Ухвала
від 10.02.2017 по справі 569/1685/17
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/1685/17

У Х В А Л А

10 лютого 2017 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1 , з участю слідчого Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_2 , розглянувши клопотання, про надання дозволу на проведення перевірки, -

в с т а н о в и в:

Слідчий Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області лейтенант поліції ОСОБА_2 звернувся до Рівненського міського суду із клопотанням, яке погоджене прокурором Рівненської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , про надання дозволу Головному управлінню ДФС у Рівненській області або Рівненській об`єднаній державній податковій інспекції Головного управління ДФС у Рівненській області провести позапланову перевірку з питань дотримання вимог податкового законодавства ПП «Західміськбуд» (ЄРДПОУ 39853384), юридична адреса: Рівненська область, Рівненський район, с. Глинки, вул. Аеродромна, 18 за період з 01.01.2015 по 31.12.2016 в ході якої потрібно провести документальну перевірку з питань повноти нарахування та сплати податків і зборів до бюджету.

В обґрунтування клопотання зазначив, що службові особи ПП «Західміськбуд» та ФОП ОСОБА_4 протягом 2015 року проводили фінансово-господарські операції з відділом освіти Рівненської районної державної адміністрації, предметом яких було проведення будівельно-монтажних робіт в школах Рівненського району.

Встановлено, що ФОП ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою зі службовими особами ПП «Західміськбуд» (будучи пов`язаними між собою) протягом 2-4 кварталу 2015 року, зловживаючи службовим становищем, шляхом внесення недостовірних відомостей до офіційних документів (довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрат форми № КБ-3 та актів приймання виконаних будівельних робіт форми № КБ-2в), чим завищили вартість будівельно-монтажних робіт в частині витрат на заробітну плату на суму 70 239,82 грн.

Слідчий вказує, що з метою встановлення сум завданих збитків державі під час здійснення фінансово-господарської діяльності посадовими особами ПП «Західміськбуд» та ФОП ОСОБА_4 при проведенні БМР, які фінансувались за рахунок бюджетних коштів, працівниками відділу боротьби з відмиванням доходів одержаних злочинним шляхом ГУ ДФС у Рівненській області проведено дослідження фінансово-господарської діяльності, в ході якого встановлено, що вказані фінансово-господарські операції призвели до заволодіння бюджетними коштами на загальну суму 70 239,82 грн., тому просить клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив суд його задовольнити.

Заслухавши слідчого в судовому засіданні, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

У відповідності до ст. 31 Закону України Про внесення змін до Закону України «Про державний бюджет на 2014 рік» перевірки підприємств, установ та організацій, фізичних осіб - підприємців контролюючими органами (крім Державної фіскальної служби України) здійснюються протягом серпня - грудня 2014 року виключно з дозволу Кабінету Міністрів України або за заявкою суб`єкта господарювання щодо його перевірки.

Пунктом 3 Прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», у 2016 році перевірки підприємств, установ та організацій, фізичних осіб підприємців з обсягом доходу до 20 мільйонів гривень за попередній календарний рік контролюючими органами здійснюються виключно з дозволу Кабінету Міністрів України, за заявкою суб`єкта господарювання щодо його перевірки, згідно з рішенням суду або згідно з вимогами КПК України.

Згідно із п. 2 ч. 1 Постанови КМУ «Про питання запровадження обмеження на проведення перевірок державними інспекціями та іншими контролюючими органами» № 408 від 13.08.2014р., надання дозволу на проведення перевірок підприємств, установ, організацій, фізичних осіб - підприємців не потребується у разі, коли такі перевірки проводяться за рішенням суду, на вимогу службових осіб у випадках, передбаченихКримінальним процесуальним кодексом України.

Враховуючи вищенаведене, слідчий суддя вважає, що наявні всі підстав для задоволення клопотання.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 91, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У х в а л и в:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл Головному управлінню ДФС у Рівненській області або Рівненській об`єднаній державній податковій інспекції Головного управління ДФС у Рівненській області провести позапланову перевірку з питань дотримання вимог податкового законодавства ПП «Західміськбуд» (ЄРДПОУ 39853384), юридична адреса: Рівненська область, Рівненський район, с. Глинки, вул. Аеродромна, 18 за період з 01.01.2015 по 31.12.2016 в ході якої потрібно провести документальну перевірку з питань повноти нарахування та сплати податків і зборів до бюджету, в тому числі врахувати наступні питання зокрема:

- перевірку з питань контролю за здійсненням розрахункових операцій у сфері готівкового та безготівкового обігу;

- перевірку угод та проведених фінансово-господарських операцій на предмет «нікчемності»;

- перевірити повноту та достовірність здійснення нарахування і сплати коштів до загальнообов`язкових державних фондів при виплаті заробітної плати працівникам за вказаний період, у тому числі шляхом порівняння заробітної плати вказаної в актах приймання виконаних робіт наданих розпорядниками бюджетних коштів;

- перевірку суб`єкта господарювання на предмет повноти та достовірності нарахування і сплати податків та зборів до бюджету під час проведення фінансово-господарських операцій з відділом освіти Рівненської районної державної адміністрації, ФОП ОСОБА_4 протягом 2015-2016 років та іншими контрагентами;

- перевірити повноту та достовірність здійснення нарахування і сплати ПДВ ПП «Західміськбуд» у період із 01.01.2015 по звітний період 2016 року із розмежуванням помісячно;

- провести перевірку суб`єкта господарювання з інших питань, контроль за дотриманням яких покладено на органи державної фіскальної служби.

Ухвала не підлягає оскарженню в апеляційному порядку, заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.02.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу64846928
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —569/1685/17

Ухвала від 10.02.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні