Постанова
від 17.05.2007 по справі 05/2297а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

05/2297а

                          ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ                                 

                                                  

                                            ПОСТАНОВА            

                                        ІМЕНЕМ    УКРАЇНИ

                                                     Справа №  05/2297а

"17" травня 2007 р.,   12 год.  00 хв.                                                     м. Черкаси

Господарський суд Черкаської області в складі : головуючого -  судді Швидкого В.А., при секретарі Ятіній І.О., за участю представників:

від позивача :  Ігнатенко С.М.  –за довіреністю;

від відповідача:  не з'явився;

3-я особа: не з'явився;

розглянувши у  судовому засіданні справу за позовом  Державної податкової  інспекції у м. Черкаси

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Автолюкс - Черкаси"  

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на боці позивача: Виконком Черкаської міської ради

про припинення юридичної особи,

                                            ВСТАНОВИВ :

Державна податкова  інспекція у м. Черкаси  (далі-позивач) заявила позов до Товариства з обмеженою відповідальністю "Автолюкс - Черкаси"  (далі-відповідач) про припинення відповідача як юридичної особи з підстав неподання ним позивачу протягом року податкових декларацій та документів фінансової звітності.

          Позивач просить  припинити юридичну особу -  відповідача, з посиланням на п.2 ст.38 Закону України “Про  державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” з підстав неподання ним протягом року органам державної податкової  служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

          Відповідач та третя особа, будучи належним чином повідомлені про час і місце розгляду справи, своїх   представників в судове засідання не направили, про причини їх не"зявлення в судове засідання суду не повідомлено. Відповідач  відзиву на позов суду не надав.

Суд вважає  можливим розглянути справу за відсутністю представника відповідача  та третьої особи за наявними у ній матеріалам.

Дослідивши матеріали справи, вислухавши пояснення представника позивача суд вважає, що  позов підлягає до задоволення.

          Відповідач зареєстрований як суб'єкт підприємницької діяльності і взятий на облік як платник податку у ДПІ м. Черкаси з 19 березня 2004 року, що підтверджується довідкою позивача від 02 березня 2007 року № 395/29-034.  Відповідно довідки позивача № 5201/15-130 від 06 березня 2007 року,  відповідач останній раз звітувався за 2005 рік. Заборгованості перед  бюджетом не має.

          Отже, відповідач не виконав свої обов'язки платника податків і зборів, встановлені ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування”, щодо подання податкових декларацій та документів бухгалтерської звітності.

          Неподання відповідачем протягом року до органів державної податкової служби, передбачених чинним законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності згідно  з п. 33 Положення про державну реєстрацію суб'єктів підприємницької діяльності, затвердженого  постановою Кабінету Міністрів України від 25 травня 1998 року № 740, є  підставою для скасування державної  реєстрації  відповідача.

          Органи державної податкової служби в установленому  законом порядку мають  право звертатися у передбачених законом випадках до суду із заявою про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності  (ст. 11 п. 17 Закону України “Про  державну податкову службу в Україні)”.

          Після 01 липня 2004 року із введенням в дію Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” від 15 травня 2003 року № 755-1У, введений в дію з 01 липня 2004 року (далі - Закону України № 755), неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону є підставою для  постановлення судового рішення, щодо  припинення юридичної або підприємницької діяльності фізичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи (стаття 38 Закону України  № 755). Відповідно до Прикінцевих Положень Закону України № 755 закони, нормативно-правові акти, прийняті до набрання чинності цим Законом, діють в частині, що не  суперечить цьому Закону.

          Відповідно до ст. 89 КАС України з відповідача на користь держави підлягає стягненню судовий збір у розмірі 3,40 грн.

                                        Керуючись ст. ст. 160,162,163 КАС України, суд –

                                                  ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

          Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю "Автолюкс- Черкаси", м. Черкаси, вул. Сєдова, 15, кв. 2, код 32881787.

Стягнути з  Товариства з обмеженою відповідальністю "Автолюкс- Черкаси", м. Черкаси, вул. Сєдова, 15, кв. 2, код 32881787 в доход бюджету на рахунок № 31117095700002, банк –УДК в Черкаській області, МФО –854018, код бюджетної класифікації –22090200, символ звітності банку –095, отримувач ВДК в м. Черкаси через ДПІ у м. Черкаси –3 грн. 40 коп.  судового збору.

Постанова може бути оскаржена до Київського  апеляційного адміністративного  суду в порядку та строки встановлені відповідно до ст. 186 КАС України.

СУДДЯ                                                                                 В.А. ШВИДКИЙ

Дата ухвалення рішення17.05.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу649768
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —05/2297а

Постанова від 17.05.2007

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Швидкий В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні