Ухвала
від 09.03.2017 по справі 916/586/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

про повернення позовної заяви

"09" березня 2017 р.№ 916/586/17

Суддя Д'яченко Т.Г., розглянувши матеріали за вх. № 622/17

За позовом : Фірми „Гомер» Дочірнє підприємство

До відповідача : Одеської обласної державної адміністрації

про визнання договору припиненим

ВСТАНОВИВ : Позивач - Фірма „Гомер» Дочірнє підприємство звернувся до господарського суду Одеської області із позовною заявою (вх. ГСОО №622/17 від 07.03.2017р.), в якій просить суд визнати договір оренди земельної ділянки (кадастровий номер 5123755800:01:002:3261), яка знаходиться на території Таїровської селищної ради Овідіопольського району Одеської області, автодорога Одеса-Іллічівськ, 12 км., укладений між Фірмою „Гомер» Дочірнє підприємство та Таїровської селищною радою Овідіопольського району Одеської області від 21.05.2001р., посвідчений приватним нотаріусом Овідіопольського районного нотаріального округу Одеської області ОСОБА_1, факт державної реєстрації засвідчено Таїровською селищною радою ОСОБА_2 1 червня 2001р. та внесений в державний реєстр речових прав на нерухоме майно приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу ОСОБА_3 20.04.2016р., припиненим.

Суд, оглянувши подані матеріали позовної заяви, дійшов висновку щодо повернення позовної заяви Фірми „Гомер» Дочірнє підприємство без розгляду з огляду на наступне.

В силу вимог ст. 56 ГПК України, позивач, прокурор чи його заступник зобов'язані при поданні позову надіслати сторонам копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб листом з описом вкладення.

Відповідно до положень ст. 57 ГПК України, до позовної заяви додаються, зокрема, документи, які підтверджують відправлення відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Положеннями ст. 36 ГПК України визначено, зокрема, що письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії . Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Як встановлено судом, матеріали позовної заяви Фірми „Гомер» Дочірнє підприємство не містять належних доказів відправлення копії позовної заяви та доданих до неї документів на адресу відповідача, оскільки позивачем було надано ксерокопію опису вкладення та поштової квитанції, без належного їх засвідчення повноваженою особою, у відповідності до положень ст. 36 ГПК України, тому надані копії опису вкладення та поштової квитанції не можуть бути доказом надіслання копії позовної заяви і доданих до неї документів відповідачу та розцінюватись судом як доказ виконання вимог ст.ст. 56,57 ГПК України позивачем.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку про ненадання позивачем належних доказів надсилання відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів при зверненні до суду з відповідним позовом.

Відсутність у матеріалах позовної заяви доказів, що підтверджують відправлення відповідачу копії позовної заяви і доданих до неї документів є підставою для повернення позовної заяви і доданих до неї документів без розгляду відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 63 ГПК України.

Крім того, відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 54 ГПК України, позовна заява повинна містити: найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові за його наявності для фізичних осіб) сторін, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання (для фізичних осіб), ідентифікаційні коди суб'єкта господарської діяльності за їх наявності (для юридичних осіб) або реєстраційний номер облікової картки фізичної особи - платника податків за його наявності.

Як встановлено судом, позовна заява Фірми „Гомер» Дочірнє підприємство не містить ідентифікаційного коду відповідача.

Відсутність у позовній заяві ідентифікаційних кодів суб'єктів господарської діяльності засвічує невиконання вимог п. 2 ч. 2 ст. 54 ГПК України та є підставою для повернення позовної заяви і доданих до неї документів без розгляду відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 63 ГПК України.

Приймаючи до уваги вищевикладене, суд дійшов висновку, що позовна заява підлягає поверненню позивачу без розгляду на підставі п.2, 6 ч.1 ст.63 ГПК України.

З урахуванням ч. 3 ст. 63 ГПК України, повернення позовної заяви, за загальним правилом, не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду, після усунення допущених порушень.

Керуючись п.п.2, 6 ч. 1 ст.63, ст. 86 ГПК України

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Фірми „Гомер» Дочірнє підприємство (вх.№ГСОО 622/17 від 07.03.2017р.). - повернути позивачу без розгляду.

Додаток: позовна заява з додатками на 31 аркуші.

Суддя Т.Г. Д'яченко

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення09.03.2017
Оприлюднено10.03.2017
Номер документу65192014
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/586/17

Ухвала від 09.03.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Д'яченко Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні