Ухвала
від 27.02.2017 по справі 522/3598/17
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа №522/3598/17

Провадження №6/522/176/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 лютого 2017 року Приморський районний суд м. Одеси у складі:

Головуючої судді Кравчук Т.С.

при секретарі Антонецькому С.Л.

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Приморського відділу державної виконавчої служби м.Одеса Головного територіального управління юстиції в Одеській області про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України керівника Товариства з обмеженою відповідальністю Калінбудінвест ОСОБА_1,

ВСТАНОВИВ:

Приморський відділ державної виконавчої служби м.Одеса Головного територіального управління юстиції в Одеській області звернувся до суду з поданням про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України керівника Товариства з обмеженою відповідальністю Калінбудінвест ОСОБА_1, в якому пояснив суду, що на примусовому виконанні в Приморському відділі державної виконавчої служби м.Одеса Головного територіального управління юстиції в Одеській області перебуває виконавче провадження №5036526 про сплату боргу №Ю-2894-25 від 10.02.2016 року,що видав ДПІ у Приморському районі м.Одеси про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю Калінбудінвест на користь ДПІ у Приморському районі м.Одеси грошову суму в розмірі 58 245,31 гривень.

За вказаним виконавчим документом боржником є - Товариство з обмеженою відповідальністю Калінбудінвест , ЄДРПОУ 38110022, адреса: АДРЕСА_1.

05 травня 2016 року державним виконавцем Приморського відділу державної виконавчої служби м.Одеса на підставі ст.ст.17, 19, 20, 25 Закону України Про виконавче провадження винесено постанову про відкриття виконавчого провадження. Копію постанови про відкриття провадження направлено сторонам виконавчого провадження.

Також державним виконавцем направлено запити до реєструючи установ стосовно виявлення майна боржника, грошових коштів на його рахунках.

Рішення боржником не виконано, будь-яких дій, спрямованих на його виконання не здійснено, що суперечить вимогам ч.5 ст.19 Закону України Про виконавче провадження .

Під час виконання рішення суду, виконавцем встановлено, що згідно інформації, наданої на запити, майно, належне боржнику на праві власності відсутнє.

Відповідно до довідки з Державної податкової служби України про номери рахунків, відкритих у банках та інших фінансових установах, боржник має відкриті рахунки, але грошові кошти відсутні.

Відповідно до акту державного виконавця боржник за вказаною адресою не знаходиться.

Згідно довідки Державної інспекції сільського господарства в Одеській області за ТОВ Калінбудінвест техніка не значиться.

Відповідно до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців керівником ТОВ Калінбудінвест є ОСОБА_1.

Згідно відповіді Головного управління статистики в Одеській області та довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, керівником ТОВ Калінбудінвест є ОСОБА_1.

Згідно довідки ОСОБА_2 України в Одеській області, ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2.

Відповідно до довідки Головного центру обробки спеціальної інформації державної прикордонної служби України, ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, неодноразово перетинав державний кордон України на протязі 2014-2016 року.

Виконавцем на адресу ТОВ Калінбудінвест та керівника ТОВ Калінбудінвест ОСОБА_1 надсилалися виклики щодо явки до виконавчої служби для надання пояснень щодо причин невиконання рішення суду, однак останній не з'являється, про причини неявки не повідомляє.

Враховуючи значний термін невиконання боржником зобов'язань та законних вимог, державний виконавець вважає, що боржник ухиляється від виконання рішення суду.

Суд, вивчивши матеріали справи, враховуючи значний термін невиконання боржником зобов'язань та законних вимог, є достатні підстави вважати, що боржник ухиляється від виконання рішення суду, вважає можливим заяву Приморського відділу державної виконавчої служби м.Одеса Головного територіального управління юстиції в Одеській області про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України керівника Товариства з обмеженою відповідальністю Калінбудінвест ОСОБА_1 - задовольнити, у зв'язку з неможливістю виконання виконавчого провадження №51036526 з примусового виконання вимоги про сплату боргу №Ю-2894-25 від 10.02.2016 року, що видав ДПІ у Приморському районі м.Одеси, про стягнення с ТОВ Калінбудінвест на користь ДПІ у Приморському районі м.Одеси грошову суму у розмірі 58 245,31 гривень.

Згідно ст.11 Закону України Про виконавче провадження державний виконавець зобов'язаний вживати заходів примусового виконання рішень, встановлених цим Законом, неупереджено, своєчасно, повно вчиняти виконавчі дії, здійснювати необхідні заходи щодо своєчасного і повного виконання рішення.

Зокрема, п.18 ч.3 ст.11 Закону України Про виконавче провадження передбачено право державного виконавця звертатись до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника - фізичної особи чи керівника боржника - юридичної особи за межі України до виконання зобов'язань, покладених на нього рішенням.

Відповідно до статті 6 Закону України Про порядок виїзду з України та в'їзд в Україну громадян України громадянинові України може бути тимчасово відмовлено у видачі паспорта або громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон, зокрема, у випадках, якщо діють неврегульовані аліментні, договірні чи інші невиконані зобов'язання - до виконання зобов'язань або розв'язання спору за погодженням сторін у передбачених законом випадках, або забезпечення зобов'язання заставою, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, або він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням, - до виконання зобов'язань.

Зокрема, п.2 ст.6 Закону України Про порядок виїзду з України і в'їзд в Україну громадян України передбачено, що підставою для тимчасового обмеження у праві виїзду громадян України за кордон є дія неврегульованих зобов'язань.

Пунктом 8 ст.19 Закону України „Про Державну прикордонну службу України" передбачено, що на Державну прикордонну службу України покладається також запобігання та недопущення виїзду з України осіб, яким згідно із законодавством тимчасово обмежено у праві виїзду з України.

Керуючись ст.ст.209, 210, 217, 377-1 ЦПК України, ст.ст.11, 33 Закону України Про виконавче провадження , суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Приморського відділу державної виконавчої служби м.Одеса Головного територіального управління юстиції в Одеській області про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України керівника Товариства з обмеженою відповідальністю Калінбудінвест ОСОБА_1 - задовольнити.

Тимчасово обмежити керівнику Товариства з обмеженою відповідальністю Калінбудінвест ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_3, паспорт громадянина України серії КМ 859115, виданий 27.09.2013 року Болградським РС ГУ ДМС Одеської області, зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2, у праві виїзду за межі України до виконання ним своїх зобов'язань за вимогою про сплату боргу №Ю-2894-25 від 10.02.2016 року, що видав ДПІ у Приморському районі м.Одеси.

Виконання ухвали доручити Державній прикордонній службі України.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали.

Суддя: 27.02.2017

Дата ухвалення рішення27.02.2017
Оприлюднено06.03.2017
Номер документу65052077
СудочинствоЦивільне
Сутьтимчасове обмеження у праві виїзду за межі України керівника Товариства з обмеженою відповідальністю Калінбудінвест ОСОБА_1

Судовий реєстр по справі —522/3598/17

Ухвала від 25.05.2017

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Вадовська Л. М.

Ухвала від 25.05.2017

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Вадовська Л. М.

Ухвала від 06.04.2017

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Вадовська Л. М.

Ухвала від 31.03.2017

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Вадовська Л. М.

Ухвала від 27.02.2017

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Кравчук Т. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні