Ухвала
від 28.12.2015 по справі 523/19455/15-к
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 523/19455/15-к

Провадження №1-кс/523/1853/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28.12.2015 Слідчий суддя Суворовського районного суду м.Одеси ОСОБА_1 розглянув винесене в кримінальному провадженні №12015160490002584 начальником відділення у складі СВ Суворовського ВП в м.Одесі ГУ НП України в Одеській області ОСОБА_2 і погоджене прокурором Одеської місцевої прокуратури №4 клопотання про дозвіл на тимчасовий доступ до інформації, -

ВСТАНОВИВ:

Згідно клопотання, 22.05.2015 надійшла заява від ОСОБА_3 , щодо невстановлених осіб, які шляхом обману та зловживанням довірою потенційних покупців реалізують рідину сумнівної якості. За допомогою інтернет-мережі, на сайті Biozavod.com рекламують біопрепарат « ІНФОРМАЦІЯ_1 »(Гаупсин), використовуючи товарний знак « ІНФОРМАЦІЯ_2 », який належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 , згідно свідоцтва України на знак для товарів і послуг за № НОМЕР_2 .

За даним фактом 21.05.2015 року були внесені відомості до ЄРДР за № 12015160490002584 та розпочате досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 190 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 здійснило реалізацію не доброякісної продукції, виготовленою ними, що підтверджується результатом бактеріологічної експертизи зразків біопрепарату « ІНФОРМАЦІЯ_1 »(Гаупсин) за СЕ №123/05-15 від 30.04.2015.

Згідно відповіді директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ОСОБА_4 стало відомо, що його підприємство ніколи не створювало та не експлуатувало інтернет-сайт, для рекламування і реалізації своєї продукції. Стосовно висновку експерта ІНФОРМАЦІЯ_6 за № 8п від 03.06.2015 на сайті Biozavod.com використовується торгова марка Гаупсин з знаком для товарів і послуг за свідоцтвом України № НОМЕР_2 , власником якої є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 в різних комбінаціях: використання в описовому контексті про властивості біопрепарату, його застосування в багатьох рекламних рубриках, пропонування для продажу і т.д.

Також до слідчого відділу СВ Суворовського РВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області від 07.10.2015 надана відповідь директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ОСОБА_4 щодо фінансово-господарських взаємовідносин його підприємства по реалізації продукції через мережу дилерів, найкрупнішими з яких були ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » ЄДРПОУ- НОМЕР_6 за період 2013-2014, що підтверджується наданими документами а саме:

1. Фінансовий звіт суб`єкта малого підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », баланс на 31 грудня 2012 року.

2. Акт звірки взаємних розрахунків між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 »

3. Гарантійний лист від директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » ОСОБА_5 .

4. Акт звірки взаємних розрахунків між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 ».

5. Гарантійний лист від директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » ОСОБА_5 .

6. Фінансовий звіт суб`єкта малого підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », баланс на 31 грудня 2014 року.

Загальна заборгованість ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ЄДРПОУ- НОМЕР_5 , за 2013,2014 роки складає 467848,28 грн.

Загальна заборгованість ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ЄДРПОУ- НОМЕР_6 , за 2013,2014 роки складає 769817,00 грн.

Згідно наданої відповіді від ІНФОРМАЦІЯ_8 до слідчого відділу СВ Суворовського РВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області від 23.09.2015 за № 2672/9/14-03-11-60 встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ЄДРПОУ- НОМЕР_5 є платником ПДВ з 01.05.2013 року.

Згідно відповіді ІНФОРМАЦІЯ_9 та наданих відомостей з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України(ЄДРПОУ) встановлено, що до органів державної статистики ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ЄДРПОУ- НОМЕР_5 з моменту реєстрації надало фінансову звітність лише за підсумками роботи у 2014 році.

В ході проведення досудового розслідування у даному провадженні встановлено, що 17.07.2015 року ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » код ЄДРПОУ- НОМЕР_5 було відкрито рахунок № НОМЕР_7 у Миколаївському РУ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » м. Миколаїв МФО НОМЕР_8 .

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність підстав вважати, що вищевказані документи може сприяти встановлення істини по справі, суд вважає за необхідне клопотання слідчого СВ Суворовського ВП в м. Одесі ГУ НП України в Одеській області ОСОБА_2 задовольнити частково, надавши можливість тимчасового доступу до інформації щодо руху коштів по рахунку № НОМЕР_7 у Миколаївському РУ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » м.Миколаїв МФО НОМЕР_8 .

Відповідно до положень ст.162 КПК України, ст. 60 Закону України «Про банки і банківську діяльність», інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третім особам при наданні послуг банку, є банківською таємницею.

Положення ст.159 КПК України передбачають що тимчасовим доступом до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх.

Відповідно до ч.2 ст. 160 КПК України, у клопотанні про надання тимчасового доступу до інформації зазначаються:

1) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з яким подається клопотання;

2) правова кваліфікація кримінального правопорушення із зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність;

3) речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати;

4) підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

5) значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні;

6) можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю;

7) обґрунтування необхідності вилучення речей і документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Згідно з п. 1 ч. 5 ст. 163 КПК, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність підстав вважати, що ці речі або документи самі по собі або у сукупності з іншими мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, проте слідчим не наведено достатньо підстав щодо важливості тимчасового доступу з можливістю вилучення інших документів, які наведені в клопотанні.

З огляду на наявність підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення документів, розгляд вказаного клопотання провести за відсутності осіб, у володінні яких знаходиться інформація.

Керуючись ст.ст. 163165, 309, 369372, 395 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Суворовського ВП в м.Одесі ГУ НП України в Одеській області ОСОБА_2 задовольнити частково.

1) Надати дозвіл на зняття банківської таємниці та тимчасове вилучення відомостей, документів та інформації що містить банківську таємницю, а саме що містяться у реєстраційній справи ТОВ ТД « ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , яка знаходяться у відділенні РУ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » м. Миколаїв МФО НОМЕР_8 розташованого за адресою: АДРЕСА_1 ; юридична адреса АДРЕСА_2 , а саме:

- відомостей про рух грошових коштів на рахунку № НОМЕР_7 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » код ЄДРПОУ- НОМЕР_5 , відображених на паперовому носію, відкритого в РУ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » м. Миколаїв МФО НОМЕР_8 з зазначенням дати операцій, повною розшифровкою контрагентів та призначенням платежів за період з моменту відкриття рахунку по теперішній час;

2) В частині надання дозволу на зняття банківської таємниці та вилучення:

- документів, що стосуються відкриття та обслуговування банківського рахунку № НОМЕР_7 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » код ЄДРПОУ- НОМЕР_5 відкритого в РУ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » м. Миколаїв МФО НОМЕР_8 :

- обліково-реєстраційної справи, статуту, установчого договору ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » код ЄДРПОУ- НОМЕР_5 ;

- картки зі зразками підписів та відбитком печатки встановленого зразка;

заяви на відкриття рахунків;

- договорів на розрахунково-касове обслуговування клієнта;

- нотаріально посвідченої копії свідоцтва про державну реєстрацію (перереєстрацію) суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи;

- копії паспортів уповноважених осіб;

- оригіналу довіреності на право вчинення юридичних дій від імені керівника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » код ЄДРПОУ- НОМЕР_5 ;

- документу щодо призначення на посаду керівника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » код ЄДРПОУ- НОМЕР_5 ;

- оригіналу довіреності на ім`я особи, що має право відкриття на розпорядження рахунками ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » код ЄДРПОУ- НОМЕР_5 ;

- заяв на видачу чекових книжок;

- документів, що засвідчують видачу та отримання чекових книжок із зазначенням серійного номеру першого та останнього чеку кожної з чекових книжок, які отримувались підприємством за період з моменту відкриття рахунку по теперішній час включно;

- заяви клієнта про встановлення системи «Клієнт-Банк»;

- договору на обслуговування системи «Клієнт-Банк»;

- акту про введення системи «Клієнт-Банк» в експлуатацію;

- документів, що засвідчують встановлення системи «Клієнт-Банк»;

- документів, які засвідчують генерацію та повторну генерацію електронного ключа та електронних підписів клієнта, включаючи документи, які підтверджують факт видачі даних електронних ключів;

- інших документів, що знаходяться в справі з юридичного оформлення рахунку № НОМЕР_7 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » код ЄДРПОУ- НОМЕР_5 , відкритого в РУ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » м. Миколаїв МФО НОМЕР_8 ;

- чеків на отримання готівки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » код ЄДРПОУ- НОМЕР_5 по рахунку № НОМЕР_7 , відкритого в РУ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » м. Миколаїв МФО НОМЕР_8 за період, з моменту відкриття його по теперішній час відмовити.

Виконання ухвали доручити прокурору Одеської місцевої прокуратури №4 ОСОБА_6 , начальнику відділення у складі СВ Суворовського ВП в м. Одесі ГУ НП України в Одеській області ОСОБА_2 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Строк дії ухвали складає 1 місяць з дня її проголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.12.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу64798130
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на тимчасовий доступ до інформації

Судовий реєстр по справі —523/19455/15-к

Ухвала від 28.12.2015

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бобовський К. Ю.

Ухвала від 28.12.2015

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бобовський К. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні