Ухвала
від 13.02.2017 по справі 201/2350/17
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 201/2350/17

Провадження № 1-кс/201/1840/2017

УХВАЛА

13 лютого 2017 року м. Дніпро

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська Антонюк О.А., розглянувши клопотання заступника начальника СВ ФР ДПІ у Жовтневому районі м. Дніпропетровська ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_1, погодженого з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до речей та документів, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором, про дозвіл здійснення тимчасового доступу до речей та документів.

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий посилався на те, що у провадженні СВ ФР ДПІ у Жовтневому районі ГУ ДФС у Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження №32016040650000024 від 25.05.2016 року за фактом вчинення кримінального правопорушення за ознаками ч.1 ст. 205 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що невстановлені особи, маючи умисел на фіктивне підприємництво з метою прикриття незаконної діяльності, здійснили створення (реєстрацію) суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) ТОВ Агроквін (код ЄДРПОУ 39484677), ТОВ Агрозембудсервіс (код ЄДРПОУ 39301646) та інших підприємств.

Також, досудовим розслідуванням встановлено, що до реєстрації підприємств ТОВ Агроквін (код ЄДРПОУ 39484677),ТОВ Агрозембудсервіс (код ЄДРПОУ 39301646), мали відношення невстановлені слідством особи, які без дійсного наміру здійснювати діяльність, пов'язану з виробництвом та продажем товарно-матеріальних цінностей, виконанням робіт та наданням послуг, використовуючи реквізити та банківські рахунки підприємств з ознаками фіктивності, в тому числі ТОВ Агроквін (код ЄДРПОУ 39484677), ТОВ Агрозембудсервіс (код ЄДРПОУ 39301646) документально оформляли неіснуючі операції з постачання товарно-матеріальних цінностей, робіт і послуг після чого, дані документи використовувалися різними суб'єктами господарської діяльності для відображення в бухгалтерському та податковому обліку, з метою незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість, що призвело до ухилення від сплати податків підприємств реального сектору економіки.

Проведеними заходами у рамках кримінального провадження встановлено, що до групи вищевказаних підприємств також відносяться підприємство ТОВ Агротех-Плюс (код ЄДРПОУ 38112763).

В ході подальшого розслідування кримінального провадження з метою встановлення всіх обставин діяльності групи підприємств встановлено, що директор та засновник ТОВ Агротех-Плюс (код ЄДРПОУ 38112763) ОСОБА_3, 01.11.1987р.н., не має ніякого відношення до реєстрації та фінансово-господарської підприємства ТОВ Агротех-Плюс (код ЄДРПОУ 38112763), а також ніколи не виконував адміністративно-господарські та організаційно-розпорядчі функції, не здійснював ведення бухгалтерського обліку та складання звітності на ТОВ Агротех-Плюс (код ЄДРПОУ 38112763), а лише здійснив реєстрацію вищевказаного підприємства та відкриття розрахункових рахунків у банківських установах за грошову винагороду. Також встановлено, що на даний ОСОБА_3, 01.11.1987р.н., відбуває покарання у Дніпропетровській установі виконання покарань №4 за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 185, ч.3 ст. 185 КК України.

Для встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, першочергове значення мають реєстраційні документи ТОВ Агротех-Плюс (код ЄДРПОУ 38112763): установчі угоди, статут зі змінами та доповненнями, заяви, протоколи зборів засновників, свідоцтво про держреєстрацію в якості суб'єкта підприємницької діяльності - юридичної особи, про перереєстрацію, та інші наявні документи, для встановлення кола осіб, що уповноважені на виконання адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій на підприємстві, і є важливим і ключовим доказом у зазначеному кримінальному провадженні, що допоможе встановити об'єктивну істину по справі, визначити суб'єкта та суб'єктивну сторону кримінального правопорушення.

Вказані докази є можливим отримати та долучити до матеріалів кримінального провадження лише отримавши дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, що містять охоронювану законом таємницю, та проведенні їх вилучення (виїмки) в реєстраційній установі.

В ході досудового слідства по вказаному кримінальному провадженню встановлено, що ТОВ Агротех-Плюс (код ЄДРПОУ 38112763) було зареєстроване як суб'єкт підприємницької діяльності за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Інженерна, буд. 2-б, - про що свідчить витяг з АІС Податковий Блок державного рівня.

Таким чином, документи ТОВ Агротех-Плюс (код ЄДРПОУ 38112763), які перебувають у володінні державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Управління у сфері державної реєстрації Департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, дають можливість для досудового розслідування у даному кримінальному провадженні встановити хто саме був уповноважений здійснювати фінансово-господарську діяльність даного підприємства, чим це було визначено, а також підтвердити чи спростувати факти відношення певних осіб до діяльності вказаного підприємства, що можливо встановити в ході проведення почеркознавчої експертизи, а для цього необхідні саме оригінали документів.

На підставі викладеного, слідчий просив суд надати тимчасовий доступ до реєстраційної справи ТОВ Агротех-Плюс (код ЄДРПОУ 38112763) та її вилучення (виїмку): установчі угоди, статут зі змінами та доповненнями, заяви, протоколи зборів засновників, свідоцтво про держреєстрацію в якості суб'єкта підприємницької діяльності - юридичної особи, про перереєстрацію, та інші наявні документи, що знаходяться в приміщенні державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Управління у сфері державної реєстрації Департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради за адресою: м. Дніпро, вул. Старокозацька, 58 (м. Дніпропетровськ, вул. Комсомольська, 58).

Особа у володінні якої перебувають зазначені у клопотанні речі та документи у судове засідання не викликалась на підставі ч. 2 ст.163 КПК України, у зв'язку з наявністю загрози зміни або знищення речей чи документів.

Дослідивши матеріали клопотання по даному кримінальному провадженню № 32016040650000024, вважаю клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки, враховуючи потреби досудового розслідування, дані, викладені у матеріалах кримінального провадження, дають підстави для висновку, що речі та документи про надання тимчасового доступу до яких ставиться питання у клопотанні слідчого мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, у зв'язку з чим застосування такого заходу забезпечення кримінального провадження є необхідним.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст. ст. 110, 163- 166, 309, 369- 372 та 395 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Дозволити заступнику начальнику СВ ФР ДПІ у Жовтневому районі м. Дніпропетровська ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_1, прокурору відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_2 тимчасовий доступ до реєстраційної справи ТОВ Агротех-Плюс (код ЄДРПОУ 38112763) та її вилучення (виїмку): установчі угоди, статут зі змінами та доповненнями, заяви, протоколи зборів засновників, свідоцтво про держреєстрацію в якості суб'єкта підприємницької діяльності - юридичної особи, про перереєстрацію, та інші наявні документи, що знаходяться в приміщенні державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Управління у сфері державної реєстрації Департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради за адресою: м. Дніпро, вул. Старокозацька, 58 (м. Дніпропетровськ, вул. Комсомольська, 58).

Доручити проведення тимчасового доступу до речей та документів слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні № 32016040650000024.

Строк дії цієї ухвали 30 діб з дня її оголошення. У разі невиконання ухвали слідчий суддя, суд в порядку ст.166 КПК України має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: О.А. Антонюк

Дата ухвалення рішення13.02.2017
Оприлюднено03.03.2017
Номер документу65030308
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —201/2350/17

Ухвала від 13.02.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Антонюк О. А.

Ухвала від 13.02.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Антонюк О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні