Ухвала
від 06.03.2017 по справі 243/1939/17
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

№ 243/1939/17

Провадження № 1-кс/243/194/2017

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 березня 2017 року Слідчий суддя Слов`янського міськрайонного суду Донецької області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Слов`янська, клопотання старшого слідчого СВ Слов`янського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області ОСОБА_3 , про проведення обшуку,

ВСТАНОВИВ:

06 березня 2017 року у Слов`янський міськрайонний суд звернувся старший слідчій СВ Слов`янського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області ОСОБА_3 з клопотанням погодженим прокурором Слов`янської місцевої прокуратури, в якому зазначено, що 07 жовтня 2016 року до чергової частини Слов`янського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області надійшла заява директора комунального підприємства Слов`янської районної ради Донецької області «Управління капітального будівництва» (ЄДРПОУ 39422626, юридична адреса: Донецька область, Слов`янський район, с. Билбасівка, вул. Будьоного, 6а) ОСОБА_4 , про вчинення колишнім директором підприємства ОСОБА_5 та заступником директора ОСОБА_6 кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України.З зазначеної заяви вбачається, що колишнім керівництвом підприємства новому директору ОСОБА_4 не передані документи бухгалтерської та фінансової звітності, та інші документи, які передаються при зміні керівника підприємства.

Відомості за даним фактом було внесено до ЄРДР за №12016050510002972 від 12 жовтня 2016 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ст. 356 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що за час перебування ОСОБА_5 та ОСОБА_6 на посаді директора між КП «УКБ» з однієї сторони та сільськими і селищними радами Слов`янського району з іншої сторони було укладено ряд договорів щодо виконання робіт КП «УКБ», з завищеною вартістю виконання зазначених робіт серед яких є Райгородоцька селищна рада Слов`янського району Донецької області.

Відповідно до інформаційної довідки Єдиного державного реєстру відомостей про юридичну особу, інформаційної довідки Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна № 81579563 від 01 березня 2017 року слідує, що Райгородоцька селищна рада Слов`янського району Донецької області, ідентифікаційний код юридичної особи 04341784 знаходиться за адресою: Донецька область, Слов`янський район смт Райгородок, вулиця Східна, будинок 4.

На підставі наведеного та з метою забезпечення повноти, всебічності та неупередженості слідства, на виконання вимог ст. 2 КПК України, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, та беручи до уваги те, що в приміщенні будівлі за адресою: Донецька область, Слов`янський район селище міського типу Райгородок, вулиця Східна, будинок 4 можуть знаходитись документи, шо мають значення для розслідування

кримінального провадження, а саме: договори з додатками на виконання робіт, проектна документація виготовлена на підставі договорів, бухгалтерсько кошторисна документація, акти виконаних робіт, та інша документації яка стосується надання послуг КП «УКБ», а тому старший слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку нежитлової будівлі за адресою: Донецька область, Слов`янський район, селище міського типу Райгородок, вулиця Східна, будинок 4 що перебуває у комунальній власності Райгородоцької селищної ради Слов`янського району Донецької області.

Вислухавши сторони кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання старшого слідчого, про проведення обшуку, не підлягає задоволенню з наступних підстав:

Відповідно вимог ч.5 ст. 234 КПК України слідує, що: слідчій суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчій не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення, відшукуванні речі і документи мають значення для досудового розслідування, відомості, які містяться у відшуканих речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду та відшукані речі, документи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Звертаючись з даним клопотання старший слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку нежитлової будівлі за адресою: АДРЕСА_1 , що перебуває у комунальній власності Райгородоцької селищної ради Слов`янського району Донецької області. Разом з тим, при зверненні з даним клопотанням старшим слідчим та прокурором в порушення вимог ч.3 ст. 234 КПК України не зазначено підстав та не надано матеріалів, на підтвердження того, що відшукуванні документи знаходяться у вищевказаній нежитловій будівлі.

У зв`язку з викладеним, вважаю необхідним у задоволенні даного клопотання старшого слідчого СВ Слов`янського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області ОСОБА_3 , про проведення обшуку відмовити.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, -

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання старшого слідчого СВ Слов`янського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області, капітана поліції ОСОБА_3 , про проведення обшуку нежитлової будівлі за адресою: АДРЕСА_1 , що перебуває у комунальній власності Райгородоцької селищної ради Слов`янського району Донецької області відмовити.

Ухвала остаточна і оскарженню не підлягає.

Слідчій суддя

Слов`янського міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.03.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу65127600
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —243/1939/17

Ухвала від 06.03.2017

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Пронін С. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні