Ухвала
від 24.02.2017 по справі 757/11042/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/11042/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 лютого 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Шапутько С. В., за участю секретаря Березовської К. А., слідчого Сирка Д.В., розглянувши у судовому засіданні в м. Києві клопотання старшого слідчого слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Печерському районі Головного управління ДФС у м. Києві старший лейтенант податкової міліції Сирка Д.В. про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В :

На розгляд до слідчого судді надійшло вказане клопотання.

Обґрунтовуючи подане клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що до слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Печерському району Головного управління ДФС у м. Києві надійшов вищезазначений запит по кримінальні справі № 2013928351 від 31.10.2013 згідно якого встановлено, що Генеральною Прокуратурою Республіки Молдова розслідується вказана кримінальна справа за фактом контрабанди в особливо великих розмірах.

В ході розслідування кримінальної справи було встановлено, що в період січня-серпня 2013 року компанія HENDRIX BAIL перевела на рахунки компанії-нерезидента HENDRIX ENTERPRISES AT (відкриті в Reitumu Bank, Латвія, компанія зареєстрована на Багамських островах) близько 1, 8 млн. Євро, 2, 1 млн. швейцарських крон та 1, 3 мільйона доларів США як авансовий платіж за товари косметики та продукти харчування для дітей.

Слідчий зазначає, що зібрані докази у кримінальній справі № 2013928351 вказують на те, що в офісних приміщеннях компаній, які знаходяться на території України, в тому числі ТОВ Філіпс Україна (код ЄДР 33744042), містяться оригінали документів, а саме: договори, угоди, рахунки-фактури, вантажно-митні декларації (експортні та транзитні), банківські та бухгалтерські документи щодо операцій із молдавськими компаніями HENDRIX BAIL та Totul pentru copii (Все для дітей), що підтверджують експорт товару ТОВ Філіпс Україна (код ЄДР 33744042) в адресу молдавських компаній HENDRIX BAIL , Totul pentru copii (Все для дітей) та їх оплату, в продовж 2013-2014 років.

Слідством встановлено, що ТОВ Філіпс Україна (код ЄДР 33744042) зареєстроване за адресою м. Київ, Печерський р-н., вул. Патріса Лумумби, буд. 4/6, корп. В , кв. пов.7 та перебуває на обліку в Офісі великих ДФС.

Під час виконання запиту компетентних органів Республіки Молдови про надання міжнародної правової допомоги у кримінальній справі № 2013928351 від 31.10.2013, з метою збирання доказів по кримінальній справі, виникла необхідність у тимчасовому доступі до завірених належним чином копій документів, шляхом їх вилучення, які свідчать про взаємовідносини ТОВ Філіпс Україна (код ЄДР 33744042) із молдавськими компаніями HENDRIX BAIL та Totul pentru copii (Все для дітей), у продовж 2013-2014 років, а саме до договорів, угод, рахунків-фактур, вантажно-митних декларацій (експортних та транзитних), банківських та бухгалтерських документів, що підтверджують експорт товару ТОВ Філіпс Україна (код ЄДР 33744042) в адресу молдавських компаній HENDRIX BAIL , Totul pentru copii (Все для дітей) та їх оплату.

В судовому засіданні слідчий подане клопотання підтримав, з підстав викладених в ньому, просив задовольнити.

Згідно ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити виїмку).

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується подане клопотання, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, так як слідчим у судовому засіданні доведена необхідність отримання доступу до документів, оскільки вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а відомості, які в них містяться, можуть бути використані як докази, довести ті обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, іншим способом неможливо.

На підставі викладеного і керуючись ст. 107, 110, 159, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання - задовольнити.

Надати старшому слідчому слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Печерському районі Головного управління ДФС у м. Києві Сирку Д.В., тимчасовий доступ до документів, з можливістю вилучення їх копій, які знаходяться у службових осіб ТОВ Філіпс Україна (код ЄДР 33744042) за адресою: м. Київ, Печерський р-н., вул. Патріса Лумумби, буд. 4/6, корп. В , кв. пов.7, які свідчать про фінансово-господарські взаємовідносини ТОВ Філіпс Україна (код ЄДР 33744042) із молдавськими компаніями HENDRIX BAIL та Totul pentru copii (Все для дітей) в продовж 2013-2014 років, а саме до: договорів, угод, рахунків-фактур, вантажно-митних декларацій (експортних та транзитних), банківських та бухгалтерських документів, що підтверджують експорт ТМЦ ТОВ Філіпс Україна (код ЄДР 33744042) в адресу молдавських компаній HENDRIX BAIL , Totul pentru copii (Все для дітей) та їх оплату.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя С. В. Шапутько

Ухвала виготовлена в 2-х примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/11042/17-к.

Примірник 2 та завірену копію ухвали надано слідчому Сирку Д.В.

Слідчий суддя С. В. Шапутько

Дата ухвалення рішення24.02.2017
Оприлюднено07.03.2017
Номер документу65121335
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —757/11042/17-к

Ухвала від 24.02.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

Ухвала від 24.02.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні