Ухвала
від 07.02.2017 по справі 569/1407/17
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/1407/17

УХВАЛА

07 лютого 2017 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області Наумов С.В., розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень СУФР ГУ ДФС у Рівненській області капітана податкової міліції Михалюк О.В. про надання дозволу на проведення документальної позапланової перевірки, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень СУФР ГУ ДФС у Рівненській області капітан податкової міліції Михалюк О.В. звернувся до Рівненського міського суду із клопотанням, яке погоджене прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області радником юстиції Люліч В.А., про призначення по кримінальному провадженню за №22015180000000067 позапланової документальної перевірки ТОВ Рівнепромекобуд (код ЄДР 32936500, м. Рівне, вул. Струтинської, 21) по взаєморозрахунках із ТОВ Скілур-Торг (код ЄДР 39211359).

В обґрунтування клопотання зазначив, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному проваджені №22015180000000067 за фактом створення та придбання суб'єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі, вчинене за попередньою змовою групою осіб, а також за фактом легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.28, ч.2 ст.205, ч.1 ст.209 КК України.

Із матеріалів кримінального провадження вбачається, що ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, діючи за попередньою змовою, придбали та створили з метою прикриття незаконної діяльності ряд підконтрольних підприємств, а саме:ТОВ Тілар (код ЄДР 36650591), ТОВ Скілур-Торг (код ЄДР 39211359), ТОВ Аякс Матеріал (код ЄДР 39473492), ТОВ ТБК Ель Торг (код ЄДР 39307936) та ТОВ Смарт Білд Інвест (код ЄДР 39857389) від іменіяких у період 2014-2015 років укладалися фіктивні господарські угоди з іншими суб'єктами підприємницької діяльності реального сектору економіки щодо псевдо постачання товарів (робіт, послуг).

Так, в результаті злочинної діяльності вищевказаних осіб, шляхом проведення сумнівних фінансово-господарських операцій, що документально оформлені від імені вказаних вище підконтрольних СПД,проконвертовано безготівкові кошти у готівку на загальну суму понад 40,8 млн. грн., в результаті чого при формуванні податкового кредиту для підприємств реального сектору економіки державі нанесено шкоду на загальну суму понад 8,2 млн. грн.

Зокрема, відповідно до дослідження відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДФС України в Рівненській області №20/17-00-16 від 15.09.16. в ході аналізу зареєстрованих податкових накладних ТОВ Тілар , ТОВ Скілур-Торг , ТОВ Аякс Матеріал , ТОВ Смарт Білд Інвест встановлено, що у Єдиному реєстрі податкових накладних в період 2014-2015 років зареєстровано податкові накладні по придбанню товарно-матеріальних цінностей та реалізації товарно-матеріальних цінностей в яких номенклатури придбаних та реалізованих ТМЦ різняться між собою, що дає підстави вважати про відображення в бухгалтерському та податковому обліку безтоварних господарських операцій.

Так, згідно звітності з ПДВ та даних бази ЄРПН ТОВ Тілар , ТОВ Скілур-Торг , ТОВ Аякс Матеріал та ТОВ Смарт Білд Інвест встановлено невідповідність придбаного та реалізованого товару. Також, у вказаних СГД відсутні трудові ресурси та основні засоби для ефективного ведення господарської діяльності, за місцем реєстрації не знаходяться.

Згідно інформаційної системи Податковий блок ТОВ Скілур-Торг протягом 2014 р. мало взаєморозрахунки із ТОВ Рівнепромекобуд (код ЄДР 32936500, м. Рівне, вул. Струтинської, 21).

На даний час по даному кримінальному провадженні виникла необхідність у проведенні позапланової документально перевірки ТОВ Рівнепромекобуд , щодо правильності нарахування та сплати податку на додану вартість та податку на прибуток ТОВ Рівнепромекобуд за результатами проведення взаєморозрахунків з ТОВ Скілур-Торг в період 2014 р., для проведення якої необхідно залучити працівників податкового органу, які мають спеціальні знання в даній галузі.

З посиланням на ст. 78 Податкового кодексу України, слідчий просить клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив суд його задовольнити.

Заслухавши пояснення слідчого в судовому засіданні та дослідивши надані матеріали кримінального провадження, суд дійшов висновку, що клопотання не підлягає до задоволення.

У відповідності до ст. 31 Закону України Про внесення змін до Закону України Про державний бюджет на 2014 рік перевірки підприємств, установ та організацій, фізичних осіб - підприємців контролюючими органами (крім Державної фіскальної служби України) здійснюються протягом серпня - грудня 2014 року виключно з дозволу Кабінету Міністрів України або за заявкою суб'єкта господарювання щодо його перевірки.

Згідно із п. 2 ч. 1 Постанови КМУ Про питання запровадження обмеження на проведення перевірок державними інспекціями та іншими контролюючими органами № 408 від 13.08.2014р., надання дозволу на проведення перевірок підприємств, установ, організацій, фізичних осіб - підприємців не потребується у разі, коли такі перевірки проводяться за рішенням суду, на вимогу службових осіб у випадках, передбачених Кримінальним процесуальним кодексом України.

Враховуючи, що слідчий не довів належними доказами достатні підстави для проведення перевірки, слідчий суддя вважає за необхідне у задоволенні клопотання відмовити.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 91, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень СУФР ГУ ДФС у Рівненській області капітана податкової міліції Михалюк О.В. про надання дозволу на проведення документальної позапланової перевірки - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду С.В. Наумов

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення07.02.2017
Оприлюднено23.02.2017
Номер документу64847252
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —569/1407/17

Ухвала від 07.02.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С.В. С. В.

Ухвала від 07.02.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні