Ухвала
від 10.02.2017 по справі 810/603/17
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

10 лютого 2017 року № 810/603/17

Суддя Київського окружного адміністративного суду Панова Г.В., розглянувши позовну заяву

Товариства з обмеженою відповідальністю Науково-виробнича фірма Практика -ЛТД

до Департаменту Державної архітектурно - будівельної інспекції у Київській області

про скасування постанови,

ВСТАНОВИВ:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Товариство з обмеженою відповідальністю Науково-виробнича фірма Практика -ЛТД з позовом до Департаменту Державної архітектурно - будівельної інспекції у Київській області про скасування постанови від 27.01.2017 № 3-2701/1-10/10-88/2701/06/01.

Пунктом 3 частини 1 статті 107 КАС України встановлено, що суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу, яка містить перелік загальних для всіх позовних заяв елементів (реквізитів), що дають необхідну інформацію для вирішення судом питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Відповідно до частини 2 статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України, на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач надає докази, а в разі неможливості - зазначає докази, які не може самостійно надати, із зазначенням причин неможливості надання таких доказів.

Водночас, позивачем не додано до позовної заяви доказів жодного доказу, який би підтверджував обґрунтованість позовних вимог та не наведено причин неможливості надання таких доказів.

Приписами частини четвертої статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що позовна заява підписується позивачем або його представником із зазначенням дати її підписання. Одночасно з позовною заявою подається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника.

Відповідно до частин третьої та сьомої статті 56 Кодексу адміністративного судочинства України, представники беруть участь в адміністративному процесі на основі договору або закону. Законним представником органу, підприємства, установи, організації в суді є його керівник чи інша особа, уповноважена законом, положенням, статутом.

Частиною другою статті 58 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що повноваження законних представників підтверджуються документами, які стверджують займану ними посаду чи факт родинних, опікунських тощо відносин з особою, інтереси якої вони представляють.

З позовної заяви вбачається, що позовну заяву від імені позивача підписав директор ТОВ НВФ Практика - ЛТД Шиндерук В.П.

Разом з тим, у матеріалах, доданих до позовної заяви, відсутні докази на підтвердження повноважень Шиндерук В.П. діяти від імені позивача (установчі документи, статут, положення, протокол про обрання, наказ про призначення тощо).

Наведені обставини свідчать про недодержання позивачем при зверненні до суду статтей 105 - 107 Кодексу адміністративного судочинства України та вимог Закону України Про судовий збір.

Відповідно до статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначає недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлює строк, достатній для усунення недоліків.

Недоліки позовної заяви можуть бути усунуті у строк до 23 березня 2017 року шляхом подання до суду:

- доказів на підтвердження наведених у позові обставин;

- доказів, що підтверджують повноваження Шиндерук В.П. діяти від імені позивача.

Питання про відкриття провадження у справі буде вирішено у строк, встановлений статтею 107 Кодексу адміністративного судочинства України після спливу строку, встановленого судом на усунення недоліків, а у разі не виконання вимог цієї ухвали позовна заява буде вважатись не поданою і повернута заявникові.

Керуючись статтею 106, частиною першою статті 108, статтями 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

1. Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Науково-виробнича фірма Практика -ЛТД до Департаменту Державної архітектурно - будівельної інспекції у Київській області, - залишити без руху.

2. Встановити строк для усунення вказаних недоліків позовної заяви до 23 березня 2017 року.

3. Копію ухвали про залишення позовної заяви без руху надіслати позивачу.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано в установлені строки. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду через Київський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Панова Г. В.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.02.2017
Оприлюднено24.02.2017
Номер документу64856438
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —810/603/17

Ухвала від 19.06.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Шурко О.І.

Ухвала від 11.05.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Шурко О.І.

Ухвала від 16.04.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Шурко О.І.

Постанова від 31.05.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 27.03.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 27.03.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 10.02.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні