Постанова
від 19.10.2009 по справі 2а-3900/09/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа 2а-3900/09/1370

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 жовтня 2009 року м. Львів

Львівський окружний адмі ністративний суд в складі:

головуючого - судді Гулик а А.Г.;

при секретарі Андрушакев ич Т.В.,

за участю:

представника позивача: С олтиса А.В. (довіреність від 29.04.2009 року № 01-7/265-495);

представника відповідача: не з' явився,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом Льв івського обласного відділен ня Фонду соціального захисту інвалідів до Приватного під приємства «Укрпалета» про ст ягнення заборгованості в роз мірі 6734 грн. 00 коп., -

в с т а н о в и в :

Львівське обласне відділ ення Фонду соціального захис ту інвалідів звернулося в Ль вівський окружний адміністр ативний суд з позовом до Прив атного підприємства «Укрпал ета», в якому просить стягнут и з відповідача на користь Ль вівського обласного відділе ння Фонду соціального захист у інвалідів борг в розмірі 12978 г рн. 94 коп.

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач, в порушенн я статті 20 Закону України «Про основи соціальної захищенос ті інвалідів в Україні», не сп латив адміністративно - гос подарські санкції за нествор ені робочі місця для інвалід ів Львівському обласному від діленню Фонду соціального за хисту інвалідів, що зумовило його звернення до адміністр ативного суду.

Представник позивача в суд овому засіданні позов підтри мав з мотивів, викладених в по зовній заяві, подав заяву про зменшення позовних вимог ві д 29.09.2009 року, в якій просить стяг нути з відповідача 6734 грн. 00 коп ., в зв' язку з частковим погаш енням ним боргу на 6000 грн. 00 коп.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся, хоча належним чином був по відомлений про дату, час та мі сце його проведення, суду не п овідомив про причини своєї н еявки, а тому, суд, керуючись с таттею 128 Кодексу адміністрат ивного судочинства України, ухвалив розглядати дану спра ву за його відсутності.

Відповідно до ч.1 статті 71 Код ексу адміністративного судо чинства України, кожна сторо на повинна довести ті обстав ини, на яких ґрунтуються її ви моги та заперечення.

Оскільки, відповідач жодни х заперечень проти позову не подав, суд розглядає справу на основі наявних доказів.

Суд, заслухавши пояснен ня представника позивача, з' ясувавши обставини, на які ст орона посилається як на підс таву своїх вимог, та дослідив ши докази, якими вони обґрунт овуються, вважає, що позов під лягає до задоволення, виходя чи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 19 Закону України “Про основи соціаль ної захищеності інвалідів в Україні”, для підприємств, ус танов, організацій, у тому чис лі підприємств, організацій громадських організацій інв алідів, фізичних осіб, які вик ористовують найману працю, у становлюється норматив робо чих місць для працевлаштуван ня інвалідів у розмірі чотир ьох відсотків середньооблік ової чисельності штатних пра цівників облікового складу з а рік, а якщо працює від 8 до 25 ос іб, - у кількості одного робочо го місця. Суб' єкти господар ювання самостійно здійснюют ь працевлаштування інваліді в у рахунок нормативів робоч их місць, виходячи з вимог ст. 18 цього Закону. Крім того, вико ристання нормативу робочих м ісць, вважається працевлашту вання підприємством, установ ою, організацією громадських організацій інвалідів, фізи чною особою, яка використову є найману працю, інвалідів, дл я яких місце роботи є основни м.

Як вбачається із поданого П риватним підприємством «Укр палета» звіту про зайнятість та працевлаштування інвалід ів за 2008 рік, середньооблікова чисельність штатних працівн иків облікового складу (осіб ) відповідача становить у 2008 ро ці 26 осіб (код рядка звіту - 01). Ч исельність інвалідів - штат них працівників, які повинні працювати на робочих місцях , створених відповідно до вим ог ст. 19 Закону України «Про ос нови соціальної захищеності інвалідів в Україні» - 1 особа , фактично працює інвалідів - 0 осіб (код рядка звіту - 02 сер едньооблікова кількість шта тних працівників, яким відпо відно до чинного законодавст ва встановлена інвалідність ).

Відповідно до ч.1 ст. 20 Закону України “Про основи соціаль ної захищеності інвалідів в Україні”, підприємства, уста нови, організації, у тому числ і підприємства, організації громадських організацій інв алідів, фізичні особи, які вик ористовують найману працю, д е середньооблікова чисельні сть працюючих інвалідів менш а, ніж установлено нормативо м, передбаченим статтею 19 цьог о Закону, щороку сплачують ві дповідним відділенням Фонду соціального захисту інвалід ів адміністративно-господар ські санкції, сума яких визна чається в розмірі середньої річної заробітної плати на в ідповідному підприємстві, ус танові, організації, у тому чи слі підприємстві, організаці ї громадських організацій ін валідів, фізичної особи, яка в икористовує найману працю, з а кожне робоче місце, признач ене для працевлаштування інв аліда і не зайняте інвалідом . Частиною 2 цієї ж статті пере дбачено, що порушення термін ів сплати адміністративно-го сподарських санкцій тягне за собою нарахування пені. Пеня обчислюється виходячи з 120 ві дсотків річних облікової ста вки Національного банку Укра їни, що діяла на момент сплати , нарахованої на повну суму не доїмки за весь її строк.

Згідно з розрахунком забор гованості по сплаті адмініст ративно - господарських сан кцій та пені за нестворені ро бочі місця для працевлаштува ння інвалідів за 2008 рік, відпов ідачу - Приватному підприєм ству «Укрпалета» визначено суму адміністративно - госп одарських санкцій в розмірі 12734 грн. 62 коп. та нараховано пеню в розмірі 244 грн. 32 коп., що всьог о складає борг в розмірі 12978 грн . 94 коп.

Як вбачається з виписок по р ахункам: від 08.09.2009 року; від 10.09.2009 р оку; від 17.09.2009 року та 22.09.2009 року, ві дповідачем - Приватним підп риємством «Укрпалета» сплач ено 6244 грн. 32 коп. заборгованост і зі сплати адміністративно - господарських санкцій та пені за нестворені робочі мі сця для інвалідів Львівськом у обласному відділенню Фонду соціального захисту інвалід ів.

Отже, остаточна сума заборг ованості зі сплати адміністр ативно - господарських санк цій за нестворені робочі міс ця для інвалідів, яка підляга є стягненню з відповідача, на користь Львівського обласно го відділення Фонду соціальн ого захисту інвалідів, стано вить 6734 грн. 00 коп.

Таким чином, на підставі ная вних у справі доказів, суд при йшов до висновку, що позовні в имоги є обґрунтованими та пі длягають задоволенню.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 Кодекс у адміністративного судочин ства України, судові витрати з відповідача не стягуються .

Керуючись Законом України «Про основи соціальної захи щеності інвалідів в Україні» , ст.ст. 7-11, 14, 69-71, 86, 87, 94, 159, 160-163 Кодексу ад міністративного судочинств а України, суд -

п о с т а н о в и в:

1.Позов задовольнити повні стю.

2.Стягнути з Приватного під приємства «Укрпалета» (місце знаходження: 80400, Львівська обл асть, м. Кам' янка-Бузька, вул. Саксаганського, буд. 6а, код ЄД РПОУ-33465161) на користь Львівсько го обласного відділення Фонд у соціального захисту інвалі дів (місцезнаходження: 79000, м. Ль вів, пл. Маланюка, буд. 6, код ЄДР ПОУ-23949066) заборгованість зі спл ати штрафних санкцій та пені за нестворені робочі місця д ля працевлаштування інвалід ів, в розмірі 6734 грн. 00 коп. (шість тисяч сімсот тридцять чотир и гривні).

Постанова може бути оскар жена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного адміністративного суду чере з Львівський окружний адміні стративний суд шляхом подачі в десятиденний строк з дня по становлення постанови заяви про апеляційне оскарження і подання після цього протяго м двадцяти днів апеляційної скарги, або в порядку ч. 5 ст. 186 КА С України.

Постанова набирає законно ї сили в строк та в порядку, пе редбаченому ст. 254 Кодексу адм іністративного судочинства України.

Повний текст постанови в иготовлений та підписаний 23 ж овтня 2009 року.

Суддя (підпис) А.Г. Гулик

З оригіналом вірно.

Суддя А.Г. Гулик

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ С УД

Справа 2а-3900/09/1370

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(вступна та резолютивна ча стини)

19 жовтня 2009 року м. Львів

Львівський окружний адмі ністративний суд в складі:

головуючого - судді Гулик а А.Г.;

при секретарі Андрушакев ич Т.В.,

за участю:

представника позивача: С олтиса А.В. (довіреність від 29.04.2009 року № 01-7/265-495);

представника відповідача: не з' явився,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом Льв івського обласного відділен ня Фонду соціального захисту інвалідів до Приватного під приємства «Укрпалета» про ст ягнення заборгованості в роз мірі 6734 грн. 00 коп., -

встановив:

Зважаючи на складність у викладенні повного тексту р ішення суду, пов' язаного з п отребою в обґрунтуванні дово дів сторін, на що може бути вит рачений значний час, суд вваж ає за необхідне проголосити його вступну та резолютивну частини, а з повним текстом по станови особи, які беруть уча сть у справі зможуть ознайом итись 23 жовтня 2009 року.

Керуючись Законом України «Про основи соціальної захи щеності інвалідів в Україні» , ст.ст. 7-11, 14, 69-71, 86, 87, 94, 159, 160-163 Кодексу ад міністративного судочинств а України, суд -

постановив:

1.Позов задовольнити повн істю.

2.Стягнути з Приватного підприємства «Укрпалета» (мі сцезнаходження: 80400, Львівська область, м. Кам' янка-Бузька, вул. Саксаганського, буд. 6а, ко д ЄДРПОУ-33465161) на користь Львівс ького обласного відділення Ф онду соціального захисту інв алідів (місцезнаходження: 79000, м . Львів, пл. Маланюка, буд. 6, код Є ДРПОУ-23949066) заборгованість зі с плати штрафних санкцій та пе ні за нестворені робочі місц я для працевлаштування інвал ідів, в розмірі 6734 грн. 00 коп. (шіс ть тисяч сімсот тридцять чот ири гривні).

Постанова може бути оска ржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного адміністративного суду чере з Львівський окружний адміні стративний суд шляхом подачі в десятиденний строк з дня по становлення постанови заяви про апеляційне оскарження і подання після цього протяго м двадцяти днів апеляційної скарги, або в порядку ч. 5 статт і 186 Кодексу адміністративног о судочинства України.

Постанова набирає законно ї сили в строк та в порядку, пе редбаченому статтею 254 Кодекс у адміністративного судочин ства України.

Суддя А.Г . Гулик

Дата ухвалення рішення19.10.2009
Оприлюднено21.10.2010
Номер документу6492156
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3900/09/1370

Постанова від 19.10.2009

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Постанова від 19.10.2009

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні