Вирок
від 16.02.2017 по справі 480/2453/16-к
МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа №480/2453/16-к

номер провадження №1-кп/480/239/16

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 лютого 2017 року Миколаївський районний суд Миколаївської області в складі:

головуючого - судді Терентьєва Г.В.,

при секретарі Петриченко В.С.,

з участю прокурора Сідорова О.М.,

потерпілого - ОСОБА_1,

обвинуваченого - ОСОБА_2,

захисника обвинуваченого ОСОБА_3,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Миколаєві кримінальне провадження по обвинуваченню:

ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, громадянина України, українця, не працюючого, ІНФОРМАЦІЯ_3, не одруженого, в силу ст. 89 КК України не судимого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_4 - у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України,-

в с т а н о в и в :

Суд визнав доведеним, що 28.06.2016 року о 01-00 годині ОСОБА_2, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, знаходячись у дворі, біля будинку №17 по вул. К. Ольшанського в смт. Ольшанське, Миколаївського району, Миколаївської області, почав кідати каміння у стіну будинку. На зауваження ОСОБА_1, який знаходився на балконі вищезазначеного будинку, ОСОБА_2 не реагував. З метою недопущення розбиття скла у вікні своєї квартири, ОСОБА_1 вийшов з квартири та підійшов до ОСОБА_2, якому зробив зауваження, на що ОСОБА_2 наніс один удар кулаком в обличчя ОСОБА_1 Від отриманого удару ОСОБА_1 впав на землю та втратив свідомість. Однак ОСОБА_2 не бажаючи припинення виниклого конфлікту та незважаючи на безпомічний стан потерпілого, дерев'яною битою наніс не менш двох ударів в область голови та тулубу ОСОБА_1

В результаті чого у ОСОБА_1 мали місце тілесні ушкодження у вигляді перелому 6,7,8 ребер зліва зі зміщенням відламків, ускладнений лівобічним пневмотораксом, пневмомедіастімумом, рубаної рани обличчя, струсу головного мозку.

Тілесні ушкодження у вигляді перелому 6,7,8 ребер зліва зі зміщенням відламків, ускладнений лівобічним пневмотораксом, пневмомедіастімумом по ступеню тяжкості відносяться до категорії середнього ступеню тяжкості, за ознакою тривалого розладу здоров'я, на строк понад 21 день; тілесні ушкодження у вигляді рубаної рани обличчя, струсу головного мозку відносяться до категорії легких тілесних ушкоджень, що призвели до короткочасного розладу здоров'я.

Допитаний у судовому засіданні у якості обвинуваченого ОСОБА_2 свою вину в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні визнав повністю, щиро розкаявся та підтвердив обставини викладені у обвинувальному акті.

Враховуючи те, що обвинувачений ОСОБА_2 вину визнав повністю, суд у відповідності до ч. 3 ст. 349 КПК України приходить до висновку про недоцільність дослідження доказів щодо тих обставин, які ніким не оспорюються. Учасники судового провадження, яким було роз'яснено, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оскаржити ці обставини в апеляційному порядку, правильно розуміють зміст цих обставин, сумнівів у добровільності їх позиції немає.

За таких умов, докази на підтвердження вини обвинуваченого, за погодженням з учасниками провадження, не досліджувались, за виключенням документів, які стосуються особи обвинуваченого та характеризуючих даних на нього.

3 урахуванням викладеного суд приходить до висновку про те, що вина обвинуваченого ОСОБА_2 доведена повністю і його дії кваліфікує за ч. 1 ст. 122 КК України , як умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, тобто умисне ушкодження, яке не є небезпечним для життя і не потягло за собою наслідків, передбачених у статті 121 КК України , але таке, що спричинило тривалий розлад здоров'я.

При призначені виду та міри покарання обвинуваченому суд враховує характер, ступінь тяжкості та суспільної небезпеки скоєного, дані про його особу.

Судом встановлено, що ОСОБА_2 в силу ст. 89 КК України не судимий, на обліку у лікаря нарколога і психіатра не перебуває, не одружений, не працює, по місцю проживання характеризується формально, має постійне місце проживання та реєстрації, думку потерпілого, який просив строго не карати.

Обставинами, які пом'якшують покарання ОСОБА_2 є щире каяття.

Обставиною, яка обтяжує його покарання, є вчинення злочину у стані алкогольного сп'яніння.

З урахуванням ступеню тяжкості та ступеню суспільної небезпеки вчиненого кримінального правопорушеня, даних, які характеризують особу обвинуваченого, суд вважає, що виправлення ОСОБА_2 можливе без ізоляції від суспільства, та слід призначити йому покарання за ч. 1 ст. 122 КК України у вигляді позбавлення волі. В силу ст. 75 КК України його слід звільнити від відбування покарання з випробуванням, якщо він протягом визначеного іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього судом обов'язки, згідно п. 1, 2 ч.1 ст. 76 КК України .

Крім того, з матеріалів справи вбачається, що прокурором Миколаївського районного відділу Миколаївської місцевої прокуратури №1 заявлено цивільний позов про стягнення з ОСОБА_2 витрат на стаціонарне лікування потерпілого від злочину в сумі 467 грн. 35 коп., який підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 370, 373, 374 КПК України , суд -

У Х В А Л И В :

ОСОБА_2, визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України та призначити йому покарання у вигляді 2 (двох) років позбавлення волі.

В силу ст. 75 КК України ОСОБА_2 звільнити від відбування покарання з випробуванням, якщо він протягом 1 (одного) року 06 місяців іспитового строку не вчинить нового злочину.

Зобов'язати ОСОБА_2 відповідно до п. 1, 2 ч.1 ст. 76 КК України періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Цивільний позов прокурора в інтересах Миколаївської центральної районної лікарні до ОСОБА_2 про стягнення 467 грн. 35 коп., - задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь місцевого бюджету Центрального району м. Миколаєва (р/р 35417001034106, МФО 826013, ЄДРПОУ 01998271) кошти, витрачені Миколаївської центральної районної лікарнею на лікування потерпілого ОСОБА_1 в сумі 467 (чотириста шістдесят сім) грн. 35 коп.

Речові докази: бейсбольна бита жовтого кольору, футболка з трикотажного матеріалу, які передані до камери речових доказів Миколаївського РВП Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області - знищити.

Копію вироку негайно після його проголошення вручити обвинуваченому та прокурору.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку до апеляційного суду Миколаївської області шляхом подачі апеляційної скарги через Миколаївський районний суд Миколаївської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Суддя Г.В.Терентьєв

16.02.2017

Дата ухвалення рішення16.02.2017
Оприлюднено24.02.2017
Номер документу64863960
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —480/2453/16-к

Ухвала від 31.07.2019

Кримінальне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Терентьєв Г. В.

Вирок від 16.02.2017

Кримінальне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Терентьєв Г. В.

Вирок від 16.02.2017

Кримінальне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Терентьєв Г. В.

Ухвала від 16.02.2017

Кримінальне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Терентьєв Г. В.

Ухвала від 16.02.2017

Кримінальне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Терентьєв Г. В.

Ухвала від 19.12.2016

Кримінальне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Терентьєв Г. В.

Ухвала від 31.10.2016

Кримінальне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Карікова Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні