Ухвала
від 24.02.2017 по справі 467/75/17
АРБУЗИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 467/75/17

2/467/91/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24.02.2017 року Арбузинський районний суд Миколаївської області в складі:

головуючої судді Догарєвої І.О., при секретарі Фесенко К.В.

за участю позивача ОСОБА_1, представника позивача ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Арбузинка цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_3 сільської ради Арбузинського району Миколаївської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою до ОСОБА_3 сільської ради Арбузинського району Миколаївської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом.

Позовні вимоги ОСОБА_1 обґрунтовує тим, що 14 грудня 2002 року померла його бубася ОСОБА_4, після її смерті відкрилась спадщина, до складу спадкового майна ввійшла земельна ділянка в розмірі 4,98 га на території ОСОБА_3 сільської ради Арбузинського району Миколаївської області. Право на земельну ділянку померла ОСОБА_4 набула на підставі рішення загальних зборів акціонерів ВАТ Племзавод Комсомолець та була внесена до списків громадян, що мають право на земельну частку (пай). Сертифікат про право на земельну частку (пай) вона належним чином за життя не оформила. Спадкоємцем за заповітом після смерті бабусі був брат позивача, ОСОБА_5, який помер 19 квітня 2010 року, спадщину прийняв, оскільки на момент смерті постійно проживав зі спадкодавицею, проте до моменту своєї смерті оформити спадкові права не встиг. Позивач ОСОБА_1 є єдиним спадкоємцем після смерті брата, звернувся до нотаріуса, але оформити спадкові права не може через відсутність правовстановлюючих документів. Просить визнати за ним право на земельну ділянку в порядку спадкування.

В судовому засіданні представник позивача заявив клопотання про залучення у якості відповідача ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_1, яка проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2, і є онукою померлої 14 грудня 2002 року ОСОБА_4 та двоюрідною сестрою померлого 19 квітня 2010 року ОСОБА_5 Також просить в зв'язку з прийняттям рішення ОСОБА_3 сільською громадою про об'єднання громад з Благодатненською сільською громадою з наступним припиненням ОСОБА_3 сільської ради Арбузинського району, залучити у якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог до участі у справі Благодатненську сільську раду Арбузинського району Миколаївської області.

Позивач підтримав клопотання свого представника.

Представник відповідача ОСОБА_3 сільської ради Арбузинського району Миколаївської області в судове засідання не з'явився, про час і місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Відповідно до ст. 33 ЦПК України, суд за клопотанням позивача, не припиняючи розгляду справи, замінює первісного відповідача належним відповідачем, якщо позов пред'явлено не до тієї особи, яка має відповідати за позовом, або залучає до участі у справі іншу особу як співвідповідача.

Відповідно до ч.2 ст. 35 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог

щодо предмета спору, можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням сторін, інших осіб, які беруть участь у справі. Якщо суд під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

В судовому засіданні встановлено, що відповідно до рішення ОСОБА_3 сільської ради Арбузинського району №2 від 15 серпня 2016 року про добровільне об'єднання громад, рішення Благодатненської сільської ради Арбузинського району Миколаївської області від 28 грудня 2016 року №10 про припинення ОСОБА_3 сільської ради, юридичну особу відповідача ОСОБА_3 сільської ради вирішено припинити шляхом приєднання до Благодатненської сільської ради, правонаступником всіх її прав та обов'язків є Благодатненська сільська рада Арбузинського району Миколаївської області. Згідно даних, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, що перебувають у вільному доступі, юридична особа ОСОБА_3 сільська рада (код ЄДРПОУ 04376676) перебуває в процесі припинення, отже державна реєстрація припинення юридичної особи не відбулася. Таким чином Благодатненська сільська рада Арбузинського району має бути залучена до участі у справі на підставі положень ст. 35 ЦПК України.

Відповідно до роз'яснень приватного нотаріуса Арбузинського районного нотаріального округу Миколаївської області ОСОБА_7 №42/01-16 від 30 січня 2017 року, до спадкування після смерті ОСОБА_4 закликаються всі її онуки, тобто позивач та його двоюрідна сестра ОСОБА_8. Таким чином, враховуючи положення ст. 11 ЦПК України щодо диспозитивності цивільного процесу та положення ст. 33 ЦПК України, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі у якості співвідповідача ОСОБА_6.

Враховуючи викладене та встановлені в судовому засіданні обставини суд робить висновок про необхідність задоволення клопотання представника позивача.

Керуючись ст.ст.33, 35, 209-210 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Залучити у якості відповідача у справі ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_1, яка проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2.

Залучити до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Благодатненську сільську раду Арбузинського району Миколаївської області (код ЄДРПОУ 04376668).

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя І.О.Догарєва

Дата ухвалення рішення24.02.2017
Оприлюднено25.02.2017
Номер документу64923554
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —467/75/17

Рішення від 18.05.2017

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Ухвала від 23.03.2017

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Ухвала від 24.02.2017

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Ухвала від 30.01.2017

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Ухвала від 26.01.2017

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні