Постанова
від 15.05.2007 по справі ап-16/64
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АП-16/64

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 2-57-62

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 травня 2007 р.   Справа № АП-16/64   

Перший  заступник   прокурора  Івано-Франківської області, в особі

Позивача:  Івано-Франківського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку.    

вул.Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76000.

До відповідача:  ВАТ "Селекція".  

вул.Незалежності, 4, с.Годи-Добровідка, Коломийський район,  Івано-Франківська область, 78246.  

 Cуддя  Калашник Володимир Олександрович   

При секретарі   Гурик Ірина Прокопівна

Представники:     

 Від позивача: Туранський Олег С. - гол. спеціаліст - юрисконсульт,

                         (довіреність №3 від 27.09.2005р. ).

Від відповідача:  не з"явився.  

В судове засідання  прокурор: не з"явився.

СУТЬ СПОРУ: заявлено позов про стягнення штрафних санкцій в сумі 850,00 грн. за порушення законодавства України в сфері регулювання ринку цінних паперів.

 Розглянувши в судовому засіданні матеріали справи,  з”ясувавши її фактичні обставини, суд –

                                                                             В с т а н о в и в:

          Відповідно до п.1 Положення про порядок подання щоквартальної інформації акціонерними товариствами та холдинговими компаніями зі значною державною часткою в статутному капіталі, затвердженої рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку № 248 від 04.09.2001р., зареєстрованої у Міністерстві юстиції України, 11.10.2001р. за № 875/6066, акціонерні товариства, у тому числі державні (національні) акціонерні товариства, холдингові компанії та дочірні підприємства, пакети акцій яких передано до статутного капіталу державних (національних) акціонерних товариств та холдингових компаній, що мають державну частку в обсязі 10% і більше акцій у статутному капіталі за станом на перше число звітного кварталу, зобов"язані щокварталу подавати до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку інформацію щодо свого фінансового стану та результатів господарської діяльності.

          Така інформація подається у вигляді довідки до 25 числа місяця, наступного за звітним кварталом.

          Однак, Відповідачем, ВАТ "Селекція" порушені вимоги зазначеного положення, та не подана в установлений строк обов"язкова інформація щодо господарської діяльності за 2005р.

          Відповідно до ст. 11 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні", за неподання інформації передбачена відповідальність юридичних осіб у вигляді штрафу.

          За фактом не подання обов"язкової інформації, Позивачем складено акт № 91-ІФ від 23.09.2005р. та винесена Постанова про накладення санкцій за правопорушення на ринку цінних паперів № 102- ІФ від 30.09.2005р.

          Відповідно до вказаної постанови на Відповідача накладено  штраф у розмірі 50  неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 850,00 грн.

          Сума штрафу, повинна бути сплачена протягом 15 днів з моменту отримання постанови.

          Однак, незважаючи на обов"язковість виконання постанови контролюючого органу,                                         Відповідач суму штрафу до Державного бюджету не перерахував, що стало причиною звернення прокурора за захистом державних інтересів до господарського суду в порядку адміністративного судочинства про стягнення з Відповідача суми боргу.

          Відповідач  відзив на позов не подав, представник в судове засідання не з"явився, причини свого нез"явлення суду не повідомив.

          Проте, суд вважає, що неприбуття представника Відповідача в судове засідання не є перешкодою для  розгляду справи.

          Заслухавши в судовому засіданні доводи  Позивача, дослідивши обставини  у справі і подані  докази, суд вважає доводи обгрунтовані, докази належними, а позовні вимоги такими, що підлягають задоволенню, оскільки Відповідачем  порушена наведена норма Закону України   «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" в частині своєчасного подання обов"язкової інформації про фінансовий стан та результати господарської діяльності.

          Згідно п.4 ст. 94 КАСУ, у справах в яких Позивачем є суб"єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені Позивачем, з Відповідача не стягуються.

          На підставі викладеного, у відповідності до ст. 124  Конституції України,  ст. 11, 12 Закону України "  Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні", керуючись ст. 94, 128, 158 - 163, 186 КАС  України, суд -

                                                                   ПОСТАНОВИВ:           

             Позов задоволити.

                                                                                                                                                                                                                                         Стягнути з Відповідача, Відкрите аціонерне товариство "Селекція" (вул.Незалежності, 4, с.Годи-Добровідка, Коломийський район,  Івано-Франківська область, код 00699477)   на користь Позивача ,  Івано-Франківського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (вул.Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, код 20568257) -  штраф в сумі 850,00 грн. за неподання обов"язкової  інформації.

          Суму штрафу слід перерахувати в дохід Державного бюджету України на р/р

№ 31112106700215 відділення Державного казначейства в Коломийському районі, код ЗКПО 20568659, банк одержувача Управіління Державного казначейства в Івано-Франківській області, МФО 836014, код бюджетної класифікації 21081100 "Адміністративні штрафи та інші санкції", символ звітності банку 101.

          Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження.

          Заява про апеляційне оскарження постанови  суду першої  інстанції  подається протягом десяти днів з дня її проголошення; апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.    

       

          Відповідно до п.1 ст. 258 КАС України, за кожним судовим рішенням, яке набрало законної сили або яке належить виконати негайно, за заявою осіб, на користь яких воно ухвалено, видається один виконавчий лист.

         СУДДЯ                                                                                            КАЛАШНИК  В.О.  

                                                                                 постанова підписана 18.05.07

 

Виготовлено в АС "Діловодство суду"


Мисак Руслан Зіновійович  

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення15.05.2007
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу649277
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —ап-16/64

Постанова від 15.05.2007

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Калашник В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні