Ухвала
від 07.03.2017 по справі 379/343/17
ТАРАЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 379/343/17

1-кс/379/107/17

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07.03.2017 м.Тараща

Слідчий суддя Таращанського районного суду Київської області ОСОБА_1 ,

за участю слідчого СВ Таращанського ВП Миронівського ВП ГУНП в Київській області лейтенанта поліції ОСОБА_2 ,

секретаря: ОСОБА_3

розглянув клопотання слідчого СВ Таращанського ВП Миронівського ВП ГУНП в Київській області лейтенанта поліції ОСОБА_2 про проведення ревізії фінансово-господарської діяльності, внесене в кримінальному провадженні за №4201611119000078 від 25.10.2016 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України.

Клопотання надійшло до суду 07 березня 2017 року.

Суд перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та дослідивши докази по даних матеріалах,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Таращанського ВП Миронівського ВП ГУНП в Київській області лейтенант поліції ОСОБА_2 подав до Таращанського районного суду Київської області клопотання, погоджене начальником Таращанського відділу Кагарлицької місцевої прокуратури юристом 2 класу ОСОБА_4 про проведення ревізії фінансово-господарської діяльності.

В обґрунтування клопотання слідчим зазначено, що директор Таращанського геріатричного пансіонату ОСОБА_5 , будучи службовою особою, уповноваженою виконувати організаційно розпорядчі функції установи, спільно з іншими посадовими особами Таращанського геріатричного пансіонату, зловживаючи своїм службовим становищем, на протязі тривалого часу привласнюють кошти підопічних та Таращанського геріатричного пансіонату, що розташований в с. Чернин, вул. Лобківка, 22, Таращанського району Київської області.

З метою перевірки отриманих даних та встановлення фактів та сум привласнених бюджетних коштів та коштів громадян-підопічних пансіонату у даному кримінальному провадженні виникла необхідність проведення позапланової виїзної ревізії у Таращанському геріатричному пансіонаті, юридична адреса: вул. Лобківка, 22, с. Чернин Таращанського району Київської області, код ЄДРПОУ 23578747, за період з 01.09.2014 року по 01.03.2017 року, в зв`язку з тим, що іншим чином перевірити отримані дані, підрахувати заподіяні збитки, якщо такі є не можливо.

Згідно частини 6-8 ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю», позапланові виїзні ревізії суб`єктів господарської діяльності незалежно від форм власності, які не віднесені цим законом до підконтрольних установ, проводяться органами державного фінансового контролю за рішенням суду, ухваленим на підставі клопотання слідчого, прокурора для забезпечення розслідування під час кримінального провадження. Орган державного фінансового контролю, прокурор або слідчий, який ініціює проведення позапланової виїзної ревізії, подає до суду письмове обґрунтування підстав такої ревізії та дати її початку і закінчення, документи, які відповідно до частини п`ятої і сьомої цієї статті свідчать про виникнення підстав для проведення такої ревізії, а також на вимогу суду інші відомості.

Відповідно до частин 11-12 ст. 11 Закону України «Про Державну контрольно-ревізійну службу в Україні» від 26.01.1993 року тривалість позапланової виїзної ревізії неповинна перевищувати 15 робочих днів; продовження термінів проведення планової або позапланової виїзної ревізії можливе лише за рішенням суду на термін, що не перевищує 15 робочих днів для планової виїзної ревізії та 5 робочих днів для позапланової виїзної ревізії.

Також згідно ч. 3 ст. 93 КПК України сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Для встановлення істини по кримінальному провадженні з метою всебічного, повного і об`єктивного дослідження всіх обставин справи, необхідно провести ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності у Таращанському геріатричному пансіонаті, юридична адреса: вул. Лобківка, 22, с. Чернин Таращанського району Київської області, код ЄДРПОУ 23578747, за період з 01.09.2014 року по 01.03.2017 року, терміном 15 робочих днів в період з 13.03.2017 по 27.03.2017, проведення якої доручити співробітникам Північного офісу Державної аудиторської служби.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Дослідивши матеріали клопотання, заслухавши слідчого, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

Згідно із п. 2 ч.1Постанови КМУ «Про питання запровадження обмеження на проведення перевірок державними інспекціями та іншими контролюючими органами» № 408 від 13.08.2014 року, надання дозволу на проведення перевірок підприємств, установ, організацій, фізичних осіб - підприємців не потребується у разі, коли такі перевірки проводяться за рішенням суду, на вимогу службових осіб у випадках, передбачених Кримінальним процесуальним кодексом України.

ЗгідноЗакону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», а саме ст. 11 «Проведення ревізій органами державного фінансового контролю»: «позаплановою виїзною ревізією вважається ревізія, яка не передбачена в планах роботи органу державного фінансового контролю і проводиться за наявності хоча б однієї з таких обставин:

-позапланові виїзні ревізії суб`єктів господарської діяльності незалежно від форми власності, які не віднесені цим Законом до підконтрольних установ, проводяться органами державного фінансового контролю за рішенням суду, ухваленим на підставі клопотання слідчого, прокурора для забезпечення розслідування під час кримінального провадження.

-орган державного фінансового контролю, прокурор або слідчий, який ініціює проведення позапланової виїзної ревізії, подає до суду письмове обґрунтування підстав такої ревізії та дати її початку і закінчення.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи те, що матеріалах кримінального провадження наявні достатні підстави вважати, що проведення ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності у Таращанському геріатричному пансіонаті, юридична адреса: вул. Лобківка, 22, с. Чернин Таращанського району Київської області, код ЄДРПОУ 23578747, за період з 01.09.2014 року по 01.03.2017 року мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у вказаному кримінальному провадженні, є підстави для задоволення клопотання.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст.40,93 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ :

Призначити позапланову виїзну ревізію Таращанського геріатричного пансіонату (код ЄДРПОУ 23578747), адреса: с. Чернин, вул. Лобківка, 22, Таращанського району Київської області за період роботи з 01.09.2014 по 01.03.2017 в період з 13.03.2017 по 27.03.2017, проведення якої доручити співробітникам Північного офісу Державної аудиторської служби.

Під час позапланової виїзної ревізії ревізорам необхідно відповісти на питання:

Чи правомірно проведено видатки на капітальне будівництво, реконструкцію та ремонт в т.ч. виконаних господарським способом робіт?

Чи своєчасно, в повному обсязі та правильно оприбутковано придбані продукти харчування, а також продукти, отримані безоплатно та від підсобного господарства? Чи дотримано норми законодавства при списанні продуктів харчування, в т.ч. отриманих від підсобного господарства?

Чи наявні факти покриття за рахунок бюджетних коштів витрат, не пов`язаних з виконанням функцій об`єкта контролю та витрат сторонніх юридичних та фізичних осіб?

Чи правомірно використовувалися кошти, передбачені на придбання медикаментів?

Чи правомірно проводилися видатки на оплату ритуальних послуг?

Чи дотримано норм законодавства при укладанні та виконанні договорів про спільний обробіток земельної ділянки (зокрема Договору та додаткової угоди до договору «Про спільний обробіток земельної ділянки» загальною площею 8,0 га, укладених в 2016 році між Таращанським геріатричним пансіонатом та фермерським господарством «Кордон») та чи вірно відображено у звітах результати вказаної господарської діяльності?

Чи дотримано норм законодавства та чи правильно здійснено приймання, зберігання адміністрацією пансіонату грошових коштів, коштовностей та цінних паперів у громадян підопічних пансіонату?

Ухвала не підлягає оскарженню в апеляційному порядку, заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.03.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу65146126
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення ревізії фінансово-господарської діяльності, внесене в кримінальному провадженні за №4201611119000078 від 25.10.2016 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України. Клопотання надійшло до суду 07 березня 2017 року. Суд

Судовий реєстр по справі —379/343/17

Ухвала від 29.03.2017

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Потеряйко С. А.

Ухвала від 20.03.2017

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Потеряйко С. А.

Ухвала від 20.03.2017

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Потеряйко С. А.

Ухвала від 07.03.2017

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Потеряйко С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні