Ухвала
від 09.03.2017 по справі 552/1286/17
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

Київський районний суд м. Полтави

Справа № 552/1286/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 березня 2017 року Слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Полтавської області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

Процесуальний прокурор - прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Полтавської області ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку магазину за адресою: Полтавська обл., м.Кременчук, вул.Переяславська, буд.55а, що належить ТОВ «Електроприлад».

Посилався, на знаходження в провадженні матеріалів досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32016170000000047 від 16.12.2016 року кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

Вказував, що невстановлені досудовим розслідуванням особи, у період часу 2015-2016 років, використовуючи реквізити підконтрольних суб`єктів господарської діяльності, при здійсненні фінансово-господарської діяльності, порушували офіційний порядок розмитнення товарів та відображали в документах податкового та бухгалтерського обліків неправдиві відомості щодо їх подальшої реалізації, внаслідок чого ухилились від сплати податків та інших обов`язкових платежів до бюджету у особливо великих розмірах.

Проведеними заходами встановлено, що протягом 2015-2016 років БО «Християнська гуманітарна Місія «Єдність 1» (код ЄДРПОУ 35642417) проведено митне оформлення в митному режимі «імпорт», як гуманітарна допомога від благодійних організацій нерезидентів - MISSION UND RELIEF LOGISTICS BV (Нідерланди), BARNA I UKRAINA (Норвегія), NODHJAELPSDEPOTET (Данія), Internationales Hilfswerk Osteuropahilfe «Triumph des Herzens» (Швейцарія), ASORIX E.V. (Німеччина), AVC HILFSWERK SCHWEIZ (Швейцарія) б/в товару (одяг, взуття, постільна білизна, матраци, дитячі іграшки, товари для дітей, речі домашнього вжитку і т.п.).

Вказані товари, БО «Християнська гуманітарна Місія «Єдність 1», декларує, як гуманітарну допомогу, яка згідно ст.287 Митного кодексу України звільняється від сплати ввізного мита.

Також вказував, що згідно планів розподілу вантажів, набувачами гуманітарної допомоги відображені Релігійні та Громадські організації Полтавської, Дніпропетровської, Донецької та інших областей, а саме: БО "Благодійний фонд "Народна Армія", м.Дніпропетровськ, вул. Русанівська, 29Б, код 39341254, Віфлієм Релегійна Громада Християн Віри Євнгельської Пятидесятників, Дніпропетровська обл, смт Васильківка, вул. Фрунзе, 220, код 25974051, Комунальна Установа Полтавський обласний центер екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, м. Кременчук, вул. Воровського, 22 ,код 38503012, Кременчуцька Третя міська лікарня, м. Кременчук, вул. Павлова, 2, код 01999649, Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Департаменту праці та соціального захисту населення Шишацької селищної ради, с. Шишаки, вул. Партизанська 4, код 40201690.

Встановлено, що фактично товари, які визнано гуманітарною допомогою, реалізуються за готівкові кошти представникам торгівельних мереж «секонд-хенд» Полтавської, Житомирської, Кровоградської областей за ціною від 2 до 4 доларів США, без відповідного відображення по бухгалтерському і податковому обліках підприємства.

В подальшому товари «секонд хенд» реалізували за готівкові кошти фізичним та юридичним особам власникам торгових мереж «секонд-хенд» та магазини одягу « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які здійснюють роздрібну реалізацію товарів кінцевому споживачу.

Вказував, що одним із оптових покупців відсортованого одягу, іграшок, білизни є ОСОБА_5 , р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1 . Проведеними заходами встановлено, ОСОБА_5 являється найкрупнішим покупцем та реалізатором за готівкові кошти «гуманітарної допомоги» на території м.Кременчука, використовуючи для здійснення незаконної діяльності мережу магазинів «Економчик» в м.Кременчук, за адресами: проспект Свободи (стара назва вул. 60-річчя Жовтня), 81г, АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 .

Зазначав, що допомогу в реалізації гуманітарної допомоги через мережу магазинів « ІНФОРМАЦІЯ_2 » займаються: чоловік ОСОБА_6 (р.н.ок.п.п. НОМЕР_2 ) фізична особа-підриємець з 24.02.1999 та дочка ОСОБА_7 , (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_3 ) - фізична особа-підриємець з 10.02.20215.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру власником цілісного майнового комплексу в якому розташоване торгівельне приміщення магазину « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за адресою: АДРЕСА_1 є ТОВ «Електроприлад» (код ЄДРПОУ 13945203).

Прокурор зазначав, що у вказаному приміщенні можуть зберігатися фінансово-господарські та бухгалтерські документи БО «ХГМ «Єдність 1», ФОП ОСОБА_5 , ФОП ОСОБА_6 , ФОП ОСОБА_7 , які можуть бути доказами під час судового розгляду кримінального провадження, підтверджувати вину осіб, які вчинили кримінальне правопорушення.

Просив слідчого суддю надати дозвіл на проведення обшуку магазину за адресою: АДРЕСА_1 .

Перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах та заслухавши слідчого, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч.5 ст.234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Надані до слідчого судді матеріали містять дані, які дають достатні підстави вважати, що дійсно було вчинено кримінальне правопорушення, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32016170000000047 від 16.12.2016р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

Матеріалами клопотання підтверджено, що відшукуванні речі мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами під час судового розгляду.

Є достатні обґрунтовані підстави вважати, що вказані речі знаходяться за зазначеною в клопотанні адресою.

Тому клопотання є обґрунтованим та таким, що підлягає до задоволення.

Керуючись ст.234 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку магазину за адресою: АДРЕСА_1 , що належить ТОВ «Електроприлад», з метою виявлення та вилучення оригіналів первинних бухгалтерських документів, документів фінансово-господарської діяльності БО «Християнська Гуманітарна Місія «Єдність 1» (код ЄДРПОУ 35642417), ФОП ОСОБА_5 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1 ), ФОП ОСОБА_6 (р.н.ок.п.п. НОМЕР_2 ), ФОП ОСОБА_7 , (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_3 ) за 2015-2016рр., у тому числі договорів та додатків до них, специфікацій, сертифікатів відповідності, паспортів-сертифікатів якості на продукцію, декларацій про відповідність на продукцію, рахунків-фактур, накладних, видаткових накладних, товарно-транспортних накладних, вантажних митних декларацій з додатками до них, довіреностей, у т.ч. на отримання товарно-матеріальних цінностей, документів бухгалтерського обліку, у т.ч. оборотно-сальдових відомостей по рахункам, головних книг, журналів, у т.ч. вхідної та вихідної кореспонденції, посадових інструкцій, облікових карток, наказів, у т.ч. на призначення та звільнення, надання відпусток, лікарняних, заяв, платіжних доручень, прибуткових касових ордерів та платіжних квитанцій до них, печаток, штампів, бланків документів з реквізитами підприємств, що мають ознаки фіктивності, чорнової бухгалтерії, комп`ютерної техніки, накопичувачів електронної інформації, засобів зв`язку, документів щодо ввезення, отримання та передачі гуманітарної допомоги, коштів, отриманих злочинним шляхом, товарно-матеріальних цінностей, що ввезені на митну територію України, як гуманітарна допомога.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя /підпис/ ОСОБА_1

Слідчий суддя ОСОБА_1

09.03.2017

Дата ухвалення рішення09.03.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу65197630
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —552/1286/17

Ухвала від 09.03.2017

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні