Ухвала
від 14.04.2016 по справі 610/1583/16-к
БАЛАКЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА Іменем Україним. Балаклія 14 квітня 2016 року Кримінальне провадження №12014220190001729 Справа №610/1583/16-к 1-кс/610/181/2016

Слідчий суддя Балаклійського районного суду Харківської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , слідчого ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів,

установив:

До суду надійшло вказане клопотання, яке було погоджене з прокурором.

У судовому засіданні прокурор та слідчий просили клопотання задовольнити.

Фіксування процесу технічними засобами не здійснювалось у відповідності до положень ст.107 КПК України.

Вислухавши думку прокурора, пояснення слідчого, дослідивши клопотання і надані матеріали, вбачається можливість задовольнити клопотання виходячи із наступного.

Слідчий просить надати йому право тимчасового доступу та вилучення документів, які знаходяться у Савинському навчально-виховному комплексі « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Балаклійської районної ради Харківської області. Вказані документи можуть мати значення доказів у даному кримінальному провадженні, що здійснюється за ознаками ч.3 ст.191 КК України.

Наведені обставини підтверджені матеріалами, наданими разом із клопотанням.

Документи, про надання права тимчасового доступу до яких просить слідчий, містять охоронювану законом таємницю з огляду на положення ст.162 КПК України.

У відповідності до ч.ч.5,6 ст.164 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: а) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; б) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; в) що відомості, які містяться у речах і документах, які містять охоронювану законом таємницю, можуть бути використані як докази, а іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів неможливо.

З огляду на те, що документи про надання тимчасового доступу до яких просить слідчий мають суттєве значення для кримінального провадження, інформація, яка в них міститься може бути використана як докази, а іншими способами довести обставини, які передбачається довести неможливо, вбачається наявність належних правових підстав для надання слідчому до них права тимчасового доступу.

Оскільки для досягнення мети отримання доступу до вищезазначених документів необхідне їх вилучення, у відповідності до з ч.7 ст.164 КПК слід надати слідчому можливість їх вилучити.

Керуючись ст.ст.159-166 КПК України,

ухвалив:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому Балаклійського ВП ГУНП в Харківській області капітану поліції ОСОБА_4 право тимчасового доступу до документів:

-Договір підряду № 1 від 29.07.2015 на суму 299 000 гривень з капітального ремонту будівлі ІНФОРМАЦІЯ_2 зі всіма доповненнями і додатками до нього;

-Товарно-транспортні накладні, накладні, акти прийому-передачі на придбаний підрядником матеріал, який використовувався при проведенні будівельних робіт по вищевказаній адресі;

-Довідки про вартість виконаних робіт по вищевказаній адресі;

-Акти приймання виконаних будівельних робіт з відомостями ресурсів, по вищевказаній адресі;

-Платіжні документи, підтверджуючи перерахування грошових коштів підряднику;

-Проектно-кошторисну документацію по вищевказаній адресі;

-Дефектні акти по вищевказаній адресі;

-Акти на приховані роботи, журнали обліку виконаних робіт (Ф. № КБ-6) по вищевказаній адресі;

-Документи, які складались особою, яка здійснювала технічний нагляд за проведенням будівельних робіт по вищевказаній адресі;

-Завірену належним чином копію технічного паспорту на будівлю по вищевказаній адресі,

які знаходяться в Савинському навчально-виховному комплексі « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Балаклійської районної ради Харківської області (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , а також надати слідчому право вилучення вказаних документів.

Зобов`язати ІНФОРМАЦІЯ_3 « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Балаклійської районної ради Харківської області (забезпечити) зазначеному слідчому тимчасовий доступ до вказаних документів та надати йому можливість вказані документи вилучити.

Роз`яснити, що невиконання судового рішення тягне за собою кримінальну відповідальність у відповідності до ст.382 КК України, а також, що у відповідності до ст.166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення та втрачає свою дію 14 травня 2016 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.04.2016
Оприлюднено31.05.2023
Номер документу64930242
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —610/1583/16-к

Ухвала від 11.04.2016

Кримінальне

Балаклійський районний суд Харківської області

Купін В. В.

Ухвала від 14.04.2016

Кримінальне

Балаклійський районний суд Харківської області

Купін В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні