Постанова
від 17.05.2007 по справі 14/423-а-20/98
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

14/423-А-20/98

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 2-57-62

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 травня 2007 р.   Справа № 14/423-А-20/98   

Господарський суд Івано-Франківської області у складі :

 Cуддя  Кобецька Світлана Миколаївна     

При секретарі   Сивак Ірина Михайлівна

за заявою (позивач)  Долинської ОДПІ  вул. Грушевського,16, м.Долина,Долинський район, Івано-Франківська область,77500

до відповідача  ВСК "Карпати"  с.Солуків,Долинський район, Івано-Франківська область,77523

Представники:

Від позивача: Урядко Р.В.-податковий інспектор  юридичного відділу, довіреність № 469  від 26.04.07р.

Від відповідача: представник не з"явився

СУТЬ СПРАВИ: Долинською оДПІ  в Івано-Франківській області подано заяву про перегляд  рішення господарського суду Івано-Франківської області по справі  за позовом Долинської оДПІ до ВСК "Карпати" про припинення підприємницької діяльності за нововиявленими обставинами.

              Представник заявника  в судовому засіданні заявлені вимоги підтримав.

             Відповідач в судове засідання не з"явився,хоча був належним чином повідомлений про розгляд справи ухвалами суду з повідомленням про вручення від 14.04.07р., 10.05.07р.  

Розглянувши матеріали справи, заслухавши заявника, дослідивши подані ним докази в обгрунтування заявлених вимог, суд  встановив:

Нововиявленою обставиною заявник вважає, згідно з ст.245 КАС України, наявність заборгованості по  бюджетних позичках  ВСК "Карпати" перед державою.Сума заборгованості  становить 3809,00грн., що підтверджується  повідомленням Долинського відділення  держказначейства від 26.03.07р.

Відповідно до ст. 245 КАС України, суд може переглянути прийняте ним рішення , яке набрало законної сили за нововиявленими обставинами, що мають істотне значення для справи і не могли бути відомі стороні на час розгляду справи.

Як роз"яснено Пленумом Верховного суду України в п.5 постанови від 27.02.1981року №1 "Про практику перегляду судами у зв"язку з нововиявленими обставинами рішень,ухвал,постанов у цивільних справах, що набрали законної сили", нововиявленими можуть розглядатись обставини, що  обгрунтовують вимоги або заперечення сторін чи мають істотне значення для правильного вирішення справи, які існували на час постановлення судового рішення, але про них не знали і не могли знати заявник і суд.

Нововиявленими обставинами є матеріально-правові факти,на яких  грунтуються вимоги і заперечення сторін, а  також інші факти, які мають значення для правильного вирішення спору.

До  необхідних ознак нововиявлених обставин відносять:

-по-перше, наявність нововиявленої обставини на час розгляду справи;

- по-друге, ця обставина не була і не могла бути  відома заявникові на час розгляду справи.

В даному випадку нововиявленою є саме така обставина - відповідач має заборгованість по бюджетних позичках  у сумі 3809,0грн. Бюджетні позички були надані  відповідачу в 1997році згідно постанов Кабінету Міністрів України за №3, №539.Оскільки така заборгованість не  обліковується в Долинській оДПІ, то  заявник на час  звернення до суду  із позовною заявою про припинення державної реєстрації ВСК "Карпати" не знав і не міг знати про наявність такої заборгованості.

Оскільки, згідно із ЗУ "Про державний бюджет україни  на 2006рік" та "Про державний бюджет України на  2007рік" органи державних податкових  служб визнані органами стягнення простроченої заборгованості юридичних осіб перед державою за  кредитами, залученими державою або під державні гарантії та бюджетними позичками, то Долинське відділення держказанчейства  звернулось  із  листом  №2/203 від 26.03.07р. до  заявника і повідомило про наявність станом на  01.03.07р. вищевказаного боргу у відповідача.Саме тоді позивачу стало відомо  про наявність такої обставини.

Дотримуючись вимог ст.247 КАС  України  заявник звернувся до суду із заявою про  перегляд рішення господарського суду  від  24.01.06р. по справі №14/423, яким припинено державну реєстрацію юридичної особи - ВСК "Карпати" с.Солуків, Долинського району (код 20544624), за нововиявленими  обставинами, в місячний термін з моменту отримання інформації про нововиявлену обставину.

Крім того, згідно доводів заявника, на даний час  ВСК "Карпати" перебуває на податковому обліку, доказом чого є наявна в матеріалах справи довідка  Долинської оДПІ №786 від 02.03.07р., тобто процедура припинення державної реєстрації не завершена.

Таким чином, враховуючи наведене та керуючись вимогами чинного законодавства, а також враховуючи факт неспростування  відповідачем  заявлених вимог, суд  вбачає в наявності підстави для задоволення   вимог  заявника.

Керуючись ст.ст.245-253  Кодексу адміністративного судочинства України  , суд

ПОСТАНОВИВ:

заяву про перегляд рішення від 24.01.06р. по справі № 14/423 за нововиявленими  обставинами  задоволити.

Рішення господарського суду  Івано-Франківської області від  24.01.06р. по справі №14/423 про припинення  державної реєстрації юридичної особи -  ВСК "Карпати" с.Солуків, Долинського району скасувати.

В позові відмовити.

           Постанова  набирає законної сили після закінчення строку подання заяви на апеляційне оскарження.

          Заява про апеляційне оскарження постанови суду  першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови в повному обсязі відповідно до ст.160 КАС України - з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

        

Суддя                                                            Кобецька Світлана Миколаївна

                                                            

Постанова виготовлена у повному обсязі та підписана  21.05.07р.

Виготовлено в АС "Діловодство суду"


Сивак Ірина Михайлівна  

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення17.05.2007
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу649265
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/423-а-20/98

Постанова від 17.05.2007

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кобецька С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні