Рішення
від 09.03.2017 по справі 507/230/17
ЛЮБАШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 507/230/17

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"09" березня 2017 р. Любашівський районний суд Одеської області в складі:

головуючого судді - Споришевої Н.І.

при секретарі - Войковській Н.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Любашівка цивільну справу за заявою ОСОБА_1 до Кричунівської сільської ради Любашівського району Одеської області та відділу Держгеокадастру у Любашівському районі Одеської області про встановлення факту належності правовстановлюючого документу,

встановив:

11 грудня 2016 року померла ОСОБА_2, після смерті якої залишилось спадкове майно: земельна ділянка на території Кричунівської сільської ради Любашівського району Одеської області.

Посилаючись на те, що при зверненні до нотаріуса з питання оформлення спадщини з ясувалося, що в державному акті невірно зазначено по-батькові спадкодавця за заповітом - Деонисівна замість Деонисіївна , заявник звернувся до суду з заявою про встановлення факту належності Державного акту на право на земельну ділянку.

Заявник надав до суду заяву про розгляд справи в його відсутність.

Заінтересовані особи - Кричунівська сільська рада та Відділ держгеокадастру у Любашівському районі Одеської області, згідно заяв, просили розглянути справу у відсутність представників, заперечень не мають /а.с.20-21/.

Проаналізувавши матеріали справи, суд приходить до висновку, що вимоги заявника обґрунтовані та підлягають задоволенню, виходячи із наступного.

Відповідно до положення п.6 ч.1 ст.256 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів...

Як вбачається із повідомлення приватного нотаріуса ОСОБА_3 від 07.02.2017 року заявник ОСОБА_1 звернувся до нотаріальної контори з відповідною заявою про прийняття спадщини та з'ясувалось, що в державному акті невірно зазначено померлу ОСОБА_2 - є розбіжності в написанні її по- батькові - Деонисіївна - в свідоцтві про смерть та Деонисівна - в правовстановлюючому документі - в державному акті на право власності на земельну ділянку.

Дана розбіжність є перепоною для оформлення спадщини нотаріально.

Згідно актового запису про смерть - ОСОБА_2 померла 11 грудня 2016 року /а.с.6/.

Факт належності спадкодавцю - померлій ОСОБА_2 земельної ділянки на підставі державного акту серії ІІІ-ОД № 089846 підтверджується довідкою Кричунівської сільської ради /а.с.7/, заповітом, посвідченим секретарем виконкому сільської ради від 04.08.2011 року, де вказано, що ОСОБА_2 заповідала саме ту земельну ділянку, яка вказана в державному акті на право власності на земельну ділянку на ім'я ОСОБА_4 та - самим державним актом (а.с.5).

Як видно з Державного акту на право власності на земельну ділянку серії ІІІ-ОД № 089846 /а.с.5/ держаний акт видано на ім я: ОСОБА_4, з помилкою в написанні по-батькові - Деонисівна , замість правильного - Деонисіївна .

Враховуючи вищезазначені обставини, суд приходить до висновку, що належить постановити рішення про встановлення факту належності державного акту померлій ОСОБА_2.

Встановлення даного факту має юридичне значення для заявника та тягне за собою юридичні наслідки, оскільки необхідне йому для оформлення спадщини.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.10,60, 234, 256, 259 ЦПК України, суд -

В И Р І Ш И В :

1. Задовольнити заяву ОСОБА_1 до Кричунівської сільської ради Любашівського району Одеської області та відділу Держгеокадастру у Любашівському районі Одеської області про встановлення факту належності правовстановлюючого документу, повністю.

2. Встановити факт належності ОСОБА_2, яка померла 11 грудня 2016 року, Державного акту на право власності на земельну ділянку серії ІІІ-ОД № 089846 (кадастровий номер ділянки: 5123380600:01:003:0080), який виданий на ім я ОСОБА_4.

3. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом десяти днів з дня його проголошення в апеляційний суд Одеської області через Любашівський районний суд. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Суддя: Споришева Н.І.

СудЛюбашівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення09.03.2017
Оприлюднено10.03.2017
Номер документу65207539
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —507/230/17

Рішення від 09.03.2017

Цивільне

Любашівський районний суд Одеської області

Споришева Н. І.

Ухвала від 23.02.2017

Цивільне

Любашівський районний суд Одеської області

Споришева Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні