Ухвала
від 24.02.2017 по справі 757/10729/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/10729/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 лютого 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Карабань В.М., при секретарі Войтюк О.С., за участю сторони кримінального провадження слідчого Романчука М.І., розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС слідчого відділу ГУ СБ України у м. Києві та Київській області майора юстиції Романчука М.І. про тимчасовий доступ до документів та їх вилучення, -

В С Т А Н О В И В :

23.02.2017 року в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва Карабаня В.М. надійшло клопотання старшого слідчого в ОВС СВ ГУ СБ України в м. Києві та Київській обл. Романчука М.І., погоджене прокурором, який здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, прокуратури м. Києва Процишеним В.О., про тимчасовий доступ до оригіналів документів, які містять охоронювану законом таємницю та перебувають у володінні ТОВ ІА 112.ЮЕЙ (код ЄДРПОУ 38993370), а саме до оригіналів первинної фінансово-господарської документації (договори купівлі-продажу, поставки, виконання робіт, надання послуг, додаткових угод до договорів, специфікацій, актів приймання виконаних робіт (наданих послуг), податкових, видаткових накладних, платіжних доручень, банківських виписок щодо руху грошових коштів по розрахунковим рахункам ТОВ ІА 112.ЮЕЙ (код ЄДРПОУ 38993370) щодо оплати товарів, робіт, послуг поставлених (наданих) ТОВ СПЕЦБАЙТ (код ЄДРПОУ 38050241), а також до технічних завдань (в тому числі часткових) щодо програмного забезпечення Стахановець або ОКО , звітів про проведення випробувань даного програмного забезпечення, протоколів його випробування; описів розробки вказаного програмного забезпечення, програм та методик випробувань програмного забезпечення, які перебувають у володінні ТОВ ІА 112.ЮЕЙ (код ЄДРПОУ 38993370), в тому числі до первинних бухгалтерських документів, які містять відомості про господарські операції ТОВ ІА 112.ЮЕЙ (код ЄДРПОУ 38993370) з ТОВ СПЕЦБАЙТ (код ЄДРПОУ 38050241), здійснених в період з 01.01.2014 по 16.02.2017, та підтверджують їх, а також до персональних комп'ютерів (ЕВМ), на яких міститься програмне забезпечення Стахановець або ОКО , з можливістю їх вилучення (здійснення виїмки).

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що слідчий відділ ГУ СБ України у м. Києві та Київській обл. здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за №12016100050001689 від 16.02.2016, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень - злочинів, передбачених ч. 2 ст. 210, ч. 1 ст. 361-1, ч.1 ст. 359 КК України, тобто за фактом нецільового використання бюджетних коштів службовою особою без встановлених бюджетних призначень на відповідний рік, вчинене за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах, а також за фактом збуту шкідливих програмних засобів, призначених для несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерів та комп'ютерних мереж, а також за фактом незаконного збуту технічних засобів негласного отримання інформації.

Слідчий у клопотанні зазначає, що враховуючи можливість використання як доказів відомостей, що містяться в зазначених документах, та неможливість іншими способами довести вищезазначені обставини, а також у зв'язку з необхідністю вилучення оригіналів даних документів для досягнення мети отримання доступу до них, у кримінальному провадженні необхідно отримати тимчасовий доступ до зазначених документів.

Враховуючи те, що існує реальна загроза зміни або знищення вказаних документів, з метою ускладнення досудового слідства та ухилення від відповідальності винних осіб, слідчий суддя на підставі ст. 172 ч. 2 КПК України визнав за можливе проводити розгляд клопотання без повідомлення та участі володільця документів.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, вивчивши клопотання та докази, якими обґрунтовано клопотання, дійшов до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання про тимчасовий доступ до документів та їх вилучення, виходячи з наступного.

Згідно ст. 163 ч. 5 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Враховуючи, що первинна фінансово-господарська документація, податкові, видаткові накладні, платіжні доручення, банківські виписки щодо руху грошових коштів по розрахунковим рахункам ТОВ ІА 112.ЮЕЙ (код ЄДРПОУ 38993370) щодо оплати товарів, робіт, послуг поставлених (наданих) ТОВ СПЕЦБАЙТ (код ЄДРПОУ 38050241), а також технічні завдання (в тому числі часткові) щодо програмного забезпечення Стахановець або ОКО , звіти про проведення випробувань даного програмного забезпечення, протоколи його випробування; описи розробки вказаного програмного забезпечення, програми та методики випробувань програмного забезпечення, які перебувають у володінні ТОВ ІА 112.ЮЕЙ (код ЄДРПОУ 38993370), самі по собі та в сукупності з іншими речами і документами мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні і можуть бути використані як докази, а також враховуючи неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, слідчий суддя дійшов до висновку про наявність передбачених ч. 5 та ч.6 ст. 163 КПК України підстав для надання тимчасового доступу до зазначених документів та їх вилучення.

Керуючись ст.ст. 159, 161-164, 243 КПК України слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в ОВС СВ ГУ СБ України в м. Києві та Київській обл. Романчука М.І. про тимчасовий доступ до документів та їх вилучення - задовольнити частково.

Надати старшому слідчому в ОВС СВ ГУ СБ України в м. Києві та Київській обл. Романчуку М.І. слідчим, які входять до складу слідчої групи у даному кримінальному провадженні: Шевченку А.В., Швиденку Д.О., Баценку І.С., Пономаренко Г.О., а також, на підставі відповідного доручення слідчого, наданого в порядку ст. 40 КПК України, старшому оперуповноваженому на ОВО Департаменту контр розвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБ України Михайлову О.В., тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні ТОВ ІА 112.ЮЕЙ (код ЄДРПОУ 38993370), а саме: до первинної фінансово-господарської документації (договори купівлі-продажу, поставки, виконання робіт, надання послуг, додаткових угод до договорів, специфікацій, актів приймання виконаних робіт (наданих послуг), податкових, видаткових накладних, платіжних доручень, банківських виписок щодо руху грошових коштів по розрахунковим рахункам ТОВ ІА 112.ЮЕЙ (код ЄДРПОУ 38993370) щодо оплати товарів, робіт, послуг поставлених (наданих) ТОВ СПЕЦБАЙТ (код ЄДРПОУ 38050241), а також до технічних завдань (в тому числі часткових) щодо програмного забезпечення Стахановець або ОКО , звітів про проведення випробувань даного програмного забезпечення, протоколів його випробування; описів розробки вказаного програмного забезпечення, програм та методик випробувань програмного забезпечення, які перебувають у володінні ТОВ ІА 112.ЮЕЙ (код ЄДРПОУ 38993370), в тому числі до первинних бухгалтерських документів, які містять відомості про господарські операції ТОВ ІА 112.ЮЕЙ (код ЄДРПОУ 38993370) з ТОВ СПЕЦБАЙТ (код ЄДРПОУ 38050241), здійснених в період з 01.01.2014 по 16.02.2017, та підтверджують їх, з можливістю вилучення їх завірених копій (здійснення виїмки).

Визначити строк дії ухвали протягом одного місяця, який обраховується з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя В.М. Карабань

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання № 757/10729/17-к

Примірник № 2 наданий слідчому

Слідчий суддя В.М. Карабань

Дата ухвалення рішення24.02.2017
Оприлюднено01.03.2017
Номер документу64993929
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів та їх вилучення

Судовий реєстр по справі —757/10729/17-к

Ухвала від 24.02.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

Ухвала від 24.02.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні