Постанова
від 14.02.2011 по справі 2а/2570/612/2011
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а/2570/612/2011

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 лютого 2011 р. м. Чернігів

Чернігівський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді - Д'якова В.І.,

при секретарі - Дурицькій К.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду справу за адміністративним позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Прилуки Чернігівської області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Птах» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків, -

В С Т А Н О В И В :

07.02.2011 р. відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Прилуки Чернігівської області звернулось до суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Птах» ( далі - ТОВ «Компанія «Птах» ) про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків до Фонду в розмірі 976,79 грн. Свої вимоги мотивує тим, що роботодавець як страхувальник зобов'язаний своєчасно та повністю сплачувати страхові внеси до Фонду соціального страхування від нещасних випадків. Відповідач несвоєчасно сплачує страхові внески до Фонду, чим ставить під загрозу своєчасність надходження та акумулювання коштів, необхідних для здійснення страхових виплат потерпілим від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, про дату, час та місце судового розгляду повідомлений належним чином, надав заяву про розгляд справи за його відсутності, позовні вимоги підтримав в повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, причини неявки суду не повідомив.

Фіксування судового засідання відповідно до ст.41 Кодексу адміністративного судочинства України не здійснювалося.

Розглянувши подані сторонами документи і матеріали, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 15 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» від 23.09.1999 р. №1105-ХІV (далі - Закон) страхування від нещасного випадку здійснює Фонд соціального страхування від нещасних випадків - некомерційна самоврядна організація, що діє на підставі статуту, який затверджується її правлінням.

Відповідно до ст. 46 Закону Фонд соціального страхування від нещасних випадків провадить збір та акумулювання страхових внесків, має автономну, незалежну від будь-якої іншої, систему фінансування. Фінансування Фонду соціального страхування від нещасних випадків здійснюється за рахунок, зокрема, внесків роботодавців.

Відповідач зареєстрований як платник страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за № НОМЕР_1 та згідно зі ст. 45 Закону зобов'язаний своєчасно та повністю нараховувати і сплачувати в установленому порядку страхові внески до Фонду соціального страхування від нещасних випадків.

Згідно п.п. 4.12 п. 4 Інструкції про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, затвердженої Постановою правлінням Фонду від 12.07.2007 р. N 36 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 01.08.2007 р. за N 867/14134 страхові внески сплачуються: - страхувальниками-роботодавцями - у день одержання коштів на оплату праці в установах банків. Підприємства, які здійснюють виплату заробітної плати на поточні рахунки фізичних осіб в установах банків, сплачують страхові внески до Фонду в день перерахування коштів на особові рахунки. У разі виплати заробітної плати за першу половину місяця страхувальник одночасно з одержанням зазначених сум сплачує страхові внески, нараховані на суму цих виплат. При проведенні оплати праці з готівкової виручки чи в натуральній формі платники страхових внесків не пізніше наступного дня після здійснення виплат подають до установи банку платіжне доручення на перерахування страхових внесків до Фонду.

З урахуванням стягнення сум заборгованості в судовому порядку та згідно з розрахунковою відомістю про нарахування та перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за 2010 рік, сума заборгованості відповідача за 4 квартал 2010 року складає 976,79 грн.

Вказану заборгованість ТОВ «Компанія «Птах» в добровільному порядку не сплатило.

Згідно ч. 1 ст. 55 Закону спори щодо суми страхових внесків, а також щодо розміру шкоди та прав на її відшкодування, накладення штрафів та з інших питань вирішуються в судовому порядку.

Враховуючи вищевикладене, позовні вимоги відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Прилуки Чернігівської області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Птах» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків підлягають задоволенню, оскільки є обґрунтованими та законними, а заборгованість зі сплати страхових внесків стягненню на користь позивача.

Керуючись ст.ст. 122, 158 - 163, 167, Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Позовні вимоги відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Прилуки Чернігівської області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Птах» - задовольнити в повному обсязі.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Птах» (вул. Леніна, 104, смт. Срібне, Чернігівської області, 17300 р/р26003060189344 Чернігівське РУ ПАБ КБ „ПРИВАТБАНК" МФО 353586, код ЄДРПОУ 33365767 ) на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Прилуки (м. Прилуки, вул. Гімназична, 94, р/р 37175400900006 в ГУДК в Чернігівській області, МФО 853592, код ЄДРПОУ 25932058) заборгованість зі сплати страхових внесків в сумі 976 ( дев'ятсот сімдесят шість) грн. 79 коп.

Постанова набирає законної сили та може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду у порядок і строки, передбачені статтями 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Д'яков В.І.

Дата ухвалення рішення14.02.2011
Оприлюднено23.02.2017

Судовий реєстр по справі —2а/2570/612/2011

Постанова від 14.02.2011

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Д'яков В.І.

Ухвала від 07.02.2011

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Д'яков В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні