мереж. Разом з тим, вказане ТОВ "ПМК-77" стало переможцем конкурсних торгів на виконання комплексу робіт з відновлення меліоративних мереж

При цьому, Управлінням, в особі ОСОБА_5 у період з листопада 2014 року по січень 2016 року було укладено ряд цивільно-правових договорів з директором Поліської дослідної станції Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.М. Соколовського» (Партнер 2) ОСОБА_6 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , ІПН НОМЕР_1 ) як з фізичною особою-підприємцем, згідно яких ОСОБА_6 надавав послуги в якості експерта-агрохіміка по Проекту. Крім цього, в особі ОСОБА_5 у період з листопада 2014 року по січень 2016 року було укладено ряд цивільно-правових договорів з директором Волинської філії державної установи "Інститут охорони ґрунтів України" (Партнер 3) ОСОБА_7 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_2 , ІПН НОМЕР_2 ) як з фізичною особою-підприємцем, згідно яких ОСОБА_7 надавав послуги в якості експерта-ґрунтознавця по Проекту.

Під час здійснення досудового розслідування даного кримінального провадження було отримано тимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають у володінні Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Волинської обласної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 13366926, м.Луцьк, вул. Київський майдан, 9), що підтверджують факти надання послуг та виконання робіт Поліською дослідною станцією Національного наукового центру "Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.М. Соколовського" та Волинською філією державної установи "Інститут охорони ґрунтів України", а також ТОВ "ПМК-77" в рамках реалізації проекту під назвою "Відновлення меліоративної мережі для сприяння економічного зростання сільських територій Волинської області" з можливістю їх вилучення. Під час здійснення слідчим даного заходу забезпечення кримінального провадження було встановлено, що вказані документи відсутні.

Допитана під час досудового розслідування в якості свідка ОСОБА_8 , яка являється головою ліквідаційної комісії з ліквідації юридичної особи Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Волинської обласної державної адміністрації повідомила наступне, а саме те, що під час здійснення ліквідаційних процедур вона будь-яких документів, що підтверджують факти надання послуг та виконання робіт Поліською дослідною станцією Національного наукового центру "Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.М. Соколовського" та Волинською філією державної установи "Інститут охорони ґрунтів України", а також ТОВ "ПМК-77" в рамках реалізації проекту під назвою "Відновлення меліоративної мережі для сприяння економічного зростання сільських територій Волинської області" вона від заступника начальника Управління ОСОБА_5 не отримувала та вказані документи можуть перебувати у службовому кабінеті №728, оскільки приміщення вказаного кабінету перебувало у користуванні ОСОБА_5 та вказані документи можуть зберігатися в даному службовому приміщенні.

Під час досудового розслідування допитаний в якості свідка ОСОБА_9 повідомив про те, що в період часу з 30 грудня 2016 року по 30 січня 2017 року він перебував на посаді голови комісії з припинення юридичної особи Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Волинської обласної держаної адміністрації та в посадові обов`язки якого обов`язки входило здійснення ліквідаційних процедур, зокрема здійснення прийому-передачі матеріальних цінностей та документів. 30 грудня 2016 року ОСОБА_5 була звільнена з посади заступника начальника Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Волинської обласної держаної адміністрації. Вказана особа здійснювала координацію проекту під назвою "Відновлення меліоративної мережі для сприяння економічного зростання сільських територій Волинської області", зокрема вона підписувала всі документи, які стосувалися діяльності даного проекту, а також несла відповідальність за збереження вказаних документів. Після завершення вказаного проекту ОСОБА_5 передала установчі документи та печатку даної установи. Будь-яких документів, які мають відношення до проекту "Відновлення меліоративної мережі для сприяння економічного зростання сільських територій Волинської області" вона не передавала. Також йому відомо про те, що керівництво облдержадміністрації зверталося до ОСОБА_5 з вимогою щоб вона передала вказані документи, однак вона сказала, що вказані документи вона передасть тільки тоді коли складе акт. Наскільки відомо, вказані документи ОСОБА_5 зберігала у приміщенні службових кабінетів №№728,819 адміністративної будівлі Волинської обласної ради.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення, необхідно провести обшук в приміщеннях службових кабінетів №728 та № НОМЕР_3 адміністративної будівлі Волинської обласної ради, що за адресою: місто Луцьк, вулиця Київський Майдан, 9 з метою відшукання і вилучення оригіналів документів, що підтверджують факти надання послуг та виконання робіт Поліською дослідною станцією Національного наукового центру "Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.М. Соколовського" та Волинською філією державної установи "Інститут охорони ґрунтів України", а також ТОВ "ПМК-77" в рамках реалізації проекту під назвою "Відновлення меліоративної мережі для сприяння економічного зростання сільських територій Волинської області", слідчий звернувся до слідчого судді з відповідним клопотанням.

Заслухавши думку прокурора та слідчого, які клопотання підтримали з підстав викладених в ньому та просили його задовольнити, дослідивши матеріали клопотання, суд вважає, що клопотання підставне та підлягає до задоволення.

Так, згідно до вимог ч.ч. 1, 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Крім того, ч. 1 ст. 235 КПК України передбачено, що ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Враховуючи ті обставини, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав для надання дозволу для проведення обшуку, передбачених ст.234 КПК України, тому слідчому СВ Луцького ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 , слід надати дозвіл на обшук.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СВ Луцького ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 на проведення обшуку в приміщенні службового кабінету №728 адміністративної будівлі Волинської обласної ради, що за адресою: місто Луцьк, вулиця Київський Майдан, 9, З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення, необхідно провести обшук в приміщеннях службового кабінету № 728 адміністративної будівлі Волинської обласної ради, що за адресою: місто Луцьк, вулиця Київський Майдан, 9, з метою відшукання і вилучення оригіналів документів, що підтверджують факти надання послуг та виконання робіт Поліською дослідною станцією Національного наукового центру "Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.М. Соколовського" та Волинською філією державної установи "Інститут охорони ґрунтів України", а також ТОВ "ПМК-77" в рамках реалізації проекту під назвою "Відновлення меліоративної мережі для сприяння економічного зростання сільських територій Волинської області"

Обшук провести до 28 лютого 2017 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя:/підпис/

Згідно з оригіналом:

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.02.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу64773036
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —161/2641/17

Ухвала від 16.02.2017

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Артиш Я. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні