Ухвала
від 09.03.2017 по справі 243/1981/17
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

№ 243/1981/17

Провадження № 1-кс/243/198/2017

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 березня 2017 року Слідчий суддя Слов`янського міськрайонного суду Донецької області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , представника третьої особи ОСОБА_4 , розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Слов`янська клопотання старшого слідчого СВ Слов`янського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області ОСОБА_3 про арешт майна

ВСТАНОВИВ:

07 березня 2017 року у Слов`янський міськрайонний суд звернувся старший слідчий СВ Слов`янського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області ОСОБА_3 з клопотанням, погодженим прокурором Слов`янської місцевої прокуратури, в якому зазначено, що 07 березня 2017 року до Слов`янського ВП ГУНП в Донецькій області з Слов`янського МВ УСБУ України в Донецькій області надійшло повідомлення про те, що згідно отриманих даних службові особи ТОВ «Атопаз» (ЄДРПОУ 40846380) та ТОВ «Креал-Трейд» (ЄДРПОУ 39280548) уклали між собою договір на постачання відходів від виробництва біопалива. За отриманою інформацією, ТОВ «Атопаз» здійснює виробництва біопалива на виробничому майданчику у м. Краматорськ. У подальшому, згідно вищезазначеного договору відходи від вказаного виробництва повинні бути доставлені до ТОВ «Креал-Трейд» за адресами: м. Краматорськ, вул. 8 березня, 90 та м. Миколаївки для подальшої переробки та використання.Однак встановлено, що фактично відходи від виробництва біопалива ТОВ «Атопаз» завантажує в напівпричіп цистерну харчову «SREM», д.н. НОМЕР_1 , яку автомобілем DAF 95, д.н. НОМЕР_2 , доставляє до виробничого майданчика, який використовується ТОВ «Креал-Трейд», що знаходиться навпроти в`їзду до вугільного складу Структурної одиниці ПАТ «Донбасенерго» «Слов`янська ТЕС» та біля притоку річки Сіверський Донець. У подальшому, за вказівкою невстановлених службових осіб ТОВ «Креал-Трейд» вищевказані відходи з цистерни скидуються до притоку річки Сіверський Донець, що є прямим порушенням норм Водного кодексу України та законодавства про охорону навколишнього природного середовища.

Відомості за даним фактом було внесено до ЄРДР за №12017050510000674 від 07 березня 2017 рокуза ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 242 КК України.

В ході досудового розслідування 06 березня 2017 року було проведено огляд виробничої території на відстані 30 м від прохідної Слов`янської ТЕС в м. Миколаївка, яка огороджена парканом, на вході мається надпис «Металопрокат, стройматеріали». На момент огляду на території знаходився автомобіль DAF 95, д.н. НОМЕР_2 , з напівпричепом цистерной «SREM», д.н. НОМЕР_1 . До цистерни приєднано шланг синього кольору довжиною 34 м, який вів до витоки у р. Сіверський Донець.

Відповідно до свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу слідує, що автомобіль DAF 95, д.н. НОМЕР_2 , з напівпричепом цистерной «SREM», д.н. НОМЕР_1 належать ТОВ Виробничо-сировинній компанії «Альфа».

На підставі наведеного та з метою забезпечення повноти, всебічності та неупередженості слідства, на виконання вимог ст. 2 КПК України, вищевказаний автомобіль з напівпричепом цистерной має значення речового доказу, оскільки є знаряддям злочину, у зв`язку з чим виникла

необхідність в накладенні на них арешту.

Вислухавши сторони кримінального провадження, приходжу до висновку, що дане клопотання старшого слідчого, про арешт майна належне ТОВ Виробничо-сировинній компанії «Альфа», підлягає задоволенню з наступних підстав:

Приписами ст. 170 КПК України визначено, що: арештом є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду право на відчуження, розпорядження, користування майном, щодо якого існують достатні підстави вважати, що воно є предметом, засобом чи знаряддям вчиненого злочину, доказом злочину. Метою арешту є забезпечення кримінального провадження, забезпечення цивільного позову у кримінальному провадженні, забезпечення конфіскації. Арештованим може бути майно, яким володіє, користується чи розпоряджається підозрюваний, обвинувачуваний, засуджений, треті особи.

Виходячи з викладеного вважаю, що клопотання старшого слідчого являється обґрунтованим, є достатні підстави для застосування арешту на вищевказане майно належне ТОВ Виробничо-сировинній компанії «Альфа» оскільки є достатні підстави вважати що на даному майні збереглися сліди кримінального правопорушення і зазначене майно може бути використано як речовий доказ у кримінальному проваджені.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 170, 172 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Накласти арешт на автомобіль «DAF 95», д.н. НОМЕР_2 танапівпричіп цистерна харчова «SREM», д.н. НОМЕР_1 , що на праві власності належать ТОВ Виробничо-сировинній компанії «Альфа» та передати їх власнику майна під охоронну розписку.

Виконання даної ухвали доручити старшому слідчому СВ Слов`янського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 .

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Донецької області, протягом п`яти днів з дня її проголошення.

Слідчій суддя

Слов`янського міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.03.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу65184785
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна

Судовий реєстр по справі —243/1981/17

Ухвала від 09.03.2017

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Пронін С. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні