Постанова
від 24.02.2017 по справі 814/98/17
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Миколаїв

24 лютого 2017 року                                                                                 Справа № 814/98/17

Суддя Миколаївського окружного адміністративного суду Гордієнко Т. О. розглянула у письмовому провадженні адміністративну справу

за позовом УПФУ в Ленінському районі м. Миколаєва, пр. Богоявленський, 55-е, м. Миколаїв, 54018

до Південної академії підвищення кваліфікації кадрів Міністерства промислової політики України, вул. Логовенка, 2, м. Миколаїв, 54055

про стягнення заборгованості в сумі 21966,81 грн.,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом до Південної академії підвищення кваліфікації кадрів Міністерства промислової політики України, про стягнення витрат на фінансування різниці між сумою пенсій, призначених відповідно до Закону України "Про наукову та науково-технічну діяльність" і сумою пенсій, обчислених відповідно до інших законодавчих актів, у розмірі 21966,81 грн. за березень-грудень 2016 року.

Позов обґрунтовано тим, що відповідач всупереч вимогам чинного законодавства не відшкодував позивачу витрати на фінансування різниці між сумою пенсій, призначених відповідно до Закону України "Про наукову та науково-технічну діяльність" і сумою пенсій, обчислених відповідно до інших законодавчих актів.

Позивач у судове засідання не з'явився, просив розглядати справу в порядку письмового провадження.

Відповідач у судове засідання не з'явився. Ухвала суду від 16.01.2017 р. і повістка від 08.02.2017 р., які були надіслані на адресу відповідача, повернулись без вручення адресату. Відповідно до ст. 33 КАС України вважається, що судове повідомлення вручене належним чином, якщо воно надіслано за адресою місцезнаходження, що зазначено в Єдиному державному реєстрі.

З врахуванням положень частин 4, 6 статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України справа вирішується на підставі наявних у ній доказів у письмовому провадженні.

Суд дослідив матеріали і обставини справи та встановив наступне.

Південна академія підвищення кваліфікації кадрів Міністерства промислової політики України зареєстрована як юридична особа виконавчим комітетом Миколаївської міської ради та є страхувальником і платником внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України.

Відповідно до ст. 24 Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність" від 26.11.2015 р. N 848-VIII держава встановлює для наукових (науково-педагогічних) працівників, які мають необхідний стаж наукової роботи, пенсії на рівні, що забезпечує престижність наукової праці. Пенсія науковому (науково-педагогічному) працівнику призначається за наявності страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за віком Перелік посад наукових (науково-педагогічних) працівників установ, організацій, підприємств, вищих навчальних закладів, перебування на яких дає право на призначення пенсії та виплату грошової допомоги у разі виходу на пенсію відповідно до цієї статті, затверджується Кабінетом Міністрів України.

Відповідно до п.п. 5, 6 Порядку фінансування різниці між сумою пенсії, призначеної науковим (науково-педагогічним) працівникам державних небюджетних підприємств, установ, організацій та вищих навчальних закладів III - IV рівнів акредитації згідно із Законом України "Про наукову і науково-технічну діяльність", та сумою пенсії, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів, на яку мають право зазначені особи, затвердженого постановою КМУ від 24.03.2004 р. за № 372, розмір витрат на фінансування різниці у розмірі пенсії за рахунок коштів державних небюджетних підприємств, установ, організацій та вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації визначається у розрахунку на рік органами Пенсійного фонду до 20 січня поточного року та протягом 10 днів з дня призначення пенсії відповідно до Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність", про що відповідному підприємству, установі, організації або закладу відразу надсилається повідомлення.

Зазначені підприємства, установи, організації та заклади самостійно визначають суму, що підлягає до сплати у розрахунку на місяць, та щомісяця до 25 числа перераховують органу Пенсійного фонду за своїм місцезнаходженням відповідні кошти для фінансування різниці у розмірі пенсії, призначеної у минулому та поточному роках.

У разі зміни розміру пенсії або виникнення обставин, які впливають на фінансування різниці у розмірі пенсії (смерть пенсіонера, зміна місця проживання тощо), органи Пенсійного фонду повідомляють про це відповідні підприємства, установи, організації та заклади у місячний строк з дня виникнення таких обставин.

Колишнім працівникам відповідача були призначені пенсії відповідно до Закону України "Про наукову та науково-технічну діяльність". На юридичну адресу відповідача управлінням Пенсійного фонду України у Ленінському районі були направлені повідомлення про суми витрат на фінансування різниці між сумою пенсій, призначених відповідно до Закону України "Про наукову та науково-технічну діяльність" і сумою пенсій, обчислених відповідно до інших законодавчих актів за березень-грудень 2016 р. у сумі 22156,81 грн. Відповідачем сплачено лише 190,00 грн.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідач вимоги вищевказаних законодавчих актів не виконував і своєчасно не перераховував до Пенсійного фонду України заборгованість по сплаті суми відшкодування витрат на виплату частки наукових пенсій, внаслідок чого у нього утворився борг у сумі 21966,81 грн., що підтверджується наданими позивачем розрахунком та карткою особового рахунку по відшкодуванню фактичних витрат на виплату пенсій науковим працівникам державного небюджетного підприємства.

Відповідно до ст. 11 КАС України розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюється на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Відповідач своїм правом не скористався, станом на день розгляду справи доказів погашення боргу не подав.

За таких обставин позовні вимоги обґрунтовані, підтверджуються матеріалами справи та підлягають задоволенню.

Судові витрати по справі відсутні.

Керуючись ст. ст. 11, 158-163, 167, 254 КАС України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

1. Позов задовольнити.          

2. Стягнути з Південної академії підвищення кваліфікації кадрів Міністерства промислової політики України (вул. Логовенка, 2, м. Миколаїв, 54008, ідентифікаційний код 13855594) на користь управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Миколаєва витрати на фінансування різниці між сумою пенсій, призначених відповідно до Закону України "Про наукову та науково-технічну діяльність" і сумою пенсій, обчислених відповідно до інших законодавчих актів, у розмірі 21966,81 грн. за березень-грудень 2016 року в сумі 21966,81 грн. (двадцять одна тисяча дев'ятсот шістдесят шість гривень 81 коп.).

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі до Одеського апеляційного адміністративного суду через Миколаївський окружний адміністративний суд апеляційної скарги протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого ст.186 КАС України, якщо таку скаргу не було подано.

Суддя                                                                       Т.О. Гордієнко

СудМиколаївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.02.2017
Оприлюднено03.03.2017
Номер документу65006940
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —814/98/17

Ухвала від 03.08.2017

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Гордієнко Т. О.

Ухвала від 28.07.2017

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Гордієнко Т. О.

Ухвала від 23.06.2017

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Гордієнко Т. О.

Ухвала від 19.06.2017

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Гордієнко Т. О.

Постанова від 24.02.2017

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Гордієнко Т. О.

Ухвала від 16.01.2017

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Гордієнко Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні