Ухвала
від 14.02.2017 по справі 760/19002/16-к
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

№ 760/19002/16-к

(№1-кс/760/1983/17)

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14. 02. 2017 року слідчий суддя Солом'янського районного суду м. Києва Бобровник О. В., при секретарі Яковенко Н. К., за участю прокурора Маруненка О. А., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №9 м. Києва Грунського О. В. - про тимчасовий доступ до речей і документів, на підставі матеріалів досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12015100090004632 від 14.05.2015 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 242, ч1 ст.358 КК України,

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді Солом'янського районного суду м. Києва надійшло клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №9 м. Києва Грунського О. В. - про тимчасовий доступ до речей і документів, на підставі матеріалів досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12015100090004632 від 14.05.2015 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 242, ч1 ст.358 КК України.

Подане клопотання обґрунтоване тим, що Київською місцевою прокуратурою №9 міста Києва здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, яке зареєстроване у Єдиному реєстрі досудових розслідувань №12015100090004632 від 14.05.2015 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 242, ч1 ст.358 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 02.12.04. між Київською міською радою та Об'єднання громадян Благодійницький центр соціальної, медичної та трудової реабілітації ветеранів афганської війни Печерського району міста Києва укладено договір оренди земельної ділянки, за умовами якого Орендодавець, на підставі рішення Київської міської ради від 15.07.04. № 419-5/1829, зобов'язався за актом приймання-передачі передати, а Орендар прийняти в оренду (строкове платне користування) на п'ятнадцять років земельну ділянку за адресою вул. Польова, 73 у Солом'янському районі міста Києва розміром 0,7000 га (кадастровий номер НОМЕР_1) для будівництва, експлуатації та обслуговування протезної майстерні, адміністративних приміщень, гаражів та 10-12 кімнат відпочинку для замовників, нормативна грошова оцінка якої становить 721037,99 грн.

Генеральним підрядником відповідно до укладеного підрядного договору являється ТОВ БК Онікс Білд .

Дозвіл на виконання будівельних робіт №0782-сл/т від 30.09.2008 року виданий Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у місті Києві закінчився 30.09.2011 року.

Між тим, в порушення містобудівного законодавства та рішення Київської міської ради від 15.07.04. № 419-5/1829 ТОВ БК Онікс Білд здійснює будівництво житлового будинку не передбаченого проектною документацією та дозвільними документами. Вказана інформація підтверджується інформацією з веб ресурсу - http://onixbuild.com/ob-ekty/stroyashchiesya-ob-ekty/65-zhk-karavaevy-dachi.html , де розміщено пропозицію ТОВ БК Онікс Білд щодо реалізації житла у будинку, що будується з назвою ЖК "Караваевы Дачи" (01103, м. Київ, Солом'янський р-н, вул. Полева, 73).

Прокурор зазначав, що з метою повного, всебічного та об'єктивного досудового розслідування кримінального провадження, з'ясування про причетність осіб до вчинення кримінального правопорушення, по справі виникла необхідність у отриманні та наданні для сторони кримінального провадження тимчасового доступу до оригіналів документів та можливості їх вилучення, які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Зазначеними документами є документи стосовно погодження та отримання дозвільної документації на будівництво протезної майстерні, адміністративних приміщень, гаражів на вул. Польовій №73 у Солом'янському районі м. Києва, замовником будівництва якого являється Об'єднання громадян Благодійницький центр соціальної, медичної та трудової реабілітації ветеранів афганської війни Печерського району міста Києва , де підрядником виступає ТОВ БК Онікс Білд (висновки, рішення, запити до бюджету м. Києва, проектів землевідведення департаменту земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації, департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації, інституту "Київгенплан" ВАТ "Київпроект" управлінню охорони навколишнього природного середовища, управління екології та природних ресурсів Київської міської державної адміністрації, Головному управління комунального господарства Київської міської державної, тощо), договору оренди земельної ділянки (кадастровий номер НОМЕР_1) з Об'єднання громадян Благодійницький центр соціальної, медичної та трудової реабілітації ветеранів афганської війни Печерського району міста Києва; дозвіл на розробку проекту земельного відводу, клопотання на розробку проекту земельного відводу, графічні матеріали, висновки департаменту (Управлінням) земельних ресурсів та управління (Департаменту) містобудування та архітектури КМДА; проекти департаменту (Управлінням) земельних ресурсів та управління (Департаменту) містобудування та архітектури КМДА що, готувались на Постійну комісію Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування на розгляд; дозвіл Київської міської ради на розробку проекту документації щодо вищевказаного землевідведення; копія договору з ліцензованою проектною організацією на розробку технічної документації щодо землевідведення вищевказаної земельної ділянки та відповідні повідомлення; завдання на проектування землевідведення департаментом земельних ресурсів КМДА; проект земельного відводу; експертиза земельного відводу з відповідними погодженнями; проект департаменту земельних ресурсів КМДА рішення Київської міської ради на дозвіл про передачу в оренду земельної ділянки Об'єднанню громадян Благодійницький центр соціальної, медичної та трудової реабілітації ветеранів афганської війни Печерського району міста Києва ; кадастрова справа земельної ділянки кадастровий номер №8000000000:69:159:0002; визначені Департаментом економіки та інвестицій розміри пайової участі, відповідні розрахунки, довідки, висновки, договори про пайову участь, платіжні документи про сплату пайової участі; довідки про сплату та заборгованість про сплату пайової участі; платіжні документи щодо виконання договору оренди земельної ділянки (кадастровий номер НОМЕР_1) (платіжні доручення, бухгалтерську довідку про стан сплати та заборгованості по договору оренди земельної ділянки (кадастровий номер НОМЕР_1).

В зв'язку із зазначеним прокурор просив про задоволення клопотання.

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи, просив задовольнити.

Прокурором доведено наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, а тому клопотання розглянуто за правилами ч.2 ст. 163 КПК України, без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п'ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Заслухавши пояснення прокурора, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується подане клопотання, приходжу до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, так як стороною обвинувачення у судовому засіданні доведена необхідність отримання доступу до вказаних документів, оскільки вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а відомості, які в них містяться, можуть бути використані як докази, довести ті обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, іншим способом неможливо.

Виходячи із вищезазначеного та керуючись ст. ст. 159, 160, 162-164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл прокурору Київської місцевої прокуратури №9 міста Києва Грунському Олексію Володимировичу, прокурору Київської місцевої прокуратури №9 міста Києва Маруненку Олександру Андрійовичу, а також працівникам правоохоронних органів за дорученням, в порядку ст. ст. 36, 40 КПК України, на тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні Київської міської державної адміністрації (01044, Київ, вул. Хрещатик, 36), у тому числі всіх її структурних підрозділах без статусу юридичної особи, а саме:

- всієї дозвільної документації на будівництво будівників, а також протезної майстерні, адміністративних приміщень, гаражів на вул. Польовій №73 у Солом'янському районі м. Києва, замовником будівництва якого являється Об'єднання громадян Благодійницький центр соціальної, медичної та трудової реабілітації ветеранів афганської війни Печерського району міста Києва (код ЄДРПОУ 21609047), де підрядником виступає ТОВ БК Онікс Білд (код ЄДРПОУ 35133361) (висновки, рішення, запити до бюджету м. Києва, проектів землевідведення департаменту земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації, департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації, інституту "Київгенплан" ВАТ "Київпроект" управлінню охорони навколишнього природного середовища, управління екології та природних ресурсів Київської міської державної адміністрації, Головному управління комунального господарства Київської міської державної, тощо), договору оренди земельної ділянки (кадастровий номер НОМЕР_1) з Об'єднання громадян Благодійницький центр соціальної, медичної та трудової реабілітації ветеранів афганської війни Печерського району міста Києва; дозвіл на розробку проекту земельного відводу, клопотання на розробку проекту земельного відводу, графічні матеріали, висновки департаменту (Управлінням) земельних ресурсів та управління (Департаменту) містобудування та архітектури КМДА; проекти департаменту (Управлінням) земельних ресурсів та управління (Департаменту) містобудування та архітектури КМДА що, готувались на Постійну комісію Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування на розгляд; дозвіл Київської міської ради на розробку проекту документації щодо вищевказаного землевідведення; копія договору з ліцензованою проектною організацією на розробку технічної документації щодо землевідведення вищевказаної земельної ділянки та відповідні повідомлення; завдання на проектування землевідведення департаментом земельних ресурсів КМДА; проект земельного відводу; експертиза земельного відводу з відповідними погодженнями; проект департаменту земельних ресурсів КМДА рішення Київської міської ради на дозвіл про передачу в оренду земельної ділянки Об'єднанню громадян Благодійницький центр соціальної, медичної та трудової реабілітації ветеранів афганської війни Печерського району міста Києва ; кадастрова справа земельної ділянки кадастровий номер №8000000000:69:159:0002; визначені Департаментом економіки та інвестицій розміри пайової участі, відповідні розрахунки, довідки, висновки, договори про пайову участь, платіжні документи про сплату пайової участі; довідки про сплату та заборгованість про сплату пайової участі; платіжні документи щодо виконання договору оренди земельної ділянки (кадастровий номер НОМЕР_1) (платіжні доручення, бухгалтерську довідку про стан сплати та заборгованості по договору оренди земельної ділянки (кадастровий номер НОМЕР_1), з можливістю копіювання, фотографування та вилучення їх копій.

Строк дії ухвали - один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя О. В. Бобровник

СудСолом'янський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення14.02.2017
Оприлюднено18.02.2017
Номер документу64793713
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —760/19002/16-к

Ухвала від 14.02.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 14.02.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 09.11.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні