Ухвала
від 15.02.2017 по справі 161/2431/17
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/2431/17

Провадження № 1-кс/161/1299/17

ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про надання тимчасового доступу до речей і документів

15 лютого 2017 року м. Луцьк

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Артиш Я.Д., при секретарі судового засідання Гайбун Б.В., за участю прокурора Ліпка О.П., старшого слідчого Балика І.І., розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Волинській області Балика І.І. про тимчасовий доступ до документів,

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Волинській області Балик І.І., за погодженням із прокурором у кримінальному провадженні - прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Волинської області Ліпком О.П., звернувся до слідчого судді Луцького міськрайонного суду з клопотанням про надання йому та за його дорученням працівникам ВОВЕЗ оперативного управління ГУ ДФС у Волинській області, в тому числі працівниками оперативного управління ГУ ДФС у Волинській області: Гулю Р.С., Панчуку С.І., Лагоді А.В., Ткачуку О.І., Байциму В.В., Дячуку А.М., Шмальовій Ю.В., Рудому Д.Є., Пелінкевичу І.М., Богданюку О.О., Ситику Р.С., Васяку І.І., Скуратівському М.М., Трубеці О.С., Матяшуку В.С., Ковчу В.Д., Бандурі М.Д. тимчасового доступу до документів, що знаходяться у володінні товариства з обмеженою відповідальністю "Фреш Фуд Трейд" (код ЄДРПОУ: 39373768, м. Одеса, вул. Водопровідна, буд.1А), з можливістю вилучення (виїмки) договорів з додатками, угод з додатками, накладних, податкових накладних, видаткових накладних, актів виконаних робіт (наданих послуг), в тому числі актів прийому-передачі (внутрішнього переміщення) основних засобів, товарно-транспортних накладних, подорожніх листів, документів, що підтверджують відпуск товарів з складів (територій та місць зберігання), а також отримання товарів на склади (території та місця зберігання): актів інвентаризації, книг складського обліку та руху товарно-матеріальних цінностей по складах (територіях та місцях зберігання), книг (журнали) в'їзду та виїзду транспорту на території підприємства, головних книг, реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, журналів-ордерів, бухгалтерських виписок по рахунках, оборотно-сальдових відомостей, виписок по банківських рахунках, у випадку ведення бухгалтерського та податкового обліку в електронному вигляді надати такі документи в паперовому (роздрукованому) вигляді та в електронному вигляді, платіжних документів: платіжних доручень, касових ордерів та квитанцій, штатного розпису, наказів про призначення на посади та звільнення з посад працівників, посадових інструкцій працівників, службових осіб та осіб відповідальних за здійснення фінансово-господарської діяльності ТОВ "Фреш Фуд Трейд", установчих та реєстраційних документів ТОВ "Фреш Фуд Трейд", оборотно-сальдових відомостей та аналізу рахунку 10 "Основні засоби", наказів та доручень про надання права підпису та вчинення будь-яких дій від імені ТОВ "Фреш Фуд Трейд" та його службових осіб, а також інших документів, що стосуються проведення фінансово-господарських взаємовідносин товариством з обмеженою відповідальністю "Комо Україна" (код ЄДРПОУ: 39507437, м. Луцьк, вул. Лідавська,2) з товариством з обмеженою відповідальністю "Фреш Фуд Трейд" (код ЄДРПОУ: 39373768, м. Одеса, вул.Водопровідна, буд.1А), за період з 01.01.2015 року по 31.12.2016 року.

Оскільки, вищевказані документи, на думку старшого слідчого, мають важливе значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні №32016030000000060 від 17 жовтня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, а саме, можуть бути використані як доказ факту та обставин ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ "Комо Україна", з метою встановлення кола осіб, причетних до вчинення злочинних діянь в ході фінансово-господарської діяльності ТОВ "Комо Україна", в тому числі по взаємовідносинах з ТзОВ "Фреш Фуд Трейд", крім того, вказані документи необхідні для проведення судово-почеркознавчої експертизи, у зв'язку із чим старший слідчий звернувся до слідчого судді із вказаним клопотанням.

Згідно до вимог ч. 2 ст. 163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої воно знаходяться.

Таким чином, розгляд клопотання проводиться без виклику особи, у володінні якої знаходяться вищезазначені документи, а саме, представника товариства з обмеженою відповідальністю "Фреш Фуд Трейд", оскільки стороною кримінального провадження доведено наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення вказаних в клопотанні документів.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, заслухавши думку старшого слідчого та прокурора, які підтримали клопотання, суд приходить до висновку, що клопотання слід задовольнити.

Так, згідно до вимог ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Крім того, ч. 5 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Крім того, як вбачається з ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п'ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Водночас, ч. 7 ст. 163 КПК України визначено, що слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе, зокрема, що таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Зважаючи, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав, передбачених п. 5 ст. 162, ч.ч. 5-7 ст. 163 КПК України, старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Волинській області Балику І.І. та за його дорученням працівникам ВОВЕЗ оперативного управління ГУ ДФС у Волинській області, в тому числі працівниками оперативного управління ГУ ДФС у Волинській області: Гулю Р.С., Панчуку С.І., Лагоді А.В., Ткачуку О.І., Байциму В.В., Дячуку А.М., Шмальовій Ю.В., Рудому Д.Є., Пелінкевичу І.М., Богданюку О.О., Ситику Р.С., Васяку І.І., Скуратівському М.М., Трубеці О.С., Матяшуку В.С., Ковчу В.Д., Бандурі М.Д., слід надати (забезпечити) тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні товариства з обмеженою відповідальністю "Фреш Фуд Трейд" (код ЄДРПОУ: 39373768, м. Одеса, вул. Водопровідна, буд. 1А), з можливістю їх вилучення (виїмки).

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159-167 КПК України, слідчий суддя,-

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання задовольнити.

Надати (забезпечити) старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Волинській області Балику І.І. та за його дорученням працівникам ВОВЕЗ оперативного управління ГУ ДФС у Волинській області, в тому числі працівниками оперативного управління ГУ ДФС у Волинській області: Гулю Р.С., Панчуку С.І., Лагоді А.В., Ткачуку О.І., Байциму В.В., Дячуку А.М., Шмальовій Ю.В., Рудому Д.Є., Пелінкевичу І.М., Богданюку О.О., Ситику Р.С., Васяку І.І., Скуратівському М.М., Трубеці О.С., Матяшуку В.С., Ковчу В.Д., Бандурі М.Д. тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні товариства з обмеженою відповідальністю "Фреш Фуд Трейд" (код ЄДРПОУ: 39373768, м. Одеса, вул. Водопровідна, буд.1А), з можливістю вилучення (виїмки) договорів з додатками, угод з додатками, накладних, податкових накладних, видаткових накладних, актів виконаних робіт (наданих послуг), в тому числі актів прийому-передачі (внутрішнього переміщення) основних засобів, товарно-транспортних накладних, подорожніх листів, документів, що підтверджують відпуск товарів з складів (територій та місць зберігання), а також отримання товарів на склади (території та місця зберігання): актів інвентаризації, книг складського обліку та руху товарно-матеріальних цінностей по складах (територіях та місцях зберігання), книг (журнали) в'їзду та виїзду транспорту на території підприємства, головних книг, реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, журналів-ордерів, бухгалтерських виписок по рахунках, оборотно-сальдових відомостей, виписок по банківських рахунках, у випадку ведення бухгалтерського та податкового обліку в електронному вигляді надати такі документи в паперовому (роздрукованому) вигляді та в електронному вигляді, платіжних документів: платіжних доручень, касових ордерів та квитанцій, штатного розпису, наказів про призначення на посади та звільнення з посад працівників, посадових інструкцій працівників, службових осіб та осіб відповідальних за здійснення фінансово-господарської діяльності ТОВ "Фреш Фуд Трейд", установчих та реєстраційних документів ТОВ "Фреш Фуд Трейд", оборотно-сальдових відомостей та аналізу рахунку 10 "Основні засоби", наказів та доручень про надання права підпису та вчинення будь-яких дій від імені ТОВ "Фреш Фуд Трейд" та його службових осіб, а також інших документів, що стосуються проведення фінансово-господарських взаємовідносин товариством з обмеженою відповідальністю "Комо Україна" (код ЄДРПОУ: 39507437, м. Луцьк, вул. Лідавська, 2) з товариством з обмеженою відповідальністю "Фреш Фуд Трейд" (код ЄДРПОУ: 39373768, м. Одеса, вул.Водопровідна, буд.1А), за період з 01.01.2015 року по 31.12.2016 року.

Тимчасовий доступ до документів та їх вилучення (виїмку) провести до 15 березня 2017 року включно.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, згідно до вимог ст.166 КПК України, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя: /підпис/

Згідно з оригіналом:

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Я.Д. Артиш

Дата ухвалення рішення15.02.2017
Оприлюднено22.02.2017

Судовий реєстр по справі —161/2431/17

Ухвала від 15.02.2017

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Артиш Я. Д.

Ухвала від 15.02.2017

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Артиш Я. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні