Ухвала
від 09.03.2017 по справі 243/1995/17
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

243/1995/17

1-кс/243/205/2017

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 березня 2017 року м. Слов`янськ

Слідчий суддя Слов`янського міськрайонного суду Донецької області ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю:

слідчого ОСОБА_3 ,

прокурора ОСОБА_4 ,

розглянувши в судовому засіданні в залі № 11 Слов`янського міськрайонного суду Донецької області клопотання слідчого СВ Слов`янського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області капітана поліції ОСОБА_3 щодо надання дозволу посадовим особам Головного управління Держпраці у Донецькій області на проведення перевірки суб`єкта господарювання за матеріалами досудового розслідування, внесеного до ЄРДР за № 12017050510000163 від 16.01.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

09 березня 2017 року до Слов`янського міськрайонного суду звернувся слідчий СВ Слов`янського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області старший капітан поліції ОСОБА_3 з клопотанням, погодженим прокурором Слов`янської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , в якому просить надати дозвіл посадовим особам Держпраці у Донецькій області (ЄДРПОУ 39790445, юридична адреса: 85300, Донецька обл., місто Покровськ, вулиця Прокоф`єва, будинок 82) зареєстрована 14.05.2015 в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України, номер запису: 1 271 102 0000 001810, в період з 10.03.2017 по 01.04.2017 провести перевірку суб`єкта господарювання Товариства з обмеженою відповідальністю «Профдезинфекция» (код ЄДРПОУ 25330313). зареєстрованого за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Свободи, будинок 12, за період з 01 січня 2016 року по теперішній час, з використанням матеріалів кримінального провадження № 12017050510000163 від 16.01.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172 КК України. На вирішення інспекторів поставити такі питання: чи дотримується вимог санітарних норм та правил при проведенні дезінсекційних, дезінфекційних і дератизаційних робіт на об`єктах цивільного, промислового, соціального призначення Товариство з обмеженою відповідальністю «Профдезинфеция» (код ЄДРПОУ 25330313); чи дотримується вимог законодавства про працю Товариство з обмеженою відповідальністю «Профдезинфекция» (код ЄДРПОУ 25330313) в частині дотримання вимог санітарних норм та правил праці; чи дотримується вимог законодавства про працю Товариство з обмеженою відповідальністю «Профдезинфекция» (код ЄДРПОУ 25330313). в частині дотримання правил проведення необхідних інструктажів з особами, які допускаються до проведення дезінсекційних, дезінфекційних і дератизаційних робіт на об`єктах цивільного, промислового, соціального призначення.

З клопотання видно, що слідчим відділом Слов`янського ВП ГУНП в Донецькій області проводиться досудове розслідування за фактом грубого порушення вимог санітарного законодавства ТОВ «Профдезинфекция» (код ЄДРПОУ 25330313), відомості про який 16.01.2017 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань під № 12017050510000163 за ознаками злочину, передбаченого ч. 1, ст. 172 КК України.

Встановлено, що 16.01.2017 до Слов`янського ВП ГУНП в Донецькій області із заявою звернулась ОСОБА_5 , яка є керівником ТОВ «Профдезинфекция - Нова» (код ЄДРПОУ 40401117), про те, що працівниками ТОВ «Профдезинфекция» під час виконання дезінфекційних, дератизаційних, дезінсекційних робіт на об`єктах цивільного, промислового, соціального призначення грубо порушуються вимоги санітарного законодавства.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що предметом діяльності «Профдезинфекция» (код ЄДРПОУ 25330313) є виконання дезінфекційних, дератизаційних, дезінсекційних робіт на об`єктах цивільного, промислового, соціального призначення. У штатному розкладі ТОВ «Профдезинфекция» (код ЄДРПОУ 25330313) посада лікаря дезінфекціоніста відсутня. Усі особи, працевлаштовані в ТОВ «Профдезинфекция» призначені на посади згідно наказів про призначення на посаду, трудові договори не укладались.

Відповідно до ст. 21 Кодексу законів про працю України, трудовий договір - це угода між працівником і власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом чи фізичною особою, за якою працівник зобов`язується виконувати роботу, визначену цією угодою, з підляганням внутрішньому трудовому розпорядкові, а власник підприємства, установи, організації або уповноважений ним орган чи фізична особа зобов`язується виплачувати працівникові заробітну плату і забезпечувати умови праці, необхідні для виконання роботи, передбачені законодавством про працю, колективним договором і угодою сторін. Сторонами трудового договору є працівник та власник підприємства, установи організації або уповноважений ним орган чи фізична особа.

Діяльність господарських товариств, предметом діяльності яких є виконання дезінфекційних, дератизаційних, дезінсекційних робіт на об`єктах цивільного, промислового, соціального призначення регламентується Законами України, наказами МОЗ України, наказами Держнаглядохоронпраці, санітарними нормами, Кодексом Законів про працю України, Законом України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб».

Відповідно до пункту 6.13.5 Наказу МОЗ України №1 від 03.08.1998 р. «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві Державні санітарні правила ДСП 8.8.1.2.001-98» дезінсекція і дератизація проводяться під керівництвом лікаря. До роботи допускаються особи, які пройшли інструктаж у формі: а) вступного інструктажу; б) первинного інструктажу на робочому місці; в) періодичного (повторного) інструктажу.

Відповідно до п.2, 6, 9, 12 ч.4 Положення Про Державну службу України з питань праці», затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2015 року №96, Держпраці відповідно до покладених на неї обов`язків готує та подає в установленому порядку пропозиції щодо формування державної політики з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятість населення, загальнообов`язкове державне соціальне страхування в частині призначення, нарахування та виплати допомоги, компенсацій, надання соціальних послуг та інших видів матеріального забезпечення з метою дотримання прав і гарантій застрахованих осіб; здійснює державний нагляд (контроль) за дотриманням законодавства про працю юридичними особами, у тому числі їх структурними та відокремленими підрозділами, які не є юридичними особами, та фізичними особами, які використовують найману працю; здійснює державний контроль за дотриманням вимог законодавства про працю, зайнятість населення в чистині дотримання прав громадян під час прийому на роботу та працівників під час звільнення з роботи, дотримання прав і гарантій стосовно працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню; здійснює державний нагляд (контроль) у сфері гігієни праці у тому числі нагляд (контроль) за дотримання вимог санітарних норм та правил.

Відповідно до п.16 ч.4 Положення «Про Державну службу України з питань праці», затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2015 року №96, Держпраці відповідно до покладених на неї обов`язків здійснює державний нагляд (контроль) за додержанням законодавства у сфері охорони праці в частині безпечного ведення робіт, гігієни праці, промислової безпеки, безпеки робіт у сфері поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, у тому числі з питань: забезпечення працівників спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального та колективного захисту; виробництва, зберігання, використання отруйних речовин у виробничих процесах, у тому числі продуктів біотехнологій та інших біологічних агентів.

Крім того, відповідно до п.5 ч.6 зазначеного Положення, Держпраці для виконання покладених на неї завдань має право безперешкодно проводити відповідно до закону без попереднього повідомлення в будь-яку робочу годину перевірки виробничих, службових, адміністративних приміщень та об`єктів виробництва фізичних та юридичних осіб, які використовують найману працю та працю фізичних осіб та у разі виявлення фіксувати факти порушення законодавства, здійснення нагляду та контролю за додержанням якого віднесено до повноважень Держпраці.

В ході проведення досудового розслідування виникла необхідність в ініціюванні проведення перевірки спеціалістами Головного управління Держпраці у Донецькій області (ЄДРПОУ 39790445) Товариства з обмеженою відповідальністю «Профдезинфеция» (код ЄДРПОУ 25330313) в частині дотримання вимог санітарних норм та правил при проведенні дезінсекційних, дезінфекційних і дератизаційних робіт на об`єктах цивільного, промислового, соціального призначення.

Згідно до ст. 93 КПК України сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Отже, перевірка в кримінальному провадженні не захід забезпечення кримінального провадження, в розумінні визначеному в розділі ІІ КПК України, а відповідно до ч. 2 ст. 93 КПК України є законним способом збирання стороною обвинувачення доказів.

Згідно положень чинного законодавства України слідчий та прокурор у кримінальному провадженні, не можуть самостійно ініціювати питання про призначення відповідної перевірки.

Так, відповідно до п.п. б, п.12 прикінцевих положень Закону України «Про Прокуратуру» від 14.10.2014 № 1697-VII у Кримінально процесуальному кодексі України виключено положення п.6 ч.2 ст. 36 КПК України, відповідно до якого прокурор був уповноваженим призначати ревізії та перевірки в порядку, передбаченому законом.

Відповідно до п.п. в, п. 12 Прикінцевих положень Закону України «Про Прокуратуру» від 14.10.2014 № 1697-VII у Кримінальному процесуальному кодексі України виключено пункт 4 частини другої статті 40, відповідно до якого слідчий уповноважений призначати ревізії та перевірки в порядку, передбаченому законом.

Згідно з п. 2 ч. 1 Постанови КМУ «Про питання запровадження обмеження на проведення перевірок державними інспекціями та іншими контролюючими органами» № 408 від 13.08.2014р., надання дозволу на проведення перевірок підприємств, установ, організацій, фізичних осіб - підприємців не потребується у разі, коли такі перевірки проводяться за рішенням суду, на вимогу службових осіб у випадках, передбачених Кримінальним процесуальним кодексом України.

Відповідно до додатку зазначеної постанови, однією з держаних інспекцій, якій надається дозвіл Кабінету Міністрів України на проведення перевірок підприємств, установ, організацій, фізичних осіб підприємців є підприємців є Держпраці.

Крім того, відповідно до п. 3 Прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28.12.2014 встановлено, що у 2015 та 2016 роках перевірки підприємств, установ та організацій, фізичних осіб - підприємців з обсягом доходу до 20 мільйонів гривень за попередній календарний рік контролюючими органами здійснюються виключно з дозволу Кабінету Міністрів України, за заявкою суб`єкта господарювання щодо його перевірки, згідно з рішенням суду або згідно з вимогами Кримінального процесуального кодексу України. Норми зазначеного пункту із змінами, внесеними Законом України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» №1728-VIII від 03.11.2016, відповідно до ч.1 ст. 7 Прикінцевих положень зазначеного Закону, діють до 31 грудня 2017 року включно.

Таким чином, законом встановлено судовий контроль за дотриманням законності та обґрунтованості втручання у господарську діяльність, зумовлену потребами досудового розслідування задля досягнення його дієвості.

Відповідно до «Положення про Державну службу України з питань праці», затвердженої постановою Кабінету Міністрів України № 96 від 11 лютого 2015 року, Держпраці відповідно до покладених на неї завдань реалізую державну політику у сфері охорони та гігієни праці а також здійснює державний нагляд та контроль за додержанням законодавства про працю, зайнятість населення, загальнообов`язкове державне соціальне страхування. Згідно до ст.7 Держпраці здійснює свої повноваження безпосередньо та через утворені в установленому порядку територіальні органи.

Відповідно до відомостей Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України Головне управління Держпраці у Донецькій області (ЄДРПОУ 39790445, юридична адреса: 85300, Донецька обл., місто Покровськ, вулиця Прокоф`єва , будинок 82), зареєстрована 14.05.2015 в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України, номер запису: 1 271 102 0000 001810.

Згідно до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Товариство з обмеженою відповідальністю «Профдезинфеция» (код ЄДРПОУ 25330313) зареєстроване за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Свободи, будинок 12, зареєстроване 14.01.1998 в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України, номер запису: 1 277 120 0000 000500.

Матеріали перевірки головного управління Держпраці у Донецькій області з питань дотримання вимог санітарних норм та правил при проведенні дезінсекційних, дезінфекційних і дератизаційних робіт на об`єктах цивільного, промислового, соціального призначення Товариства з обмеженою відповідальністю «Профдезинфеция» (код ЄДРПОУ 25330313) має суттєве доказове значення в рамках досудового розслідування. Можливість провести вказану перевірку без дозволу слідчого судді відсутня та призведе до істотного порушення прав людини і основоположних свобод.

Враховуючи вищевикладене, для швидкого розслідування кримінального провадження, досягнення повноти, всебічності та неупередженості досудового розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, котрі є необхідними для належної кваліфікації вчиненого діяння, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення необхідно отримати результати перевірки дотримання вимог санітарних норм та правил при проведенні дезінсекційних, дезінфекційних і дератизаційних робіт на об`єктах цивільного, промислового, соціального призначення Товариства з обмеженою відповідальністю «Профдезинфеция» (код ЄДРПОУ 25330313).

Вислухавши пояснення слідчого та прокурора, дослідивши надані матеріали, приходжу до висновку, що клопотання слідчого про надання дозволу посадовим особам Головного управління Державної фіскальної служби у Донецькій області на проведення перевірки суб`єкта господарювання, підлягає задоволенню.

Під час судового розгляду, на обґрунтування даного клопотання слідчим, надані наступні документи.

Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017050510000163 від 16.01.2017 року, правова кваліфікація ч. 1 ст. 172 КК України, відповідно до якого службові особи ТОВ «Профдезинфеция» (код ЄДРПОУ 25330313, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Свободи, будинок 12) грубо порушують законодавство про працю.

Заява ОСОБА_5 від 16.01.2017 року на адресу Слов`янського ВП ГУНП в Донецькій області, відповідно до якої ОСОБА_5 просить перевірити законність діяльності ТОВ «Профдезинфекция» під час виконання дезінфекційних, дератизаційних, дезінсекційних робіт на об`єктах цивільного, промислового, соціального призначення, яке грубо порушує вимоги санітарного законодавства.

Протокол допиту свідка ОСОБА_5 від 19.01.2017 року, відповідно до якого вона є керівником ТОВ «Профдезинфекция - Нова» (код ЄДРПОУ 40401117), та повідомила, що працівниками ТОВ «Профдезинфекция» під час виконання дезінфекційних, дератизаційних, дезінсекційних робіт на об`єктах цивільного, промислового, соціального призначення грубо порушуються вимоги санітарного законодавства.

Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, з якого слідує, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Профдезинфекция» має код ЄДРПОУ 25330313 та директором є ОСОБА_6 .

Свідоцтво платника єдиного податку ТОВ «Профдезинфекция».

Свідоцтво про власність від 25.1.1997 року № 1886, відповідно до якого власником Слов`янської філії ДОД КСПП «Донпрофдезінфекція» є Товариство покупців членів трудового колективу Слов`янської філії ДОД КСПП «Донпрофдезінфекція».

Наказ № 1 від 14.07.2016 року ТОВ «Профдезинфекция» про призначення директором ОСОБА_6 з 14.07.2016 року.

Наказ № 4-к від 11.08.2016 року ТОВ «Профдезинфекция» про прийняття ОСОБА_7 на посаду комірника з 12.08.2016 року.

Наказ № 5-к від 12.08.2016 року ТОВ «Профдезинфекция» про прийняття ОСОБА_7 на посаду дезінфектора по сумісництву з 12.08.2016 року.

Наказ № 13-к від 31.08.2016 року ТОВ «Профдезинфекция» про прийняття ОСОБА_8 на посаду дезінфектора з 01.09.2016 року.

Наказ № 11-к від 31.08.2016 року ТОВ «Профдезинфекция» про прийняття ОСОБА_9 на посаду прибиральниці з 01.09.2016 року.

Наказ № 12-к від 31.08.2016 року ТОВ «Профдезинфекция» про дозвіл провести доплату 10 % посадового окладу ОСОБА_9 за сумісництво посади двірника.

Лист Слов`янської районної філії Державної установи «Донецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України» № 113/05 від 02.2017 року.

Лист Слов`янського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області № 1947/08 від 26.01.2017 року про перебування в трудових відносинах застрахованих осіб ТОВ «Профдезинфекция».

Пояснення ОСОБА_6 від 23.01.2017 року.

Згідно з ст. 93 КПК України, сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до п. 2, 6, 9, 12 ч. 4 Положення Про Державну службу України з питань праці», затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2015 року №96, Держпраці відповідно до покладених на неї обов`язків готує та подає в установленому порядку пропозиції щодо формування державної політики з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятість населення, загальнообов`язкове державне соціальне страхування в частині призначення, нарахування та виплати допомоги, компенсацій, надання соціальних послуг та інших видів матеріального забезпечення з метою дотримання прав і гарантій застрахованих осіб; здійснює державний нагляд (контроль) за дотриманням законодавства про працю юридичними особами, у тому числі їх структурними та відокремленими підрозділами, які не є юридичними особами, та фізичними особами, які використовують найману працю; здійснює державний контроль за дотриманням вимог законодавства про працю, зайнятість населення в чистині дотримання прав громадян під час прийому на роботу та працівників під час звільнення з роботи, дотримання прав і гарантій стосовно працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню; здійснює державний нагляд (контроль) у сфері гігієни праці у тому числі нагляд (контроль) за дотримання вимог санітарних норм та правил.

Відповідно до п. 5 ч. 6 зазначеного Положення, Держпраці для виконання покладених на неї завдань має право безперешкодно проводити відповідно до закону без попереднього повідомлення в будь-яку робочу годину перевірки виробничих, службових, адміністративних приміщень та об`єктів виробництва фізичних та юридичних осіб, які використовують найману працю та працю фізичних осіб та у разі виявлення фіксувати факти порушення законодавства, здійснення нагляду та контролю за додержанням якого віднесено до повноважень Держпраці.

В ході проведення досудового розслідування, виникла необхідність в ініціюванні проведення перевірки спеціалістами Головного управління Держпраці у Донецькій області (ЄДРПОУ 39790445) Товариства з обмеженою відповідальністю «Профдезинфеция» (код ЄДРПОУ 25330313) в частині дотримання вимог санітарних норм та правил при проведенні дезінсекційних, дезінфекційних і дератизаційних робіт на об`єктах цивільного, промислового, соціального призначення.

Так, відповідно до п.п. б, п. 12 прикінцевих положень Закону України «Про Прокуратуру» від 14.10.2014 № 1697-VII у Кримінально процесуальному кодексі України виключено положення п. 6 ч.2 ст. 36 КПК України, відповідно до якого прокурор був уповноваженим призначати ревізії та перевірки в порядку, передбаченому законом.

Відповідно до п.п.в, п. 12 Прикінцевих положень Закону України «Про Прокуратуру» від 14.10.2014 № 1697-VII у Кримінальному процесуальному кодексі України виключено пункт 4 частини другої статті 40, відповідно до якого слідчий уповноважений призначати ревізії та перевірки в порядку, передбаченому законом.

Згідно з п. 2 ч. 1 Постанови КМУ «Про питання запровадження обмеження на проведення перевірок державними інспекціями та іншими контролюючими органами» № 408 від 13.08.2014р., надання дозволу на проведення перевірок підприємств, установ, організацій, фізичних осіб - підприємців не потребується у разі, коли такі перевірки проводяться за рішенням суду, на вимогу службових осіб у випадках, передбачених Кримінальним процесуальним кодексом України.

Відповідно до додатку зазначеної постанови, однією з держаних інспекцій, якій надається дозвіл Кабінету Міністрів України на проведення перевірок підприємств, установ, організацій, фізичних осіб підприємців є Держпраці.

Відповідно до п. 3 Прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28.12.2014 встановлено, що у 2015 та 2016 роках перевірки підприємств, установ та організацій, фізичних осіб - підприємців з обсягом доходу до 20 мільйонів гривень за попередній календарний рік контролюючими органами здійснюються виключно з дозволу Кабінету Міністрів України, за заявкою суб`єкта господарювання щодо його перевірки, згідно з рішенням суду або згідно з вимогами Кримінального процесуального кодексу України. Норми зазначеного пункту із змінами, внесеними Законом України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» №1728-VIII від 03.11.2016, відповідно до ч.1 ст. 7 Прикінцевих положень зазначеного Закону, діють до 31 грудня 2017 року включно.

Відповідно до «Положення про Державну службу України з питань праці», затвердженої постановою Кабінету Міністрів України № 96 від 11 лютого 2015 року, Держпраці відповідно до покладених на неї завдань реалізую державну політику у сфері охорони та гігієни праці а також здійснює державний нагляд та контроль за додержанням законодавства про працю, зайнятість населення, загальнообов`язкове державне соціальне страхування. Згідно до ст.7 Держпраці здійснює свої повноваження безпосередньо та через утворені в установленому порядку територіальні органи.

Відповідно до відомостей Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України Головне управління Держпраці у Донецькій області (ЄДРПОУ 39790445, юридична адреса: 85300, Донецька обл., місто Покровськ, вулиця Прокоф`єва, будинок 82), зареєстрована 14.05.2015 в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України, номер запису: 1 271 102 0000 001810.

Згідно до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Товариство з обмеженою відповідальністю «Профдезинфеция» (код ЄДРПОУ 25330313) зареєстроване за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Свободи, будинок 12, зареєстроване 14.01.1998 в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України, номер запису: 1 277 120 0000 000500.

Матеріали перевірки головного управління Держпраці у Донецькій області з питань дотримання вимог санітарних норм та правил при проведенні дезінсекційних, дезінфекційних і дератизаційних робіт на об`єктах цивільного, промислового, соціального призначення Товариства з обмеженою відповідальністю «Профдезинфеция» (код ЄДРПОУ 25330313) має суттєве доказове значення в рамках досудового розслідування. Можливість провести вказану перевірку без дозволу слідчого судді відсутня та призведе до істотного порушення прав людини і основоположних свобод.

Таким чином, законом встановлено судовий контроль за дотриманням законності та обґрунтованості втручання у господарську діяльність, зумовлену потребами досудового розслідування задля досягнення його дієвості.

Приймаючи до уваги, що у ході судового розгляду даного клопотання, слідчим доведено, що для правильного швидкого, об`єктивного та неупередженого розслідування кримінального провадження та фіксації всіх обставин, необхідно проведення перевірки посадовими особами головного управління Держпраці у Донецькій області діяльності суб`єкта господарювання - Товариства з обмеженою відповідальністю «Профдезинфеция», слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись п. 10, ч. 2 ст. 36, п. 5, ч. 2 ст. 40, ч. 2 ст. 93 КПК України, п. 2 Постанови Кабінету Міністрів України «Питання запровадження обмежень на проведення перевірок державними інспекціями та іншими контролюючими органами» від 13.08.2014 №408; п. 3 Прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28.12.2014; -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Слов`янського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області капітана поліції ОСОБА_3 щодо надання дозволу посадовим особам Головного управління Держпраці у Донецькій області на проведення перевірки суб`єкта господарювання за матеріалами досудового розслідування, внесеного до ЄРДР за № 12017050510000163 від 16.01.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172 КК України задовольнити.

Надати дозвіл посадовим особам Головного управління Держпраці у Донецькій області (ЄДРПОУ 39790445, юридична адреса: 85300, Донецька обл., місто Покровськ, вулиця Прокоф`єва, будинок 82) зареєстрована 14.05.2015 в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України, номер запису: 1 271 102 0000 001810, в період з 10.03.2017 по 01.04.2017 провести перевірку суб`єкта господарювання Товариства з обмеженою відповідальністю «Профдезинфекция» (код ЄДРПОУ 25330313). зареєстрованого за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Свободи, будинок 12, за період з 01 січня 2016 року по теперішній час, з використанням матеріалів кримінального провадження № 12017050510000163 від 16.01.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172 КК України.

На вирішення інспекторів поставити такі питання:

1)чи дотримується вимог санітарних норм та правил при проведенні дезінсекційних, дезінфекційних і дератизаційних робіт на об`єктах цивільного, промислового, соціального призначення Товариство з обмеженою відповідальністю «Профдезинфеция» (код ЄДРПОУ 25330313);

2)чи дотримується вимог законодавства про працю Товариство з обмеженою відповідальністю «Профдезинфекция» (код ЄДРПОУ 25330313) в частині дотримання вимог санітарних норм та правил праці;

3)чи дотримується вимог законодавства про працю Товариство з обмеженою відповідальністю «Профдезинфекция» (код ЄДРПОУ 25330313) в частині дотримання правил проведення необхідних інструктажів з особами, які допускаються до проведення дезінсекційних, дезінфекційних і дератизаційних робіт на об`єктах цивільного, промислового, соціального призначення.

Ухвала остаточна і оскарженню не підлягає.

Ухвала складена в одному екземплярі в нарадчій кімнаті.

Слідчий суддя

Слов`янського міськрайонного суду ОСОБА_1

СудСлов'янський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення09.03.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу65199928
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —243/1995/17

Ухвала від 09.03.2017

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Сидоренко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні