Ухвала
від 22.02.2017 по справі 757/10142/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/10142/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 лютого 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Смик С.І. при секретарі Ковалевській М.І. за участю сторони кримінального провадження слідчого Михнюка Р.В., розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України Сиротіна С.С., про надання тимчасового доступу до речей та документів,

В С Т А Н О В И В :

21.02.2017 року до провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва надійшло клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України Сиротіна С.С., погоджене прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Фіцай П.П. про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів реєстраційної справи ТОВ ТАРГАР з можливістю вилучення їх в оригіналах, які перебувають у володінні Голосіївської районної в м. Києві державної адміністрації, яка здійснює свою діяльність за адресою: м. Київ, Голосіївський проспект, 42.

Обґрунтовуючи внесене клопотання слідчий вказав, що Головним слідчим управлінням НП України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12015100000000334 внесеному до ЄРДР 10.04.2015 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч.5 ст.191, ч.4 ст.191, ч.3 ст.209, ч.4 ст.190, ч.2 ст.205, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 206-2 КК України.

У ході досудового розслідування, серед іншого встановлено, що службові особи ПАТ Платинум Банк здійснили розтрату і заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, уклавши у період з грудня 2013 року по травень 2014 року кредитні договори з фіктивними підприємствами ТОВ Тітан-Південь , ТОВ Кодос Інвест , ПП Логістик Транс , ТОВ Стратагема-Інвест , ТОВ Ошер , ТОВ ФК Реал-Інвест та ТОВ ФК Бізнесфінанс , службові особи яких підконтрольні пов'язаним з цим банком особам, без наміру виконання вказаними суб'єктами підприємницької діяльності зобов'язань за кредитними договорами, спричинивши шкоду банку в особливо великих розмірах на загальну суму понад 1,1 млрд. грн., легалізацію коштів, одержаних злочинним шляхом.

Встановлено, що вказані кримінальну правопорушення були вчинені за допомогою ТОВ ТАРГАР (ЄДРПОУ 40354036).

В ході досудового розслідування встановлено, що з витягу з Єдиного державного реєстру про проведення державної реєстрації юридичної особи (запис №10681020000042304 від 18.03.16) реєстраційна справа ТОВ ТАРГАР (ЄДРПОУ 40354036) знаходиться в Голосіївській районній в м. Києві державній адміністрації, яка здійснює свою діяльність за адресою: м. Київ, Голосіївський проспект, 42.

Враховуючи викладене, з метою повного, всебічного та неупередженого здійснення досудового розслідування, проведення почеркознавчих експертиз та пред'явлення документів для ознайомлення під час здійснення допитів свідків необхідно отримати тимчасовий доступ до документів реєстраційної справи ТОВ ТАРГАР (ЄДРПОУ 40354036), яка знаходиться в Голосіївській районній в м. Києві державній адміністрації з можливістю вилучення їх в оригіналах.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання з підстав, в ньому зазначених.

Представник Голосіївської районної в м. Києві державної адміністрації на розгляд клопотання не з'явився, про час та місце розгляду повідомлявся належним чином.

Слідчий суддя приходить до висновку про розгляд клопотання у відсутності представника юридичної особи, у володінні якої знаходяться документи, на підставі ч. 4 ст. 163 КПК України.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя заслухавши пояснення слідчого, дослідивши в нарадчій кімнаті матеріали клопотання, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.2, 108, 160, 162-164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС ГСУ Національної поліції України Сиротіну Степану Сергійовичу, на тимчасовий доступ до документів реєстраційної справи ТОВ ТАРГАР з можливістю вилучення їх в оригіналах, які перебувають у володінні Голосіївської районної в м. Києві державної адміністрації, яка здійснює свою діяльність за адресою: м. Київ, Голосіївський проспект, 42.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей та документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: С.І. Смик

Ухвала виготовлена в 2-х примірниках

Примірник № 1 - знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/10142/17-к

Примірник № 2 - наданий слідчому Михнюку Р.В.

Слідчий суддя: С.І. Смик

Дата ухвалення рішення22.02.2017
Оприлюднено24.02.2017

Судовий реєстр по справі —757/10142/17-к

Ухвала від 22.02.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

Ухвала від 22.02.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні