Ухвала
від 14.02.2017 по справі 757/8459/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/8459/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 лютого 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Матійчук Г. О., при секретарі Іванові Г. Д., за участі слідчого слідчої групи Генеральної прокуратури України Рада А. П., розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання про призначення позапланової документальної перевірки,-

В С Т А Н О В И В:

14.02.2017 у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва Матійчук Г. О. надійшло клопотання прокурора першого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України Валевича О.С. про призначення позапланової документальної перевірки.

Згідно з нормою ч. 1 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

В судовому засіданні слідчий слідчої групи Генеральної прокуратури України Рад А. П. просив задовольнити клопотання, зазначаючи наступне.

Генеральною прокуратурою України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості щодо якого 03.10.2016 внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що службові особи ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві, зловживаючи службовим становищем у порушення п. 76.1, п. 86.2 Податкового кодексу України не проводили камеральні перевірки декларацій з ПДВ ТОВ НВКФ Фірма Електронспецсервіс , ТОВ Артіс Технологія , ТОВ Центр глобального ресурсного забезпечення , ТОВ Астра трейд логістик та інші перевірочні заходи, передбачені наказом Міністерства доходів і зборів від 14.06.2013 №165 та наказом ДФС України від 28.07.2015 №543, що призвело до незаконного формування штучного кредиту з ПДВ підприємствам реального сектору економіки на суму понад 30 млн. грн.

Зокрема, встановлено, що в Шевченківському районі м. Києва зареєстровані підприємства, які здійснюють протиправну діяльність, спрямовану на незаконне переведення безготівкових коштів в готівку та надання послуг з незаконного формування податкового кредиту з ПДВ. Вказана діяльність відбувається за сприянням посадових осіб ДПІ у Шевченківському районі м. Києва. Загальний обсяг тіньових операцій за 2016 рік становить понад 180 млн. грн.

Так, вказані підприємства штучно формують кредит з ПДВ від підприємств, які здійснюють оптову торгівлю товарами народного споживання (м'ясом, фруктами, овочами тощо), а відображають реалізацію інших видів товарів (послуги, деталі, техніка тощо), тобто має місце пересортування товарів.

Як вбачається з клопотання, основними підприємствами, які незаконно надають документи та готівку на адресу транзитних СГД є наступні платники: ТОВ СВ Трейд Холод , ТОВ ТД ФОІ , ТОВ АФК Фруіт , ТОВ Експо-Трейд Україна , ТОВ Гермес Енерджи , ТОВ Брест Литовське , ТОВ ВКК Кварта , ТОВ Стромтрейд , ТОВ Альянс інженіринг , ТОВ Варіант Ойл , ТОВ Будівельна компанія Альтор , ТОВ Капітал трейдінг .

У зв'язку з цим, слідчий просить надати дозвіл на проведення документальної позапланової перевірки ТОВ ВКК Кварта , яке відповідно до отриманої під час проведення досудового розслідування інформації має відношення до незаконної фінансової схеми.

За положеннями ч.2 ст. 84, ч. 1 ст. 99 КПК акти перевірок є процесуальним джерелами доказів, отже ініціювання слідчим позапланової перевірки має спрямовуватися на збір доказів з метою доведення факту вчинення правопорушень, відомості про які внесені до ЄРДР, винуватості обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення та інших обставин, що мають значення для кримінального провадження.

Відповідно ч. 2 ст. 93 КПК України сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Згідно з п. 78.1.11. ст. 78 Податкового кодексу України позапланова документальна перевірка здійснюється при наявності, зокрема рішення суду (слідчого судді) про призначення перевірки.

Враховуючи вищевикладене, слідчий суддя вважає, що з метою забезпечення повноти та всебічності досудового розслідування кримінального провадження необхідно провести зазначену у клопотанні прокурора позапланову документальну перевірку.

Керуючись ст. 84, 93, 99, 309 КПК України, ст.75, 78 Податкового кодексу України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення у строк передбачений Податковим кодексом України документальної позапланової перевірки ТОВ ВКК Кварта (місцезнаходження: 02002, м. Київ, вул. Євгена Сверстюка, 19, за кодом ЄДРПОУ 31719166) з питань дотримання податкового та іншого законодавства при здійсненні фінансово-господарської діяльності, у період з 01.01.2016 по теперішній час, в тому числі з питань своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати усіх передбачених Податковим кодексом України податків, зборів (обов'язкових платежів), що входять в систему оподаткування, проведення якої доручити співробітникам Головного управління Державної фіскальної служби України в м. Києві.

Окремим питанням висвітити суму ненарахованого та несплаченого в бюджет посадовими особами ТОВ ВКК Кварта (ЄДРПОУ 31719166) податку на додану вартість за період з 01.01.2016 по теперішній час за умови, що взаємовідносини з постачальниками мали безтоварний характер.

Встановити термін проведення перевірки п'ятнадцять днів з 23.02.2017.

Зобов'язати посадових осіб ТОВ ВКК Кварта (місцезнаходження: 02002, м. Київ, вул.Євгена Сверстюка, 19, за кодом ЄДРПОУ 31719166) забезпечити допуск працівників Головного управління Державної фіскальної служби України в м. Києві для проведення перевірки.Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Г. О. Матійчук

Дата ухвалення рішення14.02.2017
Оприлюднено22.02.2017
Номер документу64826202
СудочинствоКримінальне
Сутьпризначення позапланової документальної перевірки

Судовий реєстр по справі —757/8459/17-к

Ухвала від 14.02.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Матійчук Г. О.

Ухвала від 14.02.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Матійчук Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні