Ухвала
від 15.02.2017 по справі 127/3366/17
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/3366/17

Провадження №1-кс/127/1316/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 лютого 2017 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області Клапоущак С.Ю., за участю слідчого Мазура В.В., розглянувши клопотання старшого слідчого СВ ВВП ГУ Національної поліції у Вінницькій області старший лейтенант поліції Мазура В.В. про надання дозволу на проведення огляду земельної ділянки кадастровий номер НОМЕР_1, розташованої у АДРЕСА_1, яка на праві власності належить ОСОБА_2, а також розташованого на ній недобудованого багатоповерхового житлового будинку,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий Мазур В.В. звернувся до суду із вказаним клопотанням, яке погоджене з прокурором Гюмюшлю М.Г.

Клопотання мотивоване тим, що у провадженні відділення СВ ВВП ГУ Національної поліції у Вінницькій області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12017020010000199 від 19.01.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України.

Так, 06.01.2017 року до Вінницького відділу поліції ГУ Національної поліції у Вінницькій області звернувся із заявою гр. ОСОБА_3 про те, що посадові особи ОК ЖБК ОПЕРА 1 , код ЄДРПОУ 39598110, за адресою: АДРЕСА_1, незаконно здійснюють будівництво багатоповерхового житлового будинку, ошукуючи фізичних осіб (пайовиків), які інвестують свої кошти в будівництво.

На виконання доручення слідчого до Вінницького відділу поліції ГУ Національної поліції у Вінницькій області надійшов рапорт співробітника управління захисту економіки у Вінницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, відповідно до якого, в ході оперативно-розшукових заходів було встановлено, що посадові особи ОК ЖБК ОПЕРА 1 , код ЄДРПОУ 39598110 шляхом введення в оману вчиняють шахрайські дії у великих розмірах відносно фізичних осіб (пайовиків), які інвестують свої кошти в будівництво багатоповерхового житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1.

З цією метою, посадові особиОК ЖБК ОПЕРА 1 , код ЄДРПОУ 39598110 , у якої повністю відсутні досвід діяльності на ринку будівництва нерухомості та матеріально-технічна база, на земельних ділянках, які належать на праві власності ОСОБА_2, імітують початковий етап будівельного процесу без жодних дозвільних документів на проведення будівельних робіт. Даними особами, не маючи на меті проводити повномасштабне будівництво, в мережі інтернет опубліковано рекламну інформацію з пропозицією купувати квартири в майбутніх новобудовах, вартість квадратного метра якого становить нижче середньоринкової.

Ухвалою Вінницького міського суду від 24.10.2016 року з метою забезпечення позову Вінницької міської ради до ОСОБА_2 про усунення наслідків самочинного будівництва було заборонено вчиняти будівельні роботи та будь-які інші роботи ОСОБА_2 та іншим юридичним або фізичним особам на земельній ділянці з кадастровим номером: НОМЕР_1 по АДРЕСА_1, а також накладено арешт на земельну ділянку з кадастровим номером: НОМЕР_1 по АДРЕСА_1.

22.12.2016 Апеляційним судом Вінницької області залишено без змін ухвалу (постанову) суду першої інстанції.

В ході здійснення досудового розслідування встановлено суб'єкти господарської діяльності, які відповідно до наявних матеріалів причетні до скоєння зазначеного кримінального правопорушення, а саме: ОК ЖБК ОПЕРА 1 , код ЄДРПОУ 39598110; юридична адреса: 29000, Хмельницька область, місто Хмельницький, вулиця Зарічанська, буд. №3/1, офіс №507.

Відповідно до інформації наданої Вінницькою міською ради, земельна ділянка за адресою: АДРЕСА_1 під багатоквартирним житловим будинком використовується з порушенням чинного законодавства. Дозвільні документи на будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями не видавалися, у забудовника ОК ЖБК ОПЕРА 1 (код ЄДРПОУ 39598110) в особі представника ОСОБА_4 відсутні вихідні дані на проектування багатоквартирного житлового будинку, складовою яких є містобудівні умови та обмеження, відсутня також декларація, дозвіл на початок будівництва. Земельна ділянка, на якій проводиться фактичне будівництво, згідно з планом зонування, не відповідає виду використання земельної ділянки. Виконавчими органами міської ради питання зміни призначення земельної ділянки по АДРЕСА_1 не розглядалось. Громадські слухання з приводу будівництва багатоповерхового житлового будинку по АДРЕСА_1 забудовником якого є ОК ЖБК ОПЕРА 1 (код ЄДРПОУ39598110), не проводилось.

Враховуючи викладене, з метою досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначених фактів, а також недопущення знищення документів, які можуть бути речовими доказами у кримінальному провадженні, у ході розслідування вказаного кримінального провадження виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до оригіналів документів ОК ЖБК ОПЕРА 1 (код ЄДРПОУ39598110) , що підтверджують проведення фінансово-господарських операцій, а саме: договору оренди земельної ділянки, або договору суборенди земельної ділянки, або документів, що підтверджують право власності на земельну ділянку, а також витягів, інформаційних довідок, що підтверджують реєстрацію права оренди/суборенди/права власності на вищевказану земельну ділянку; рішення виконавчого комітету Вінницької міської ради, на підставі якого було видано вихідні дані - містобудівні умови та обмеження на проектування багатоквартирного житлового будинку по АДРЕСА_1 в м. Вінниця; вихідні дані - містобудівні умови та обмеження на проектування багатоквартирного житлового будинку по АДРЕСА_1 в м. Вінниця; витяг з плану зонування міста Вінниця, з зазначенням планувальних обмежень на використання території по АДРЕСА_1 в м. Вінниця, а тому слідчий звернувся з даним клопотанням до суду.

Відповідно до відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно земельна ділянка за адресою: АДРЕСА_1, кадастровий номер: НОМЕР_1 на праві приватної власності належить ОСОБА_2.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання в повному обсязі.

Статтею 237 КПК України передбачено, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Враховуючи те, що з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав для огляду земельної ділянки кадастровий номер НОМЕР_1, розташованої у АДРЕСА_1, де ймовірно вбачається незаконність здійснення будівництва багатоповерхового житлового будинку, що свідчить про обставини вчинення кримінального правопорушення та має значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні, тому клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 234, 235, 237 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл на проведення огляду земельної ділянки, кадастровий номер НОМЕР_1, розташованої у АДРЕСА_1, яка на праві власності належить ОСОБА_2, а також розташованого на ній недобудованого багатоповерхового житлового будинку, з метою виявлення та вилучення оригіналів документів ОК ЖБК ОПЕРА 1 (код ЄДРПОУ39598110) , що підтверджують проведення фінансово-господарських операцій, а саме: договору оренди земельної ділянки, або договору суборенди земельної ділянки, або документів, що підтверджують право власності на земельну ділянку, а також витягів, інформаційних довідок, що підтверджують реєстрацію права оренди/суборенди/права власності на вищевказану земельну ділянку; рішення виконавчого комітету Вінницької міської ради, на підставі якого було видано вихідні дані - містобудівні умови та обмеження на проектування багатоквартирного житлового будинку по АДРЕСА_1 в м. Вінниця; вихідні дані - містобудівні умови та обмеження на проектування багатоквартирного житлового будинку по АДРЕСА_1 в м. Вінниця; витяг з плану зонування міста Вінниця, з зазначенням планувальних обмежень на використання території по АДРЕСА_1 в м. Вінниця.

Ухвала діє протягом 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення15.02.2017
Оприлюднено22.02.2017
Номер документу64863157
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —127/3366/17

Ухвала від 15.02.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

Ухвала від 15.02.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні