Ухвала
від 15.02.2017 по справі 127/3401/17
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/3401/17

Провадження 1-кс/127/1325/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 лютого 2017 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , секретаря ОСОБА_2 , за участі слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі Вінницького міського суду Вінницької області клопотання начальника відділу СУ ГУНП у Вінницькій області підполковника поліції ОСОБА_3 , про проведення обшуку в об`єктах незавершеного будівництва, малих архітектурних формах, тимчасових приміщеннях і сховищах (вагончиках), що розташовані на земельній ділянці з кадастровим номером 0510136600:02:083:0100 площею 0,4712 га, на якій здійснюється будівництво житлового комплексу «Рів`єра», за адресою: АДРЕСА_1 , яка належить на праві комунальної власності Територіальній громаді м. Вінниці в особі Вінницької міської ради, за відсутності клопотання учасників процесуальної дії про застосування технічних засобів фіксування судового процесу, -

ВСТАНОВИВ:

15.02.2017, слідчий ОСОБА_3 звернувся до Вінницького міського суду Вінницької області з вищевказаним клопотанням, яке погоджене з прокурором ОСОБА_4 , про проведення обшуку.

Клопотання мотивовано тим, що слідчим здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42016020000000360 від 28.11.2016, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 197-1, ч. 2 ст. 364-1, ч.1 ст. 172 КК України, у зв`язку із чим у органу досудового розслідування постала необхідність у отриманні дозволу на проведення обшуку.

Під час розгляду, з матеріалів клопотання встановлено, що службові особи будівельних організацій, з порушенням вимог Земельного кодексу України, Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», підрядними організаціями розпочали будівництво житлового комплексу «Рів`єра», замовником будівництва є ЖБК «Буткомфорт-2», підрядником у будівництві виступає ТОВ «Укрінжиніринг» (код ЄДРПОУ 39205460), на земельній ділянці з кадастровим номером 0510136600:02:083:0100, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , яка відповідно до плану зонування міста Вінниці підлягає багатоквартирній забудові.

Крім того, установлено, що будівництво об`єктів нерухомості здійснюється з порушення трудового законодавства України, а саме: працівники працюють без документального оформлення, заробітною плату отримують в конвертах, що у свою чергу призводить до ухилення від сплати обов`язкових соціальних внесків та податкових зборів.

Таким чином, шляхом проведення оперативних та слідчих дій установлено, що до будівництва на вказаному об`єкті залучено біля 100 працівників, які офіційно не працевлаштовані, заробітну плату отримують у конвертах, яка їм видається у тимчасових спорудах, будівлях (вагончики), які розташовані на території будівництва. В даних тимчасових споруда, будівлях знаходиться усі фінансові та бухгалтерські документи, печатки, грошові кошти, комп`ютерна техніка, чорнові записи та інше.

З метою з`ясування усіх обставин вказаного кримінального правопорушення, у ході розслідування необхідно відшукати первинну бухгалтерську документацію, комп`ютерну техніку, печатки, штампи та інші документи, якими підтверджується ведення незаконної фінансово-господарської діяльності в ході будівництва багатоквартирних житлових будинків.

На даний час є достатні підстави вважати, що у приміщеннях, об`єктах незавершеного будівництва, малих архітектурних формах, тимчасових приміщеннях і сховищах (вагончики) за адресою: АДРЕСА_1 , можуть зберігатися електронні носії інформації, комп`ютерна техніка, речі та документи, які можуть містити відомості щодо незаконної діяльності з будівництва житлового комплексу « ІНФОРМАЦІЯ_1 », і можуть бути доказами під час досудового розслідування та судового розгляду.

Відповідно до витягу з державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно, земельна ділянка прощею 0,4712 га, на якій здійснюється будівництво житлового комплексу «Рів`єра», за адресою: АДРЕСА_1 , належить на праві комунальної власності Територіальній громаді м. Вінниці в особі Вінницької міської ради право-користувачем (орендарем) є ТОВ «ПРИВАТ-ІНБУД» (ЄДРПОУ 34312900), суборендарем є ЖБК «БУДКОМФОРТ-1» (ЄДРПОУ 39404015) та ЖБК «БУДКОМФОРТ-2» (ЄДРПОУ 39474136).

Вказані речі та документи мають важливе значення для всебічного, повного і неупередженого дослідження усіх обставин кримінального провадження, оскільки відомості, які в них містяться необхідні для встановлення винних осіб (особи) у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення, проведення почеркознавчої та криміналістичної експертизи, а також за їх допомогою можна встановити наявність або відсутність обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні. У зв`язку з цим, виникла необхідність звернутись до суду із клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку за місцем проведення будівництва житлового комплексу «Рів`єра» в м. Вінниці по вул. Князів Коріатовичів, 118, на земельній ділянці з кадастровим номером 0510136600:02:083:0100.

Отримати вказані документи в інший спосіб не представляється можливим.

Приймаючи до уваги вищевикладене, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, керуючись ст. 234 КПК України, слідчий просив суд клопотання задовольнити.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав за обставин викладених у ньому.

Слідчий суддя вислухавши пояснення слідчого з посиланням на докази, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали в їх сукупності, дійшов наступного висновку.

Згідно ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 7 ст. 236 КПК України, при обшуку слідчий, прокурор має право проводити вимірювання, фотографування, звуко - чи відеозапис, складати плани і схеми, виготовляти графічні зображення обшуканого житла чи іншого володіння особи чи окремих речей, виготовляти відбитки та зліпки, оглядати і вилучати речі і документи, які мають значення для кримінального провадження. Предмети, які вилучені законом з обігу, підлягають вилученню незалежно від їх відношення до кримінального провадження. Вилучені речі та документи, які не входять до переліку, щодо якого прямо надано дозвіл на відшукання в ухвалі про дозвіл на проведення обшуку, та не відносяться до предметів, які вилучені законом з обігу, вважаються тимчасово вилученим майном.

З огляду на вищевикладене, з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речей та документів, які мають відношення до кримінального правопорушення, слідчий суддя вважає, що необхідно надати слідчому дозвіл на проведення санкціонованого обшуку в об`єктах незавершеного будівництва, малих архітектурних формах, тимчасових приміщеннях і сховищах (вагончиках), що розташовані на земельній ділянці з кадастровим номером 0510136600:02:083:0100 площею 0,4712 га, на якій здійснюється будівництво житлового комплексу «Рів`єра», за адресою: АДРЕСА_1 , яка належить на праві комунальної власності Територіальній громаді м. Вінниці в особі Вінницької міської ради.

Таким чином, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання, заявлене до суду, є необхідним для розкриття кримінальних правопорушень, а також встановлення причетних осіб до нього, тому дане клопотання є обґрунтованим та доведеним.

На підставі наведеного, керуючись ст. 233, 234, 235, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання начальника відділу СУ ГУНП у Вінницькій області підполковника поліції ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл начальнику відділу СУ Головного управління Національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_3 , або членам слідчої групи: старшому слідчому СУ ГУНП у Вінницькій області, підполковнику поліції ОСОБА_5 , старшому слідчому СУ ГУНП у Вінницькій області, підполковнику поліції ОСОБА_6 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП у Вінницькій області, майору поліції ОСОБА_7 , слідчому СУ ГУНП у Вінницькій області, капітану поліції ОСОБА_8 , слідчому СУ ГУНП у Вінницькій області, капітану поліції ОСОБА_9 , слідчому СУ ГУНП у Вінницькій області, капітану поліції ОСОБА_10 , старшому слідчому СУ ГУНП у Вінницькій області, капітану поліції ОСОБА_11 на проведення обшуку в об`єктах незавершеного будівництва, малих архітектурних формах, тимчасових приміщеннях і сховищах (вагончиках), що розташовані на земельній ділянці з кадастровим номером 0510136600:02:083:0100 площею 0,4712 га, на якій здійснюється будівництво житлового комплексу «Рів`єра», за адресою: м. Вінниця, вул. Князів Коріатовичів, 118, яка належить на праві комунальної власності Територіальній громаді м. Вінниці в особі Вінницької міської ради, з метою виявлення та вилучення документації, що стосується будівництва житлового комплексу «Рів`єра».

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення15.02.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу64806025
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування технічних засобів фіксування судового процесу

Судовий реєстр по справі —127/3401/17

Ухвала від 15.02.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Ковбаса Ю. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні