Ухвала
від 14.02.2017 по справі 757/8405/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/8405/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 лютого 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 за участі слідчого слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів,-

В С Т А Н О В И В:

14.02.2017 у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання слідчого слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів.

Згідно з нормою ч. 1 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

У судовому засіданні слідчий просив задовольнити клопотання, зазначаючи наступне.

Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42016000000000866, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 205 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на території Київської та Дніпропетровської області функціонує організована група осіб, члени якої причетні до впровадження протиправних фінансових механізмів, направлених на незаконне переведення безготівкових грошових коштів у готівку, зменшення податкового навантаження на вітчизняні суб`єкти господарської діяльності та розкрадання державних/бюджетних коштів в особливо великих розмірах.

Також, в рамках даного кримінального провадження перевіряються обставини замаху на злочин, а саме на протиправне заволодіння безготівковими грошовими коштами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ), на які ухвалою Печерського районного суду м. Києва накладено арешт.

Так, 20.10.2016 до ІНФОРМАЦІЯ_2 надійшла заява ОСОБА_5 , про відкриття виконавчого провадження на підставі виконавчого листа № 522/1894/16-к від 26.09.2016 про стягнення з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ) на користь останнього грошових коштів у сумі 6310300, 00 грн. Стягнуті кошти просили перерахувати на розрахунковий рахунок відкритий в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (МФО НОМЕР_2 ) - № НОМЕР_3 .

25.10.2016 на підставі вказаного виконавчого листа відкрито виконавче провадження № 52730139 про стягнення з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ) на користь ОСОБА_5 заборгованості в розмірі 6310300, 00 грн.

Цього ж дня, постановою державного виконавця накладено арешт на все майно, що належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ) у межі суми звернення стягнення з урахуванням виконавчого збору 6941330,00 грн.

09.11.2016 до ІНФОРМАЦІЯ_2 надійшла заява ОСОБА_5 , про те, що будь-якого відношення до вище вказаного виконавчого провадження він не має, заяви про відкриття виконавчого провадження він не подавав та не підписував.

У зв`язку з вищевикладеним, слідчий просить надати тимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » щодо відкритого у даній установі рахунку № НОМЕР_3 .

Також, слідчий зазначив, що рамках кримінального провадження призначено почеркознавчу експертизу, що обумовлює необхідність вилучення оригіналів документів, які мають значення для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи та самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Приймаючи до уваги вищевикладене, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дослідивши долучені до клопотання документів, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

Керуючись ст. ст. 108, 160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому в особливо важливих справах Головного слідчого управління НП України ОСОБА_6 , слідчому слідчої групи Головного слідчого управління НП України ОСОБА_3 або за їх дорученням іншому слідчому чи працівнику оперативного підрозділу, тимчасовий доступ до документів по розрахунковому рахунку № НОМЕР_3 , тобто можливість ознайомитися з ними та вилучити їх в оригіналах, які перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (МФО НОМЕР_2 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 , а саме:

- банківських виписок (роздруківок руху коштів) по розрахунковому рахунку № НОМЕР_3 , відкритого в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (МФО НОМЕР_2 ) (в друкованому та електронному вигляді, з зазначенням коду, номеру рахунку та МФО банківської установи, конкретного часу та дати платежу; номеру платіжного документу), за період з моменту його відкриття по день проведення вилучення чи закриття;

- довіреностей на право користування (розпорядження) розрахунковим рахунком № НОМЕР_3 , відкритого в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (МФО НОМЕР_2 ), за період з моменту його відкриття по день проведення вилучення чи закриття;

- платіжних доручень та меморіальних ордерів, які свідчать про надходження та використання коштів по розрахунковому рахунку № НОМЕР_3 , відкритого в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (МФО НОМЕР_2 ), за період з моменту його відкриття по день проведення вилучення чи закриття;

- всіх банківських карток зі зразками підписів копії паспортів, доручень, заяв, договорів, анкет, інших документів, які надавались банку та були складені і підписані сторонами при відкритті, обслуговуванні (подальшій зміні поточних даних) по розрахунковому рахунку № НОМЕР_3 , відкритого в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (МФО НОМЕР_2 ), за період з моменту його відкриття по день проведення вилучення чи закриття;

- заяв на зняття грошових коштів (переведення на корпоративний рахунок), видаткових касових ордерів на отримання готівки, грошових чеків з контрольною маркою на отримання готівки, доручень, інших документів, з банківського рахунку № НОМЕР_3 , відкритого в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (МФО НОМЕР_2 ), за період з моменту його відкриття по день проведення вилучення чи закриття.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках: примірник № 1 у матеріалах судового провадження № 757/8405/17-к; примірник № 2 та завірену копію ухвали надано слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.02.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу65121984
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —757/8405/17-к

Ухвала від 14.02.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Матійчук Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні