Рішення
від 13.02.2017 по справі 924/1153/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"13" лютого 2017 р.Справа № 924/1153/16

Господарський суд Хмельницької області у складі судді Субботіної Л.О., розглянувши матеріали справи

за позовом Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Форест1" м.Хмельницький

до Споживчого кооперативу "Озерний-5" м. Хмельницький

про зобов'язання передати технічну документацію на будинки

Представники сторін:

позивача: ОСОБА_1 - представник згідно довіреності від 10.11.2016р.

відповідача: ОСОБА_2 - представник згідно довіреності №10 від 22.12.16р.

Рішення приймається 13.02.2017р., оскільки в судових засіданнях 10.01.2017р., 18.01.2017р., 30.01.2017р. оголошувалась перерва.

В судовому засіданні відповідно до ч. 2 ст. 85 ГПК України проголошено вступну та резолютивну частини рішення.

Суть спору: позивач, з врахуванням заяви про зміну позовних вимог, звернувся з позовом до суду про зобов'язання відповідача передати за актом приймання-передачі технічну документацію на будинки 18-А та 18-Б по вул. Лісогринівецька у м.Хмельницький, зокрема: технічний паспорт на квартирний (багатоповерховий) житловий будинок, проектно-кошторисну документацію зі схемами влаштування внутрішньобудинкових мереж водопостачання, каналізації, газо-, електропостачання, тощо, декларації про готовність об'єкта до експлуатації, паспорти ліфтового господарства, акти приймання-передачі жилого будинку у разі зміни його власника чи балансоутримувача. В обґрунтування позовних вимог вказує, що Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Форест1" було створено в порядку, визначеному Законом України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" та відповідно до рішень установчих зборів співвласників будинків 18-А та 18-Б по вул. Лісогринівецькій від 12.04.2016 року. Одразу після створення ОСББ "Форест1" повідомило про це забудовника Житлово-будівельний кооператив "Місто - сад перший будівельний Б3-Б5" та попереднього управителя Споживчий кооператив "Озерний-5". У вказаних листах ОСББ наголошувало на необхідності передати об'єднанню передбачену законодавством документацію. Однак, відповідач всупереч приписам ст.5 Закону України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку", ст. 6 Закону України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" відмовляється передати позивачу документи на будинок до перерахування йому грошових коштів в сумі 166635,26грн. На усі зауваження, що ОСББ не несе відповідальності за зобов'язання своїх співвласників, відповідач не реагує. Для належного функціонування та можливості здійснення діяльності по утриманню будинків та прибудинкової території позивачу потрібна технічна та інша передбачена законодавством документація на будинок, у зв'язку із чим позивач звернувся з даним позовом до суду.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримує, вважає їх обґрунтованими та правомірними, подав акт приймання - передачі оригіналів технічних паспортів на багатоквартирні житлові будинки по вул.Лісогринівецька, 18-А та 18-Б у м. Хмельницькому від 10.02.2017р.

Представник відповідача в судовому засіданні подав додаткові докази по справі, проте, письмового відзиву на позов не подав.

Суд під час розгляду матеріалів справи встановив наступне.

У відповідності до акту приймання - передачі житлового будинку з балансу на баланс в лютому 2015р. Житлово-будівельний кооператив "Місто-сад перший будівельний Б3-Б5" передав на баланс споживчого кооперативу "Озерний -5" І чергу комплексу багатоповерхових житлових будинків з вбудовано-прибудованими приміщеннями по вул. Лісогринівецькій, 18 в м.Хмельницькому. Разом із житловим будинком передано таку технічну документацію: технічний паспорт на будинок, плани поверхів, схеми інженерного обладнання, у тому числі: холодного водопостачання, каналізації, електропостачання та газопостачання. Акт приймання-передачі підписано та скріплено печатками сторін.

Згідно акту приймання - передачі житлового будинку з балансу на баланс в червні 2015р. Житлово-будівельний кооператив "Форест 1А" передав на баланс споживчого кооперативу "Озерний - 5" ІІ чергу комплексу багатоповерхових житлових будинків з вбудовано-прибудованими приміщеннями по вул. Лісогринівецькій, 18-Б в м. Хмельницькому. Разом із житловим будинком передано таку технічну документацію: технічний паспорт на будинок, плани поверхів, схеми інженерного обладнання у тому числі: холодного водопостачання, каналізації, електропостачання та газопостачання. Акт приймання-передачі підписано та скріплено печатками сторін.

12.04.2016р. відбулись установчі збори співвласників багатоквартирних будинків за адресою: м.Хмельницький, вул. Лісогринівецька, буд. 18 А та буд. 18 Б, на яких було прийнято рішення створити спільно в багатоквартирних будинках за адресою: м.Хмельницький, вул.Лісогринівецька, буд.№18 А та буд. №18 Б Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку та затвердити його назву - ОСББ "Форест1". Також затверджено Статут Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Форест1", обрано правління об'єднання, ревізійну комісію, встановлено частку від кожної квартири у витратах, пов'язаних із створенням ОСББ "Форест1", а також уповноважено голову установчих зборів підготувати, підписати та подати всі необхідні документи для державної реєстрації об'єднання.

Згідно виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 27.04.2016р. проведено державну реєстрацію юридичної особи - Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Форест1".

На загальних зборах ОСББ "Форест1" (протокол №2), які відбулись 12.05.2016р., вирішено прийняти будинки за адресою по вул. Лісогринівецька 18-А, Лісогринівецька 18-Б та прибудинкові території на баланс об'єднання ОСББ "Форест1"; прийняти запропонований кошторис на 2016р. та розмір внесків на утримання будинку та прибудинкової території з травня місяця - 2,00 грн. за кв.м.; встановити матеріальне заохочення голові правління, бухгалтеру, прибиральниці, сантехнику, електрику на договірних умовах за фактично виконану роботу; встановити систему освітлення на рух; встановити камери відеоспостереження, включити ліфти; провести генеральне прибирання прибудинкової території.

18.05.2016р. та 04.10.2016р. голова ОСББ "Форест1" звертався до споживчого кооперативу "Озерний-5", як організації, яка забезпечувала обслуговування та організацію житлових будинків, з листами про надання технічної документації на житлові будинки по вул.Лісогринівецька 18-А та 18-Б у м. Хмельницькій.

В листі - повідомленні №34 від 14.06.2016р. відповідач повідомив позивача, що усі господарські документи та технічна документація будуть передані лише після проведення розрахунку за надані послуги, які надавались під час утримання житлових будинків.

Листом від 11.11.2016р. позивач звертався до ЖБК "Місто-сад перший будівельний Б3-Б5" з вимогою дотримання норм чинного законодавства та передачі технічної документації на будинки 18-А та 18-Б по вул. Лісогринівецькій в м.Хмельницькому.

У відповідь на вказаний лист №15 від 21.11.2016р. позивача повідомлено, що технічна документація на будинки передана Споживчому кооперативу "Озерний-5".

Оскільки відповідач відмовляється передати позивачу документи на будинки по вул.Лісогринівецька 18-А та 18-Б у м. Хмельницькому, позивач звернувся з даним позовом до суду.

В ході судового розгляду 10.02.2017р. між сторонами підписано акт приймання - передачі документів, згідно якого відповідач передав, а позивач прийняв оригінали технічних паспортів на багатоквартирні житлові будинки з вбудовано-прибудованими приміщеннями у м.Хмельницький, по вул.Лісогринівецька, 18 А та 18 Б.

Матеріали справи містять також договір №39/15-ОБ на технічне обслуговування та ремонт ліфтів і диспетчерських систем, укладений між споживчим кооперативом "Озерний-5" (замовник) та приватним підприємством "Хмельницкліфткомплект" (підрядник), згідно п.1.1 якого замовник доручає, а підрядник приймає на себе організацію і виконання робіт по повному технічному обслуговуванню та ремонту ліфтів і диспетчерських систем по вул. Лісогринівецька,18 буд. 1Б та буд. 1А. Пунктом 3.1.5 вказаного договору визначений обов'язок підрядника вносити в паспорти ліфтів записи, які відносяться до обов'язків підрядника.

Крім того, позивачем долучено до матеріалів справи лист Хмельницького міського РЕМ № 02-1653 від 05.12.2016р., в якому повідомляється, що 29.03.2016р. між ПАТ "Хмельницькобленерго" та СК "Озерний-5" укладено договір про постачання електричної енергії житлових будинків по вул.Лісогринівецька, 18А та по вул.Лісогринівецька, 18Б. Під час укладення договору СК "Озерний-5" було надано документи, передбачені п. 5.4 Правил користування електричною енергією, що затверджені постановою НКРЕ України від 31.07.1996р. № 28.

Аналізуючи надані по справі докази, оцінюючи їх в сукупності, суд до уваги приймає наступне.

Правові та організаційні засади створення, функціонування, реорганізації та ліквідації об'єднань власників жилих та нежилих приміщень багатоквартирного будинку, захисту їхніх прав та виконання обов'язків щодо спільного утримання багатоквартирного будинку визначено Законом України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" та Законом України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку".

Відповідно до ст. 1 Закону України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (далі - об'єднання) - юридична особа, створена власниками квартир та/або нежитлових приміщень багатоквартирного будинку для сприяння використанню їхнього власного майна та управління, утримання і використання спільного майна.

Статтею 4 вказаного Закону визначено, що об'єднання створюється для забезпечення і захисту прав співвласників та дотримання їхніх обов'язків, належного утримання та використання спільного майна, забезпечення своєчасного надходження коштів для сплати всіх платежів, передбачених законодавством та статутними документами. Основна діяльність об'єднання полягає у здійсненні функцій, що забезпечують реалізацію прав співвласників на володіння та користування спільним майном співвласників, належне утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території, сприяння співвласникам в отриманні житлово-комунальних та інших послуг належної якості за обґрунтованими цінами та виконання ними своїх зобов'язань, пов'язаних з діяльністю об'єднання.

За змістом ст. 12 Закону України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" управління багатоквартирним будинком здійснює об'єднання через свої органи управління. Об'єднання самостійно визначає порядок управління багатоквартирним будинком та може змінити його у порядку, встановленому цим Законом та статутом об'єднання.

Як вбачається з матеріалів справи, 12.04.2016р. відбулись установчі збори співвласників багатоквартирних будинків за адресою: м.Хмельницький, вул. Лісогринівецька, буд. 18 А та буд.18 Б, на яких було прийнято рішення створити спільно в багатоквартирних будинках за адресою: м.Хмельницький, вул.Лісогринівецька, буд.№18 А та буд. №18 Б Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку та затвердити його назву - ОСББ "Форест1", затверджено Статут Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Форест1".

27.04.2016р. проведено державну реєстрацію юридичної особи - Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Форест1" в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

На загальних зборах ОСББ "Форест1" (протокол №2), які відбулись 12.05.2016р., вирішено, зокрема, прийняти будинки за адресою по вул. Лісогринівецька 18-А, Лісогринівецька 18-Б та прибудинкові території на баланс об'єднання ОСББ "Форест1".

Згідно з п. 1 ст. 1 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" балансоутримувачем будинку, споруди, житлового комплексу, комплексу будівель і споруд є власник, або юридична особа, що за договором із власником утримує на балансі відповідне, майно, а також веде бухгалтерську, статистичну й іншу передбачену законодавством звітність, здійснює розрахунки засобів, необхідних для своєчасного проведення капітального, поточного ремонтів і утримання, а також забезпечує управління цим майном і несе відповідальність за його експлуатацію відповідно до закону.

Процедура передачі житлового комплексу на баланс об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, а також житлового комплексу або його частини на баланс іншої юридичної особи, статут якої передбачає можливість провадження такої діяльності, з балансу колишнього балансоутримувача визначена в Порядку передачі житлового комплексу або його частини з балансу на баланс, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 11.10.2002 № 1521.

Пунктом 5 вищевказаного Порядку передбачено, що передача житлового комплексу або його частини з балансу на баланс проводиться разом з планом земельної ділянки, технічним паспортом будинку та відповідною технічною документацією (інвентарна справа, акт прийняття в експлуатацію, плани зовнішніх мереж тощо) у двомісячний термін після надходження відповідного звернення від об'єднання.

Відповідно до ч. 5 ст. 5 Закон України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" замовник будівництва або попередній власник будинку зобов'язаний передати один примірник технічної документації на будинок згідно з переліком, визначеним центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної житлової політики і політики у сфері житлово-комунального господарства, співвласникам в особі їх об'єднання або особі, уповноваженій співвласниками у передбаченому цим Законом порядку. У разі зміни форми управління багатоквартирним будинком особа, яка здійснювала управління, повинна передати наявну в неї технічну та іншу передбачену законодавством документацію на будинок особі, визначеній співвласниками такого будинку.

Згідно з ч. 18 ст. 6 Закону України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" колишній балансоутримувач багатоквартирного будинку або особа, яка здійснювала управління багатоквартирним будинком до створення об'єднання, у тримісячний строк з дня державної реєстрації об'єднання забезпечує передачу йому примірника технічної та іншої передбаченої законодавством документації на будинок, а також документа, на підставі якого багатоквартирний будинок прийнято в експлуатацію, технічного паспорта і планів інженерних мереж. У разі відсутності документації на багатоквартирний будинок колишній балансоутримувач багатоквартирного будинку або особа, яка здійснювала управління багатоквартирним будинком до створення об'єднання, протягом півроку з дня державної реєстрації об'єднання відновлює її за власний рахунок.

Пунктом 2.2 Правил управління будинком, спорудою, житловим комплексом або комплексом будинків і споруд, які затверджені наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 02.02.2009р. № 13 та зареєстровані в Міністерстві юстиції України 27.04.2009 за № 377/16393, визначено, що при передачі об'єкта в управління попередній балансоутримувач чи особа, що здійснювала управління будинком, надає замовнику, а замовник передає особі, що буде здійснювати управління будинком, оригінали або належним чином завірені копії документів (у разі зберігання оригіналів документів у місцевих архівах): щодо технічного стану об'єкта, у тому числі: план земельної ділянки з усіма будинками та спорудами, що на ній розташовані, виготовлений відповідно до вимог Інструкції з топографічного знімання у масштабах 1:5000, 1:2000, 1:1000 та 1:500 (ГКНТА-2.04-02-98), затвердженої наказом Головного управління геодезії, картографії та кадастру при Кабінеті Міністрів України від 09.04.1998р. №56, зареєстрованої у Міністерстві юстиції України 23.06.1998 за № 393/2833; паспорт об'єкта та земельної ділянки; проектно-кошторисну документацію та виконавчі креслення на кожний будинок та споруду об'єкта; акт технічного стану об'єкта на момент приймання-передачі; схеми внутрішньобудинкових мереж централізованого постачання холодної та гарячої води, водовідведення, газо- та електропостачання, централізованого опалення тощо; виконавчі креслення контурів заземлення (для споруд, які мають заземлення); паспорти котельного господарства, котлові книги; паспорти ліфтового господарства; кошториси, описи робіт з поточного та капітального ремонту; акти технічного огляду; журнали заявок мешканців об'єкта; протоколи виміру опору ізоляції електромереж; протоколи огляду системи вентиляції; щодо бухгалтерського обліку та передбаченої законодавством звітності за об'єктом; обліку мешканців об'єкта, а також власників, співвласників окремих приміщень об'єкта, які у ньому не мешкають; правовідносин попереднього балансоутримувача чи особи, що здійснювала управління будинком, з юридичними або фізичними особами у сфері надання та оплати житлово-комунальних послуг, найму, оренди та користування приміщеннями об'єкта; планових заходів за попередній та на поточний роки, необхідних для утримання об'єкта відповідно до вимог нормативів, норм, стандартів, порядків і правил та для збереження належного технічного стану будівельних елементів, конструкцій та мереж об'єкта.

При цьому, відповідно до п. 2.3 Правил у разі відсутності документів, передбачених цим пунктом, відмітка про це робиться у акті приймання-передачі об'єкта. Відсутні документи виготовляються чи відновлюються за рахунок попереднього балансоутримувача чи особи, що здійснювала управління будинком, протягом одного місяця з моменту складення акта приймання-передачі об'єкта та передаються ним особі, що буде здійснювати управління будинком, з оформленням додатку до акту приймання-передачі.

Суд встановив, що у відповідності до актів приймання - передачі житлового будинку з балансу на баланс Споживчому кооперативу "Озерний-5" на баланс було передано І та ІІ чергу комплексу багатоповерхових житлових будинків з вбудовано-прибудованими приміщеннями по вул.Лісогринівецькій, 18 в м. Хмельницькому.

Згідно вказаних актів разом із житловими будинками передано таку технічну документацію: технічні паспорти на будинки, плани поверхів, схеми інженерного обладнання, у тому числі: холодного водопостачання, каналізації, електропостачання та газопостачання.

Крім того, як вбачається із змісту п. 3.1.5 договору №39/15-ОБ на технічне обслуговування та ремонт ліфтів і диспетчерських систем, укладеного між споживчим кооперативом "Озерний-5" та приватним підприємством "Хмельницькліфткомплект", одним із обов'язків підрядника при укладенні вказаного договору є обов'язок вносити в паспорти ліфтів записи, які відносяться до обов'язків підрядника, що свідчить про наявність у відповідача паспортів ліфтового господарства.

Також зважаючи на лист Хмельницького міського РЕМ № 02-1653 від 05.12.2016р., положення п. 5.4 Правил користування електричною енергією, затверджених постановою НКРЕ України від 31.07.1996р. № 28, при укладенні договору про постачання електричної енергії житлових будинків по вул. Лісогринівецька, 18А та по вул.Лісогринівецька, 18Б відповідач надавав копію декларації про готовність об'єкта до експлуатації на вказані будинки, чим підтверджується наявність вказаних документів у відповідача.

Зважаючи на усі вищевикладені обставини, суд дійшов висновку, що технічна та інша документація на будинки 18-А та 18-Б по вул. Лісогринівецька у м.Хмельницький, зокрема: технічний паспорт на квартирний (багатоповерховий) житловий будинок, проектно-кошторисна документація зі схемами влаштування внутрішньобудинкових мереж водопостачання, каналізації, газо-, електропостачання, тощо, декларації про готовність об'єкта до експлуатації, паспорти ліфтового господарства, акти приймання-передачі жилого будинку у разі зміни його власника чи балансоутримувача знаходяться у відповідача, і відповідно до ст. 6 Закону України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку", ст. 5 Закону України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" відповідач зобов'язаний передати її за актом приймання-передачі позивачу.

Належних та допустимих доказів, які б підтверджували обставини відсутності у відповідача оригіналів зазначених у позовних вимогах документів, зокрема, передачі їх іншій особі, тощо, в матеріали справи не надано.

Після порушення провадження у справі № 924/1153/16 (ухвала від 29.11.2016р.) відповідач передав, а позивач прийняв оригінали технічних паспортів на багатоквартирні житлові будинки з вбудовано-прибудованими приміщеннями у м.Хмельницький, по вул.Лісогринівецька, 18 А та 18Б, що підтверджується актом приймання - передачі документів від 10.02.2017р.

Відповідно до п. 1-1 ч. 1 ст. 80 ГПК України господарський суд припиняє провадження у справі, якщо відсутній предмет спору. Пунктом 4.4 постанови Пленуму Вищого господарського суду України "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" №18 від 26.12.2011р. визначено, що господарський суд припиняє провадження у справі у зв'язку з відсутністю предмета спору (пункт 1-1 частини першої статті 80 ГПК), зокрема, у випадку припинення існування предмета спору (наприклад, сплата суми боргу, знищення спірного майна, скасування оспорюваного акта державного чи іншого органу тощо), якщо між сторонами у зв'язку з цим не залишилося неврегульованих питань. Припинення провадження у справі на підставі зазначеної норми ГПК можливе в разі, коли предмет спору існував на момент виникнення останнього та припинив існування в процесі розгляду справи. Якщо ж він був відсутній і до порушення провадження у справі, то зазначена обставина тягне за собою відмову в позові, а не припинення провадження у справі.

Враховуючи викладене, провадження у справі № 924/1153/16 в частині позовних вимог про зобов'язання Споживчого кооперативу "Озерний-5" передати за актом приймання-передачі Об'єднанню співвласників багатоквартирного будинку "Форест1" оригінали технічних паспортів на будинки 18А та 18Б по вул.Лісогринівецькій у м.Хмельницькому належить припинити на підставі п.1-1 ч.1 ст.80 Господарського процесуального кодексу України, у зв'язку з відсутністю предмету спору.

Решта позовних вимог в частині зобов'язання відповідача передати за актом приймання-передачі технічну документацію на будинки 18-А та 18-Б по вул. Лісогринівецька у м.Хмельницький, зокрема: проектно-кошторисну документацію зі схемами влаштування внутрішньобудинкових мереж водопостачання, каналізації, газо-, електропостачання, тощо, декларації про готовність об'єкта до експлуатації, паспорти ліфтового господарства, акти приймання-передачі жилого будинку у разі зміни його власника чи балансоутримувача підлягає задоволенню, оскільки вони є обгрутованими та підтверджуються наявними в матеріалах справи доказами.

Керуючись ст.ст. 1, 12, 33, 34, 44, 49, 80, 82, 84, 85, 115, 116 Господарського процесуального кодексу України, суд -

В И Р І Ш И В:

Позов Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Форест1" м.Хмельницький до Споживчого кооперативу "Озерний-5" м. Хмельницький про зобов'язання передати технічну документацію на будинки задовольнити частково.

Зобов'язати Споживчий кооператив "Озерний-5" (АДРЕСА_1, код 39617285) передати за актом приймання-передачі Об'єднанню співвласників багатоквартирного будинку "Форест1" (м.Хмельницький, вул.Лісогринівецька, 18А, код 40453605) оригінал технічної та іншої документації на будинки 18А та 18Б по вул.Лісогринівецькій у м.Хмельницькому, а саме проектно-кошторисну документацію зі схемами влаштування внутрішньобудинкових мереж водопостачання, каналізації, газо-, електропостачання, тощо, декларації про готовність об'єкта до експлуатації, паспорти ліфтового господарства, акти приймання-передачі житлового будинку з балансу на баланс.

Видати наказ.

Стягнути з Споживчого кооперативу "Озерний-5" (АДРЕСА_2, код 39617285) на користь Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Форест1" (м.Хмельницький, вул.Лісогринівецька, 18А, код 40453605) 1378,00 грн. (одна тисяча триста сімдесят вісім гривень 00 коп.) витрат по оплаті судового збору.

Видати наказ.

Провадження у справі № 924/1153/16 в частині позовних вимог про зобов'язання Споживчого кооперативу "Озерний-5" передати за актом приймання-передачі Об'єднанню співвласників багатоквартирного будинку "Форест1" оригінали технічних паспортів на будинки 18А та 18Б по вул.Лісогринівецькій у м.Хмельницькому припинити .

Повне рішення складено 17.02.2017р.

Суддя Л.О. Субботіна

Віддрук. 3 прим.: 1 - до справи, 2 - позивачу (м. Хмельницький, вул. Проскурівська, 24, офіс 306), 3 - відповідачу (АДРЕСА_3)

Дата ухвалення рішення13.02.2017
Оприлюднено21.02.2017
Номер документу64801498
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —924/1153/16

Рішення від 13.02.2017

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Субботіна Л.О.

Ухвала від 31.01.2017

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Субботіна Л.О.

Ухвала від 30.01.2017

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Субботіна Л.О.

Ухвала від 27.12.2016

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Субботіна Л.О.

Ухвала від 13.12.2016

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Субботіна Л.О.

Ухвала від 29.11.2016

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Субботіна Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні