Ухвала
від 06.03.2017 по справі 815/1330/17
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 815/1330/17

УХВАЛА

          06 березня 2017 року                                                                       м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Аракелян М.М., розглянувши матеріали адміністративної позовної заяви Любашівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Одеської області до Савранського міжгосподарського комбінату Сільського комунального господарства «Райсількомунгосп» про стягнення, -

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла адміністративна позовна заява Любашівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Одеської області, в якій позивач просить суд стягнути заборгованість в сумі 5472, 91 грн. з Савранського міжгосподарського комбінату Сільського комунального господарства «Райсількомунгосп» на користь Любашівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Одеської області по сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування (отримувач: Любашівське об'єднане управління Пенсійного фонду України Одеської області), рахунок: 25609300134088, код ЄДРПОУ: 40373860, банк отримувача: Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», МФО: 328845, призначення платежу: Відшкодування заборгованості по сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування).

Згідно п.3 ч.1 ст.107 КАС України суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу.

          Відповідно до ч.2 ст.107 КАС України суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду чи відмови у відкритті провадження у справі.

Відповідно до ч.3 ст. 106 КАС України суб'єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов'язаний додати до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу і третім особам копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Згідно до абз. 25, 27 п. 2 Правил надання послуг поштового зв'язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України № 270 від 05.03.2009 р., визначено, що реєстроване поштове відправлення - поштове відправлення, яке приймається для пересилання з видачею розрахункового документа, пересилається з приписуванням до супровідних документів та вручається одержувачу під розписку. Документом, який підтверджує надання послуг поштового зв'язку, є розрахунковий документ встановленої відповідно до Закону України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” форми та змісту (касовий чек, розрахункова квитанція тощо).

Отже, розрахунковий документ, виданий поштовим відділенням, є доказом надання (оплати) послуг поштового зв'язку, проте він не дає можливості суду перевірити вміст поштового відправлення і не містить повної адреси одержувача.

Поштове відправлення містить бланк опису вкладення, який згідно з пунктом 61 Правил надання послуг поштового зв'язку заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник поштового зв'язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові.

Відповідно до інформаційного листа Вищого адміністративного суду України № 2091/11/13-11 від 16.11.2011 р. вказано, що належним доказом надіслання суб'єктом владних повноважень відповідачу та третім особам у справі копії позовної заяви та доданих до неї документів повинен бути опис вкладення з поштовим штемпелем, разом із розрахунковим документом.

З огляду на викладене та з урахуванням вимог частини третьої статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України, належним доказом надіслання суб'єктом владних повноважень відповідачу і третім особам у справі копії позовної заяви та доданих до неї документів є рекомендоване повідомленням про вручення поштового направлення та, разом з цим, таким доказом направлення позовної заяви з додатками може бути опис вкладення разом із розрахунковим документом.

Крім того, будь-яким іншим доказом може бути письмове підтвердження відповідача (розписка, штамп про отримання, тощо), або третіх осіб про отримання позовної заяви та доданих до неї документів.

На підтвердження виконання вимог ч. 3 ст. 106 КАС України позивачем до позову додано фіскальний чек від 01.03.2017 року з якого не вбачається, яке саме поштове відправлення, з яким змістом документів та за якою саме адресою надіслано відповідачу.

Згідно з ст.108 КАС України суддя, встановивши, що адміністративну позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, в якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

          Виявлені недоліки мають бути усунені шляхом надання до суду належного доказу направлення відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів, а саме: оригінал розрахункового документу з описом вкладення.

При таких обставинах позовна заява повинна бути залишена без руху, а позивачу наданий строк для усунення недоліків.

          Керуючись ст. 106, ч.1 ст.108, п.1 ч.4 ст.160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Адміністративну позовну заяву Любашівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Одеської області до Савранського міжгосподарського комбінату Сільського комунального господарства «Райсількомунгосп» про стягнення - залишити без руху.

Встановити позивачу 5-денний строк для усунення недоліків позовної заяви з дня отримання копії ухвали.

Роз'яснити позивачу, що у разі неусунення у визначений судом строк недоліків, позовну заяву буде повернуто відповідно до приписів ч.3 п.1 ст.108 КАС України.

Копію ухвали невідкладно надіслати позивачу.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали через суд першої інстанції. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала суду першої інстанції, якщо інше не встановлено цим Кодексом, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя                                                                                           М.М. Аракелян

          

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.03.2017
Оприлюднено10.03.2017
Номер документу65160581
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —815/1330/17

Ухвала від 25.10.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Аракелян М. М.

Постанова від 13.05.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Аракелян М. М.

Ухвала від 10.05.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Аракелян М. М.

Ухвала від 11.04.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Аракелян М. М.

Ухвала від 22.03.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Аракелян М. М.

Ухвала від 06.03.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Аракелян М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні