Ухвала
від 28.02.2017 по справі 592/2252/17
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/2252/17

Провадження №2/592/937/17

УХВАЛА

28 лютого 2017 року м.Суми

Суддя Ковпаківського районного суду м. Суми Князєв В.Б., розглянувши клопотання представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ТОВ Глобал - Альянс про стягнення помилково, безпідставно одержаних коштів, -

встановив:

Ухвалою Ковпаківського районного суду м. Суми від 28.02.2017 р. відкрито провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ТОВ Глобал - Альянс про стягнення помилково, безпідставно одержаних коштів та призначено до судового розгляду на 11 год. 00 хв. 10 квітня 2017 року в приміщенні Ковпаківського районного суду м. Сум за адресою: м. Суми, вул. Першотравнева, 12, залі судових засідань №5, з участю сторін.

Представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 разом з позовною заявою подала до суду клопотання про проведення судовомого засідання у режимі відеоконференції, у зв'язку з неможливістю приїзджати у судові засідання, тому просить провести судове засідання в режимі відеоконференції із Рівненським міським судом Рівненської області.

Дослідивши клопотання представника позивача, суд дійшов висновку, що клопотання не підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Згідно ст. 158 - 1 ЦПК України,- суд за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи іншого учасника цивільного процесу може постановити ухвалу про їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в обов'язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за сім днів до дня проведення судового засідання, в якому відбуватиметься така участь. Питання про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції вирішується судом за наявності відповідного клопотання або за власною ініціативою не пізніш як за п'ять днів до дня проведення такого судового засідання. Ухвала суду, прийнята за наслідками вирішення цього питання, оскарженню не підлягає.

Безпосередньо процес організації проведення судового засідання у режимі відеоконференції покладається одночасно на два суди: той, що розглядає відповідну справу, та суд за територіальністю місцезнаходження учасника судового процесу, що обрав такий вид участі у судовому засіданні.

Ковпаківський районний суд м. Суми є найбільшим судом Сумської області, у суді наявні лише три зали судового засідання, які обладнані системою відеоконференції та пристосовані для розгляду кримінальних справ, по яким особи тримаються під вартою. У щоденному режимі зали використовуються для зв'язування з місцями тимчасового утримання осіб, які перебувають під вартою, та виправною колонією.

Отже, суд позбавлений можливості проводити розгляд даної цивільної справи у режимі відеоконференції.

Керуючись ст. 158-1 ЦПК України, суд, -

постановив:

У задоволенні клопотання представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.Б. Князєв

СудКовпаківський районний суд м.Сум
Дата ухвалення рішення28.02.2017
Оприлюднено06.03.2017
Номер документу65053023
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —592/2252/17

Рішення від 10.04.2017

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Князєв В. Б.

Ухвала від 28.02.2017

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Князєв В. Б.

Ухвала від 28.02.2017

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Князєв В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні