Ухвала
від 24.02.2017 по справі 712/2212/17
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа номер 712/2212/17

Провадження номер 1кс/712/1066/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про тимчасовий доступ до речей і документів

24 лютого 2017 року Слідчий суддя Соснівського районного суду Черкаської області Мельник І.О., з участю секретаря Хоменко А.В., прокурора прокуратури Черкаської області Палій Т.Л., старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Черкаській області капітана податкової міліції Рибкіна Є.В., розглянувши внесене у кримінальному провадженні №32017250000000002, слідчим Рибкіним Є.В., та погоджене прокурором відділу прокуратури Черкаської області Палій Т.Л., клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, та додані до клопотання матеріали ,-

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Черкаській області капітана податкової міліції Рибкін Є.В. звернувся до суду із клопотанням про здійснення тимчасового доступу до речей і документів. В клопотанні зазначає, що у слідчому управлінні фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Черкаській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32017250000000002 внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10.01.2017 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.212 КК України. В ході розслідування кримінального провадження встановлено, що службові особи підприємства реального сектору економіки зареєстрованого на території Черкаської області, будучи відповідальними за правильність нарахування та своєчасність сплати податків та обов'язкових платежів до державного бюджету, упродовж січня - жовтня 2016 року, шляхом безпідставного відображення в бухгалтерському обліку та податковій звітності товариства операцій з придбання хімічних добрив та послуг по їх фасуванню і перевезенню у ТОВ Ріджвей Хімкомпані , що має ознаки фіктивності, ухилилися від сплати податку на додану вартість у загальній сумі 4 810 тис. грн., що є в особливо великих розмірах. В свою чергу з метою створення умов при яких схема формування фіктивного податкового кредиту мала б складну форму, додатково використано підконтрольний суб`єкт господарювання ФОП ОСОБА_3 (РНОКПП НОМЕР_1), яким акумульовано кошти від проведених псевдооперацій.

В свою чергу встановлено, що з метою створення умов при яких схема формування фіктивного податкового кредиту мала б складну форму, додатково створено суб`єкт господарювання із ознаками фіктивності ТОВ Ертайн (код ЄДРПОУ 40143151), яким сформовано податковий кредит вигодонабувачу та акумульовано кошти від проведених псевдооперацій.

З метою швидкого, повного та неупередженого дослідження всіх обставин вчинення кримінального правопорушення, вбачається необхідність долучити до матеріалів кримінального провадження документи облікової справи та податкової звітності ТОВ Ертайн .

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив суд його задоволити.

Як вбачається із норм ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів. У вказаному клопотанні серед іншого мають бути зазначені значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні, та речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати.

Згідно ч. 1 ст. 9 КПК України під час кримінального провадження суд, слідчий суддя, прокурор, керівник органу досудового розслідування, слідчий, інші службові особи органів державної влади зобов'язані неухильно додержуватися вимог Конституції України, цього Кодексу, міжнародних договорів, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, вимог інших актів законодавства.

Згідно п. 7 ч. 2 ст. 160 КПК України у клопотанні про тимчасовий доступ до речей і документів зазначається також обґрунтування необхідності вилучення речей і документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Згідно ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає, що вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані речі і документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а тому необхідно надати тимчасовий доступ з можливістю вилучити документи облікової справи та податкової звітності ТОВ Ертайн .

На підставі викладеного, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 40, 131, 132, 159-166 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Черкаській області капітана податкової міліції Рибкіна Є.В. - задовольнити .

Надати дозвіл на тимчасовий доступ з можливістю вилучити оригінали (а уразі їх відсутності, з вмотивованої причини, завірені належним чином копії) всіх документів ТОВ Ертайн (код ЄДРПОУ 40143151), що перебувають у володінні ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві (юридична адреса: м. Київ, вулиця Лєскова, буд. №2), а саме:

-обліково-реєстраційної (податкової) справи, яка містить договір про визнання електронних документів, довідки про взяття на облік платника податків, установчі документи, доручення на представництво інтересів, накази щодо призначення службових осіб, протоколи загальних зборів учасників підприємства, анкети щодо засновників та службових осіб, а також інші документи, за весь період діяльності підприємства;

-декларацій з податку на додану вартість та податку на прибуток, з відповідними додатками та уточненнями, за період з 27.11.2015 по 01.01.2017;

-податкових розрахунків сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ), за період з 27.11.2015 по 01.01.2017;

-матеріалів усіх комплексних, зустрічних та тематичних перевірок (акти, довідки, додатки до них, таблиці, схеми, переписка, матеріали інвентаризації, пояснення, актів перевірок місцезнаходження, тощо), за період з 27.11.2015 по 01.01.2017.

Організацію виконання ухвали покласти на старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Черкаській області капітана податкової міліції Рибкіна Єгора Віталійовича, який може доручити її виконання співробітникам ОУ ГУ ДФС у Черкаській області або іншим уповноваженим на те особам за дорученням слідчого.

Ухвала діє протягом місяця з дня її винесення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Мельник І.О.

Дата ухвалення рішення24.02.2017
Оприлюднено26.02.2017
Номер документу64939765
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, та додані до клопотання матеріали

Судовий реєстр по справі —712/2212/17

Ухвала від 24.02.2017

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Мельник І. О.

Ухвала від 24.02.2017

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Мельник І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні