Ухвала
від 07.02.2017 по справі 569/1392/17
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/1392/17

У Х В А Л А

07 лютого 2017 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень СУФР ГУ ДФС у Рівненській області капітана податкової міліції ОСОБА_2 про проведення документальної позапланової перевірки,

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень СУФР ГУ ДФС у Рівненській області капітан податкової міліції ОСОБА_2 звернувся до Рівненського міського суду із клопотанням, яке погоджене прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області радником юстиції ОСОБА_3 , про призначення по кримінальному провадженню за №22015180000000067 позапланової документальної перевірки ТОВ «Нерудпром ЛТД» (код ЄДР 32497433, Рівненська обл., м. Здолбунів, вул. Незалежності, 42) по взаєморозрахунках із ТОВ «Скілур-Торг» (код ЄДР 39211359).

В обґрунтування клопотання зазначив, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному проваджені №22015180000000067 за фактом створення та придбання суб`єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі, вчинене за попередньою змовою групою осіб, а також за фактом легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.28, ч.2 ст.205, ч.1 ст.209 КК України.

Із матеріалів кримінального провадження вбачається, що ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , діючи за попередньою змовою, придбали та створили з метою прикриття незаконної діяльності ряд підконтрольних підприємств, а саме: ТОВ «Тілар» (код ЄДР 36650591), ТОВ «Скілур-Торг» (код ЄДР 39211359), ТОВ «Аякс Матеріал» (код ЄДР 39473492), ТОВ «ТБК Ель Торг» (код ЄДР 39307936) та ТОВ «Смарт Білд Інвест» (код ЄДР 39857389) від імені яких у період 2014-2015 років укладалися фіктивні господарські угоди з іншими суб`єктами підприємницької діяльності реального сектору економіки щодо псевдо постачання товарів (робіт, послуг).

Так, в результаті злочинної діяльності вищевказаних осіб, шляхом проведення сумнівних фінансово-господарських операцій, що документально оформлені від імені вказаних вище підконтрольних СПД, проконвертовано безготівкові кошти у готівку на загальну суму понад 40,8 млн. грн., в результаті чого при формуванні податкового кредиту для підприємств реального сектору економіки державі нанесено шкоду на загальну суму понад 8,2 млн. грн.

Зокрема, відповідно до дослідження відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДФС України в Рівненській області №20/17-00-16 від 15.09.16. в ході аналізу зареєстрованих податкових накладних ТОВ «Тілар», ТОВ «Скілур-Торг», ТОВ «Аякс Матеріал», ТОВ «Смарт Білд Інвест» встановлено, що у Єдиному реєстрі податкових накладних в період 2014-2015 років зареєстровано податкові накладні по придбанню товарно-матеріальних цінностей та реалізації товарно-матеріальних цінностей в яких номенклатури придбаних та реалізованих ТМЦ різняться між собою, що дає підстави вважати про відображення в бухгалтерському та податковому обліку безтоварних господарських операцій.

Так, згідно звітності з ПДВ та даних бази ЄРПН ТОВ «Тілар», ТОВ «Скілур-Торг», ТОВ «Аякс Матеріал» та ТОВ «Смарт Білд Інвест» встановлено невідповідність придбаного та реалізованого товару. Також, у вказаних СГД відсутні трудові ресурси та основні засоби для ефективного ведення господарської діяльності, за місцем реєстрації не знаходяться.

Згідно інформаційної системи «Податковий блок» ТОВ «Скілур-Торг» протягом 2014 р. мало взаєморозрахунки із ТОВ «Нерудпром ЛТД» (код ЄДР 32497433, Рівненська обл., м. Здолбунів, вул. Незалежності, 42).

На даний час по даному кримінальному провадженні виникла необхідність у проведенні позапланової документально перевірки ТОВ «Нерудпром ЛТД», щодо правильності нарахування та сплати податку на додану вартість та податку на прибуток ТОВ «Нерудпром ЛТД» за результатами проведення взаєморозрахунків з ТОВ «Скілур-Торг» в період 2014 р., для проведення якої необхідно залучити працівників податкового органу, які мають спеціальні знання в даній галузі.

З посиланням на ст. 78 Податкового кодексу України, слідчий просить клопотання задовольнити.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, суд дійшов висновку, що клопотання підлягає до задоволення.

Відповідно до ст. 75.1, 75.2 Податкового кодексу України контролюючі органи мають право проводити камеральні, документальні (планові або позапланові; виїзні або невиїзні) та фактичні перевірки.

Документальною перевіркою вважається перевірка, предметом якої є своєчасність, достовірність, повнота нарахування та сплати усіх передбачених цим Кодексом податків та зборів, а також дотримання валютного та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами) та яка проводиться на підставі податкових декларацій (розрахунків), фінансової, статистичної та іншої звітності, регістрів податкового та бухгалтерського обліку і пов`язані з нарахуванням і сплатою податків та зборів, виконанням вимог іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, а також отриманих в установленому законодавством порядку контролюючим органом документів та податкової інформації, у тому числі за результатами перевірок інших платників податків.

Згідно ст. 78.1.11 Податкового кодексу України документальна позапланова перевірка здійснюється за наявності хоча б однієї з таких обставин: отримано судове рішення суду (слідчого судді) про призначення перевірки або постанову органу, що здійснює оперативну-розшукову діяльність, слідчого, прокурора, винесену ними відповідно до закону.

Враховуючи те, що в матеріалах кримінального провадження наявні достатні підстави вважати, що результати позапланової документальної перевірки з питань додержання вимог податкового законодавства України мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у вказаному кримінальному провадженні, є підстави для задоволення клопотання.

На підставі наведеного, керуючись ст. 93 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Призначити по кримінальному провадженню за №22015180000000067 позапланову документальну перевірку ТОВ «Нерудпром ЛТД» (код ЄДР 32497433, Рівненська обл., м. Здолбунів, вул. Незалежності, 42), щодо правильності нарахування та сплати податку на додану вартість та податку на прибуток ТОВ «Нерудпром ЛТД» за результатами проведених взаєморозрахунків з ТОВ «Скілур-Торг» (код ЄДР 39211359) за період з 01.01.2014 по 31.12.2015 року.

Проведення позапланової документальної перевірки доручити працівникам ГУ ДФС у Рівненській області та/або іншим кваліфікованим співробітникам Державної фіскальної служби України в межах компетенції.

Матеріали перевірки направити старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області капітану податкової міліції ОСОБА_2 .

Ухвала не підлягає оскарженню в апеляційному порядку, заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення07.02.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу64846865
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —569/1392/17

Ухвала від 07.02.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні