Постанова
від 01.03.2011 по справі 2а/2570/649/2011
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а/2570/649/2011

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 лютого 2011 р. м. Чернігів

Чернігівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючої - судді Соломко І.І.,

за участю секретаря Розмовенко А.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бахмацькому районі Чернігівської області до Товариства з обмеженою відповідальністю Нехаївський крохмаль про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків,-

В С Т А Н О В И В :

19.02.2009 року до Чернігівського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бахмацькому районі Чернігівської області до Товариства з обмеженою відповідальністю Нехаївський крохмаль про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків в сумі 1984,92 грн. та пені в сумі 41,70 грн.

В судовому засіданні представник позивача підтримав позов та просив його задовольнити в повному обсязі, посилаючись на обставини, викладені в позовній заяві.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, про час, дату та місце розгляду справи повідомлений належним чином, причини неявки суду невідомі.

Розглянувши подані позивачем документи і матеріали, заслухавши пояснення представника позивача, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

ТОВ Нехаївський крохмаль зареєстровано як юридична особа Коропською районною державною адміністрацією 16.07.2002 року, про що свідчить свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи серії А00 № 118505 та взято на облік як платник страхових внесків у відділенні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бахмацькому районі Чернігівської області за № НОМЕР_1.

Відповідно до ч.1 ст.15 Закону України Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання осіб, які спричинили втрату працездатності від 23.09.1999 року № 1105, страхування від нещасного випадку здійснює Фонд соціального страхування від нещасних випадків - некомерційна самоврядна організація, що діє на підставі статуту, який затверджується її правлінням.

Відповідно до ч.1 та 2 ст.46 Закону України Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання осіб, які спричинили втрату працездатності фонд соціального страхування від нещасних випадків провадить збір та акумулювання страхових внесків, має автономну, незалежну від будь-якої іншої, систему фінансування, фінансування Фонду соціального страхування від нещасних випадків здійснюється за рахунок внесків роботодавців.

Відповідно до ст.45 Закону України Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання осіб, які спричинили втрату працездатності роботодавець як страхувальник зобов'язаний своєчасно та повністю нараховувати і сплачувати в установленому порядку страхові внески до Фонду соціального страхування від нещасних випадків.

Відповідно до п.п. 4.12 п.4 Інструкції про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, затвердженої Постановою правлінням Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 12 липня 2007 року № 36 (на час виникнення правовідносин), страхові внески сплачуються страхувальниками-роботодавцями у день одержання коштів на оплату праці в установах банків. Підприємства, які здійснюють виплату заробітної плати на поточні рахунки фізичних осіб в установах банків, сплачують страхові внески до Фонду в день перерахування коштів на особові рахунки.

20.01.2011 року відповідачем до відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бахмацькому районі Чернігівської області було подано розрахункову відомість про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, з якої вбачається, що за 2010 рік у відповідача виникла недоїмка зі сплати страхових внесків в сумі 3390,37 грн. Оскільки частково сума заборгованості стягнута в судовому порядку, про що свідчить копія постанови суду від 25.03.2010 року по справі № 2а-814/10/2570, то залишок недоїмки, що підлягає стягненню становить 1984,92 грн.

Відповідно до п. 5.1 ч.5 Інструкції про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України (на час виникнення правовідносин), не внесені страхувальниками у встановлений строк страхові внески до Фонду вважаються недоїмкою і стягуються у порядку, передбаченому законодавством, з нарахуванням пені. Пеня нараховується із сум недоїмки за кожний прострочений день і обчислюється, виходячи із 120 відсотків річних облікової ставки Національного банку України, що діяла на момент сплати, нарахованої на повну суму недоїмки (без урахування штрафів) за весь строк.

Згідно співставлення фактично сплачених страхових внесків з розрахунковими сумами по Товариству з обмеженою відповідальністю Нехаївський крохмаль на суму недоїмки страхувальнику нарахована пеня в розмірі 41,70 грн.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу.

Доказів, які б спростовували доводи позивача, відповідач суду не надав.

За таких обставин позовні вимоги відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бахмацькому районі Чернігівської області до Товариства з обмеженою відповідальністю Нехаївський крохмаль про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків в сумі 1984,92 грн. та пені в розмірі 41,70 грн. є обґрунтованими та підлягають задоволенню повністю.

Керуючись ст.ст. 69-71, 158-163 КАС України, Чернігівський окружний адміністративний суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Позов виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бахмацькому районі Чернігівської області до Товариства з обмеженою відповідальністю Нехаївський крохмаль про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків, - задовольнити повністю.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю Нехаївський крохмаль (код 33409526) на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бахмацькому районі Чернігівської області (р/р 37174400900007 в ГУДК в Чернігівській області, МФО 853592, код ЄДРПОУ 25955734) заборгованість по сплаті страхових внесків в сумі 1984 (одна тисяча дев'ятсот вісімдесят чотири) грн. 92 коп. та пені в сумі 41 (сорок одна) грн. 70 коп.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку на апеляційне оскарження, встановленого ст. 167 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду в порядку та строки, передбачені ст. ст. 185-187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Соломко І.І.

Дата ухвалення рішення01.03.2011
Оприлюднено24.02.2017
Номер документу64921208
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/2570/649/2011

Ухвала від 25.10.2017

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Соломко І.І.

Постанова від 01.03.2011

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Соломко І.І.

Ухвала від 09.02.2011

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Соломко І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні