Ухвала
від 17.02.2017 по справі 757/9436/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/9436/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 лютого 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Писанець В.А. при секретарі Ясеновенко К.О., за участю слідчого Крамського О.Д., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві провадження за клопотанням старшого слідчого в ОВС слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області Крамського О.Д. про тимчасовий доступ до речей та документів, -

В С Т А Н О В И В :

До Печерського районного суду м. Києва надійшло клопотання старшого слідчого в ОВС слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області Крамського О.Д., за погодженням прокурора відділу прокуратури Київської області Хижняк С.М. про надання тимчасового доступу до речей і документів.

У судовому засіданні прокурор клопотання підтримав.

Згідно з нормою ч. 1 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України, слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Головним управлінням СБ України у м. Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 22016101110000165 від 07.09.2016 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 190 та ч. 2 ст. 361 КК України.

Слідчий вказує у клопотанні, що Так, з метою встановлення усіх обставин вчинення злочину, виникла необхідність у проведенні судово-почеркознавчої експертизи документів ПП Женя (код ЄДРПОУ 30182566), ТОВ ТОРГОВИЙ ДІМ "БІЛОРУСЬКІ НАФТОПРОДУКТИ (код ЄДРПОУ 37509076), ТОВ Мобільний термінал (код ЄДРПОУ 34618425), ТОВ АВАЛОН-ІНТЕНСИВ (код ЄДРПОУ 38792001), ТОВ КОМПАНІЯ "НАФТА-ТРЕЙД (код ЄДРПОУ 38811673), ТОВ НАФТОГАЗОВА КОМПАНІЯ НАРОДНА (код ЄДРПОУ 39807254) та ТОВ РОМХОЛД ІНВЕСТ (код ЄДРПОУ 39032140).

12.01.2016 року у даному кримінальному провадженні призначено проведення комплексної судової оціночно-будівельної та почеркознавчої експертизи проведення якої доручено експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України.

08.02.2017 року на адресу слідчого відділу надійшло клопотання експертів Київського НДІСЕ МЮ України відповідно до якого експерти, серед іншого, просять надати вільні зразки почерку та підпису ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7 та ОСОБА_8

ОСОБА_6 паспорт громадянина України серії НОМЕР_1, виданий 19.07.2007 р. Шевченківським РУ ГУ МВС України в м. Києві.

ОСОБА_7 паспорт громадянина України серії НОМЕР_2, виданий 20.03.2007 р. Шевченківським РУ ГУ МВС України в м. Києві.

Заяви про видачу паспорта громадянина України подані до Шевченківського РУ ГУ МВС України в м. Києві зберігаються в Шевченківському районному відділі №1 державної міграційної служби України у м. Києві.

У відповідності до положень ч. 1 ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, в якому мають обґрунтувати можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи обставини вчинення ймовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні слідчого, правове обґрунтування клопотання, яке відповідає вимогам ст .ст. 161, 162 КПК України, приходжу до висновку, що документи, які вказані в клопотанні можуть мати суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню в кримінальному провадженні і клопотання слідчого підлягає задоволенню.

На підставі викладеного і керуючись ст. 107, 160, 162, 163, 164, 166, 309, 376, 562 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в ОВС слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області Крамського О.Д. про тимчасовий доступ до речей та документів - задовольнити.

Надати старшому слідчому в ОВС слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області Крамському Олексію Дмитровичу, старшому слідчому в ОВС слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області Трембачу Анатолію Олеговичу, слідчому слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області Пономаренко Ганні Олександрівні, співробітнику оперативного підрозділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області Глиняному Олександру Вікторовичу, який діє на підставі доручення слідчого, та іншим слідчим слідчої групи у даному кримінальному провадженні, тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні Шевченківського районного відділу №1 державної міграційної служби України у м. Києві, а саме до заяви про видачу паспорта громадянина України ОСОБА_6 (паспорт громадянина України серії НОМЕР_1, виданий 19.07.2007 р. Шевченківським РУ ГУ МВС України в м. Києві) та ОСОБА_7 (паспорт громадянина України серії НОМЕР_2, виданий 20.03.2007 р. Шевченківським РУ ГУ МВС України в м. Києві), з можливістю вилучення її оригіналу.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Писанець В.А.

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 - в матеріали судового провадження за клопотанням.

Примірник 2 - виданий старшому слідчому в ОВС слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області Крамського О.Д.

Слідчий суддя Писанець В.А.

Дата ухвалення рішення17.02.2017
Оприлюднено24.02.2017
Номер документу64903572
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —757/9436/17-к

Ухвала від 17.02.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Писанець В. А.

Ухвала від 17.02.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Писанець В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні