Ухвала
від 21.02.2017 по справі 195/263/16-ц
ТОМАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

195/263/16-ц

У Х В А Л А

іменем України

21.02.2017 року с-ще Томаківка Дніпропетровської області

Томаківський районний суд Дніпропетровської області в складі: головуючого судді Омеко М.В., при секретарі - Давидовій М.Ю., розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Томаківка в залі суду питання в частині постановлення додаткового рішення по справі №195/263/16-ц за скаргою прокурора на рішення державного виконавця Томаківського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області -

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Томаківського районного суду Дніпропетровської області від 16.02.2017 року задоволено скаргу прокурора.

З ініціативи суду ставиться на вирішення питання про ухвалення додаткового рішення, оскільки при винесенні рішення не було вирішено питання про визнання неправомірними рішення та дії державного виконавця Томаківського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області ОСОБА_1

В судове засідання сторони не з'явились, про причини неявки суд не повідомили, тому суд вважає, що питання про винесення додаткового рішення можна розглянути на підставі наявних в матеріалах доказах.

У відповідності до ч.1 ст.220 ЦПК України, суд що ухвалив рішення, може за заявою осіб, які беруть участь у справі, чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо стосовно якої-небудь позовної вимоги, з приводу якої сторона подали докази і давали пояснення, не ухвалено рішення.

Відповідно до ч.3 ст.220 ЦПК України, суд ухвалює додаткове рішення після розгляду питання у судовому засіданні з повідомленням сторін. Їх присутність не є обов'язковою.

Дослідивши зібрані по справі докази у їх сукупності, суд приходить до висновку, що слід постановити додаткове рішення по скарзі прокурора на рішення державного виконавця Томаківського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області.

Як вбачається з матеріалів справи, 16.02.2017 року постановлено рішення Томаківським районним судом Дніпропетровської області про задоволення скарги прокурора та зобов'язано державного виконавця Томаківського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області відкрити виконавче провадження з примусового виконання виконавчого листа по справі №195/263/16-ц, виданого 07.12.2016 Томаківським районним судом Дніпропетровської області про витребування у Шпірної лідії Кирилівни на користь держави земельну ділянку площею 2 га.

Однак при винесенні рішення не було вирішено питання про визнання неправомірними рішення державного виконавця Томаківського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області ОСОБА_1 від 01.02.2017 року через повернення ним виконавчого документу по справі № 195/263/16-ц від 23.11.2016 року стягувачу без прийняття до виконання та порушення строків передбачених ч.4 ст. 4 Закону України Про виконавче провадження .

Враховуючи ухвалу суду від 16.02.2017 року про зобов'язання державного виконавця відкрити виконавче провадження по справі вбачається неправомірність його дій, в частині повернення ним виконавчого документа по справі стягувачу,не скориставшись правом звернення до суду про роз'яснення його рішення.

Також державним виконавцем Томаківського РВ ДВС ГТУЮ у Дніпропетровській області ОСОБА_1 порушені вимоги ч.4 ст.4,ст.. 5 Закону України Про виконавче провадження , а саме виконавчий документ повернуто стягувану без прийняття до виконання у строк понад три робочих дні з дня його предявлення, що підтверджується матеріалами справи.

На підставі наведеного та керуючись ст. 220 ЦПК України, суд-

У Х В А Л И В:

Постановити додаткове рішення, яким визнати неправомірним рішення державного виконавця Томаківського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області ОСОБА_1 від 01.02.2017 про повернення виконавчого документу по справі №195/263/16-ц від 23.11.2016 року стягувачу без прийняття до виконання.

Визнати неправомірними дії державного виконавця Томаківського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області ОСОБА_1 щодо порушення строків передбачених ч. 4 ст. 4 Закону України Про виконавче провадження .

На додаткове рішення суду може бути подана апеляційна скарга протягом десяти днів з дня його проголошення до апеляційного суду дніпропетровської області через Томаківський районний суд.

Суддя: М.В. Омеко

СудТомаківський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення21.02.2017
Оприлюднено24.02.2017
Номер документу64870977
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —195/263/16-ц

Ухвала від 21.02.2017

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

Ухвала від 16.02.2017

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

Рішення від 23.11.2016

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Скрипченко Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні