Постанова
від 26.10.2009 по справі 2а-5813/09/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

u

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, те л. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 жовтня 2009 р. Справа № 2-а-5813/09/2170

Херсонський окружний адміністративний суд у скла ді:

головуючого судді - Бездра бка О.І.,

при секретарі - Кусик Г.С.,

за участю представника поз ивача -Мкртчян Л.С.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом дер жавної податкової інспекції у м. Херсоні до приватного пі дприємства "Промтехаспектпр о припинення юридичної особи ,

встановив:

Державна податкова інсп екція у м. Херсоні звернулась до суду з позовом до приватно го підприємства " Промтехасп ект " про припинення юридично ї особи.

Відповідач письмових запе речень на позов не надав, в суд ове засідання не прибув, про п ричини неявки суд не повідом ив. Суд вважає за можливе розг лядати справу без участі пре дставника відповідача на пі дставі наявних доказів у спр аві.

Представник позивача у суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав, просив суд прип инити юридичну особу приватн е підприємство " Промтехаспе кт " та направити копію поста нови державному реєстратору . Пояснив, що відповідно до ви тягу єдиного державного реєс тру юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців щодо ПП " Промтехаспект " внесено запи с про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезн аходженням. Податковий борг відсутній. Це є підставою для припинення юридичної особи.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, суд дійшо в висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню з на ступних підстав.

Приватне підприємство " Про мтехаспект " зареєстроване я к суб' єкт підприємницької д іяльності Херсонським міськ им виконавчим комітетом 01 жов тня 2008 р. Місцезнаходження : ву л.. Михайловича, 18-А, м. Херсон, 73000.

Як платник податку відпові дач знаходиться на обліку в д ержавній податковій інспекц ії у м. Херсоні. Відповідно дов ідки з Єдиного державного ре єстру юридичних та фізичних осіб - підприємців, наданої Д ПІ, відповідач відсутній за м ісцезнаходженням та фактичн е місцезнаходження юридично ї особи за вказаною у свідоцт ві про державну реєстрацію ю ридичної особи адресою не вс тановлено.

Згідно ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юр идичних осіб та фізичних осі б - підприємців” підставою д ля постановлення судового рі шення про припинення юридичн ої особи є наявність в Єдином у державному реєстрі запису про відсутність юридичної ос оби за вказаним її місцезнах одженням.

Оскільки в Єдиному державн ому реєстрі є запис про відсу тність юридичної особи за вк азаним її місцезнаходженням , суд погоджується з вимогами позивача про припинення юри дичної особи приватного під приємства " Промтехаспект ".

Керуючись ст. ст. 8, 9, 12, 19, 71, 158-163, 167 К АС України, ст. 38 Закону Україн и “Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців”,

постановив :

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - П риватне підприємство"Промте хаспект" (код ЄДРПО 36130267).

Постанову направити держа вному реєстратору.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Одеського апеляційного адм іністративного суду через су д першої інстанції шляхом по дачі в 10-денний строк з дня її п роголошення, а в разі складен ня постанови у повному обсяз і відповідно до ст.160 КАС Украї ни - з дня складення в повному обсязі заяви про апеляційне оскарження і подання після ц ього протягом 20 днів апеляцій ної скарги, з подачею її копій відповідно до кількості осі б, які беруть участь у справі.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ків подання заяви про апеляц ійне оскарження та апеляційн ої скарги, якщо вони не були по дані у встановлені строки. У р азі подання апеляційної скар ги постанова, якщо її не скасо вано, набирає законної сили п ісля закінчення апеляційног о розгляду справи.

Повний текст постанови ви готовлений і підписаний 28.10.2009 р .

Суддя Бездрабко О.І.

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.10.2009
Оприлюднено18.12.2010
Номер документу6502602
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5813/09/2170

Постанова від 26.10.2009

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Бездрабко Олег Іванович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні