Ухвала
від 07.11.2016 по справі 610/3625/16-к
БАЛАКЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА Іменем Україним. Балаклія 07 листопада 2016 року Кримінальне провадження №12016220190001833 Справа №610/3625/16-к 1-кс/610/538/2016

Слідчий суддя Балаклійського районного суду Харківської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів,

установив:

До суду надійшло вказане клопотання, яке було погоджене з прокурором.

У судовому засіданні прокурор просив клопотання задовольнити.

Фіксування процесу технічними засобами не здійснювалось у відповідності до положень ст.107 КПК України.

Вислухавши думку прокурора, дослідивши клопотання і надані матеріали, вбачається можливість задовольнити клопотання виходячи із наступного.

Слідчий просить надати йому право тимчасового доступу та вилучення документів, які знаходяться у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ». Вказані документи можуть мати значення доказів у даному кримінальному провадженні, що здійснюється за ознаками ч.1 ст.271 КК України.

Наведені обставини підтверджені матеріалами, наданими разом із клопотанням.

Документи, про надання права тимчасового доступу до яких просить слідчий, містять охоронювану законом таємницю з огляду на положення ст.162 КПК України.

У відповідності до ч.ч.5,6 ст.164 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: а) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; б) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; в) що відомості, які містяться у речах і документах, які містять охоронювану законом таємницю, можуть бути використані як докази, а іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів неможливо.

З огляду на те, що документи про надання тимчасового доступу до яких просить слідчий мають суттєве значення для кримінального провадження, інформація, яка в них міститься може бути використана як докази, а іншими способами довести обставини, які передбачається довести неможливо, вбачається наявність належних правових підстав для надання слідчому до них права тимчасового доступу.

Оскільки для досягнення мети отримання доступу до вищезазначених документів необхідне їх вилучення, у відповідності до з ч.7 ст.164 КПК слід надати слідчому можливість їх вилучити.

Разом із тим право доступу слід надати лише слідчому, як стороні кримінального провадження (ст.3 КПК), у відповідності до положень ч.1 ст.159 КПК, а відтак клопотання в цій частині підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст.ст.159-166 КПК України,

ухвалив:

Клопотання задовольнити частково.

Надати заступнику начальника СВ Балаклійського ВП ГУНП в Харківській області капітану поліції ОСОБА_4 право тимчасового доступу до копій належним чином завірених документів:

-наказів про прийняття (переведення) на роботу ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також виробничу характеристику на ОСОБА_5 ;

-титульних листів та відповідних сторінок журналів реєстрації інструктажів з питань охорони праці (ввідного та інших);

-інструкції для працівника ОСОБА_5 ;

-посадових інструкцій посадових осіб, відповідальних за безпечне виконання робіт, які проводив потерпілий та забезпечення безпечних умов їх проведення, наказів про призначення їх на посади, їх виробничі характеристики;

-графіків робіт, нарядів, інших документів, на підставі яких виконувались роботи 28.10.2016 р. в приміщенні складу готової продукції;

-щодо видачі засобів безпеки, інвентарю, спец спорядження і т.ін.;

-щодо проходження ОСОБА_5 , відповідальними за безпечне виконання робіт особами навчання з питань техніки безпеки;

-розроблений та затверджений план укладання штабелів, з вказанням способів укладання та розбирання;

-технологічного регламенту (процес, інструкцію) щодо виконання робіт з розбирання (складання) штабелів, затверджений на підприємстві;

-технічних та інших документів на обладнання, на якому проводилися роботи (паспорт, документи щодо його реєстрації, посвідчення у відповідних організаціях, дозволи та т.п.);

-інших документів, які мають відношення до забезпечення безпечних умов при проведенні зазначених робіт;

-відео нагляду з камер відео спостереження, які знаходяться у складі готової продукції за період з 23.30 год. 28.10.2016 р. до 00.30 год. 29.10.2016 р.,

які знаходяться в Товаристві з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), розташованому по АДРЕСА_1 , а також надати слідчому право вилучення вказаних документів.

Зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) надати (забезпечити) зазначеному слідчому тимчасовий доступ до вказаних документів та надати йому можливість вказані документи вилучити.

Роз`яснити, що невиконання судового рішення тягне за собою кримінальну відповідальність у відповідності до ст.382 КК України, а також, що у відповідності до ст.166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

В іншій частині у задоволенні клопотання відмовити.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення та втрачає свою дію 07 грудня 2016 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудБалаклійський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення07.11.2016
Оприлюднено31.05.2023
Номер документу64938129
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —610/3625/16-к

Ухвала від 01.11.2016

Кримінальне

Балаклійський районний суд Харківської області

Купін В. В.

Ухвала від 07.11.2016

Кримінальне

Балаклійський районний суд Харківської області

Купін В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні