Ухвала
від 24.02.2017 по справі 607/2436/17
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24.02.2017 Справа №607/2436/17

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Грицай К.М., при секретарі судового засідання Григорусь О.М., за участю слідчого СВ ТВП ГУНП в Тернопільській області Серединської М.В., розглянувши у судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі клопотання слідчого СВ ТВП ГУНП в Тернопільській області Серединської М.В., погодженого прокурором Тернопільської місцевої прокуратури Патра М.Я. про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

До слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області з клопотанням про надання тимчасового доступу до речей та документів в рамках кримінального провадження №12017210010000463 від 12 лютого 2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 КК України, звернувся слідчий СВ ТВП ГУНП в Тернопільській області Серединська М.В., погоджено прокурором Тернопільської місцевої прокуратури Патра М.Я.

Слідчий СВ ТВП ГУНП в Тернопільській області Серединська М.В. в судовому засіданні клопотання підтримала та просила задовольнити з підстав, викладених у ньому. На підставі ч.2 ст.163 КПК України просить розглянути дане клопотання в найкоротший термін та без участі представника Повного товариства ЕВ.РО.ФІНАНСИ ЛТД І КОМПАНІЯ .

Заслухавши доводи слідчого, вивчивши клопотання та надані до нього матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

У провадженні СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області перебуває кримінальне провадження, внесене до ЄРДР за №12017210010000463 від 12 лютого 2017 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.185 КК України.

В період з 00:30 год. по 06:00 год. 12.02.2017 року невідома особа шляхом вільного доступу викрала велосипед марки "Gary fisher tarpon" червоного кольору, який знаходився у коридору загального користування будинку №22, що по вул. Карпенка в м. Тернополі, чим спричинила потерпілій ОСОБА_3 матеріальної шкоди на суму 7000 грн.

Під час додаткового допиту потерпіла ОСОБА_3 повідомила, що 22.02.2017 року близько 16 год. ОСОБА_3 проходила центром міста Тернополя, у власних потребах та зайшла у ломбард Ев.Ро.Финанс , що по вул. Митрополита Шептицького, 26 в м. Тернополі, і перебуваючи у вказаному ломбарді на торговій вітрині виявила свій велосипед марки Gary fisher tarpon червоного кольору, який був у неї викрадений.

Як зазначає слідчий, у зв'язку із вище вказаними, та враховуючи, що предмет вчинення кримінального правопорушення на даний час перебуває у відділенні №26 Повного товариства ЕВ.РО.ФІНАНСИ ЛТД І КОМПАНІЯ код ЄДРПОУ 40662498, що за адресою м. Тернопіль, вул. Шептицького, 2, приміщення 1, виникла необхідність у проведенні до нього тимчасового доступу. Відповідно до ч.1 ст.98 КПК України - речовими доказами є матеріальні об'єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об'єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом.

Відповідно до п.п. 1, 2 ч.5, ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п'ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Окрім цього, слідчий суддя відповідно до ч.7 ст.163 КПК України, в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Згідно ч.2 ст.9 КПК України прокурор, керівник органу досудового розслідування, слідчий зобов'язаний всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження.

Беручи до уваги вищевикладене, та те, що велосипед марки Gary fisher tarpon червоного кольору, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та з метою проведення його огляду та встановлення його вартості на момент вчинення кримінального правопорушення, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 9, 159, 160, 162, 163, 164, 309 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання слідчого СВ ТВП ГУНП в Тернопільській області Серединської М.В., погодженого прокурором Тернопільської місцевої прокуратури Патра М.Я. про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області Серединській М.В. та оперуповноваженому Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області Палюху П.Я. на тимчасовий доступу до велосипеда марки Gary fisher tarpon червоного кольору, що знаходиться у відділенні №26 Повного товариства ЕВ.РО.ФІНАНСИ ЛТД І КОМПАНІЯ код ЄДРПОУ 40662498, що за адресою м. Тернопіль, вул. Шептицького, 2, приміщення 1, та перебуває у володінні Повного товариства ЕВ.РО.ФІНАНСИ ЛТД І КОМПАНІЯ , що знаходиться за адресою Чернігівська обл., Козелецький район, м. Остер, вул. Б. Хмельницького, 41, з можливістю подальшого його вилучення.

Строк дії ухвали встановити протягом місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням Кримінального процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення вказаних речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області К. М. Грицай

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення24.02.2017
Оприлюднено01.03.2017
Номер документу64946708
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —607/2436/17

Ухвала від 24.02.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Ухвала від 24.02.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні